Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.10.2022 17:05 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Bratislava zvádza boj o kreslo: Kto sa stane primátorom hlavného mesta? Kandidáti nepoľavujú!

Boj o primátora hlavného mesta naďalej pokračuje a do volieb už zostáva len pár dní. Podarí sa post obhájiť Matúšovi Vallovi alebo po ňom preberie Bratislavu niekto iný? O miesto primátora zabojuje dokopy osem kandidátov.

Miroslav Vetrík (Život-NS)

Je mi veľmi ľúto všetkých tých obetí a vyslovujem úprimnú sústrasť priateľom a pozostalým. Ja to viem veľmi tiež dobre, pretože pred štrnástimi rokmi takto mne v Bratislave zabilo auto brata. Cyklistu, ktoré nedalo mu prednosť. Vodič dostal podmienku a ponúkol mojim rodičom 2 000 euro ako kompenzáciu. V našej spoločnosti sa neváži ľudský život. Toto je najväčší problém. Hodnota ľudského života je skoro nulová. Zoberte, ako vládnej koalície, ako vládna koalícia riešila pandémiu. 20 000 ľudí tu zbytočne umrelo, lebo neboli, nedostali adekvátnu zdravotnú starostlivosť. Ale máte pravdu, že naozaj polícia, mestská polícia by mala ďaleko viacej razantnejšie konať. Mám informáciu o tom, že naozaj mnohí policajti boli perzekvovaní a šikanovaní a prepustení. Ľudia, ktorí rozbiehali na Obchodnej túto stanicu, tak boli prepustení, odišli, pretože robili kontrolu. Viem o tom, že naozaj je tu vážny problém s alkoholom a čo sa týka mladistvých, to treba naozaj kontrolovať preventívne. Ďakujem.


Martin Jakubec (Kotlebovci-ĽSNS)

Treba povedať, že tá situácia, ktorá bola na Zámockej a na Zochovej, treba jednoznačne povedať, že to bolo individuálne zlyhanie jednotlivca. Áno, tam nemôžeme hovoriť o zase nejakej kolektívnej vine, aj keď, samozrejme, musíme pripravovať také účinné prostriedky, aby tá bezpečnosť v meste bola zachovaná. Čo sa týka bezpečnosti ako takej, odznelo tu napríklad, že naozaj by sme mali začať u samotných politikov. To znamená, že či už z najvyšších miest až po samosprávu, ja som za to, aby každý jeden volený zástupca predtým, ako príde do práce, naozaj podstupoval test na to, či požil alkohol alebo iné drogové opiáty či akékoľvek iné omamné látky, pretože sme svedkami toho, že, samozrejme, toto sa deje.

Martin Mlýnek (OĽaNO, NOVA, OKS)

Ja si myslím, že pri týchto otázkach je najdôležitejšie nájsť taký správny balans medzi bezpečnosťou a slobodou. Všetci si vážime, že žijeme v slobodnej krajine a nechceme byť neustále kontrolovaní. Na druhú stranu to, čo je najdôležitejšie, je aj aplikovať moderné technológie pri kontrole verejného priestranstva a myslím si, že štátna polícia už využíva aj drony napríklad na kontrolu verejného priestranstva /nezrozumiteľné/ majú reakčnú dobu niekoľko minút, aby sa dostali do miesta, kde vznikla nejaká kriminalita. A rovnako technológie, ktoré by aj umožnili napríklad redukovať rýchlosť áut, ktoré sú vybavené palubnými počítačmi. Otázka je ale presne to, že chceme byť takto kontrolovaní? Alebo sa spoliehame na tú slobodnú spoločnosť a zodpovednosť jednotlivcov v tejto spoločnosti?

 

Andrej Trnovec (SĽS Andreja Hlinku)

Spomenuli ste tu dve udalosti. Tá autonehoda... Alebo začnem inak. Treba zmeniť atmosféru v spoločnosti. Hovorí sa, že vinný je ten vodič, ale ten vodič odchádzal zo spoločnosti ľudí, kde sa opil, poviem to slušne. A ako je možné, že tí jeho partneri ho pustili do toho auta? Ľudia by mali byť spoluzodpovední aj s takým, s ktorým sa ožierajú, keď to poviem ľudovo, v tej krčme. Nepustím ho do auta. Keď sa toto nezmení, pozeranie ľudí na celú situáciu... Ako nie trestať, proste sú spoluvinníci alebo nie sú spoluvinníci? Keď sa pozrieme na tú druhú udalosť, na ten dnes kvalifikovaný teroristický čin. No poviem to veľmi jednoducho. Pre katolíka je každý život výnimočný a jedinečný. Nemohol by nikto nič také spraviť, ale keď sa pozriem na tých, ktorí boli nabudení a protestovali na základe tejto udalosti, tak by som sa ich opýtal - aký je váš vzťah k životu, čo eutanázia, čo potrat a potom by som sa pozeral na celú spoločnosť.

Pozrite sa, keď si vážite život, tak si musíte vážiť každý život. A čo sa týka spoločenskej atmosféry alebo spoločnosti, boli tu spomenuté aj vyššie úrovne štátnej moci. Ako v deväťdesiatych, na prelome deväťdesiatych rokov, tzv. revolúcia, dobre. Rekonštruovala sa výkonná a zákonodarná moc, áno? Ale súdna moc vôbec nie. Tú nikto nedotkol. Súdna moc je, poviem to veľmi jemne, skorumpovaná do tej miery, že je to až hrôza. Veď si uvedomme, že prečo, alebo médiami prebehla, že vojna policajtov. Akože keď takéto niečo povedia médiá, mal zasadnúť krízový štáb štátu. Veď akože to znamená, že jedna skupina policajtov je zločinecká organizácia.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, dk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Nájdete všetkých psíkov, ktorí majú zatvorené aspoň jedno oko?
Slováci, potrápte si hlavičky: Koľko psíkov má na obrázku zatvorené aspoň jedno oko?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Splnili sme sľub, vyhlásil Fico: Seniori si po novom prilepšia k dôchodku
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore
Na snímke minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kysucká diaľnica D3: Minister Ráž tvrdí, že stavať by mohli budúci rok
Radko Urbanyak
Foto
Spoznávate tohto malého chlapca? Z barmana sa stal televíznou hviezdou! Teraz vystupuje na obrazovkách
Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?
(ilustračné foto)
Stačil okamih sa rozpútalo sa peklo: Výbuch vozidlo roztrhal na kusy! O život prišlo najmenej 10 ľudí
Vojenské jednotky dobrovoľníkov iránskej armády počas výročnej vojenskej prehliadky v Teheráne.
Blízky východ sa otriasa útokmi, generálny tajomník varuje: Jedna chyba by viedla k niečomu nemysliteľnému!
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
3 znamenia, za ktorými sa skrývajú falošní SEBCI: Keď pôjde do tuhého, PODRAZIA vás!
Kate diagnostikovali rakovinu začiatkom roka.
William prelomil mlčanie o ťažko chorej Kate: SĽUB, z ktorého sa tisnú slzy do očí
A elongated white toilet with the seat lid in the up position. The toilet is highlighted with a spot light coming from above. This sparse room has blue-green walls and a dark hardwood floor.
Foto
Viete, čo sa deje po spláchnutí WC? Budete v šoku! Po tomto si dáte dobrý pozor na to, ako to urobíte
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Pátranie so smutným záverom: Mladučká Ukrajinka († 14) si mala siahnuť na život