Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.10.2022 20:36 | Šport | Futbal
Foto

V Bratislave sa roztrhlo vrece s gólmi: Slovan opäť uchmatol body favoritovi

Futbalisti Slovana Bratislava remizovali vo štvrtkovom zápase skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy s FC Bazilej 3:3.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Domáci prišli v priebehu siedmich minút o dvojgólové vedenie 3:1 a nezopakovali tak minulotýždňový triumf zo švajčiarskej pôdy (2:0).

Oba tímy začali opatrne a úvodné dva góly padli z pokutových kopov. Do druhého polčasu vstúpil lepšie Slovan, keď skóroval dvakrát v priebehu štyroch minút zásluhou Juraja Kucku a Aleksandara Čavriča.

Súperovi však vyšlo trojité striedanie a vyrovnal. Bratislavský klub tak figuruje na treťom mieste tabuľky H-skupiny s piatimi bodmi, vedúci Bazilej má na čele sedem.

Európska konferenčná liga - H-skupina, 4. kolo:
ŠK Slovan Bratislava - FC Bazilej 3:3 (1:1)
Góly:
45.+2. Weiss (z 11 m), 49. Kucka, 53. Čavrič - 29. Males (z 11 m), 65. Diouf, 72. Zeqiri. Rozhodovali: Boiko - Matjaš, Kucev (všetci Ukr.), ŽK: Kankava - Fink, Lang, Zeqiri, 20.233 divákov

Slovan: Chovan - Pauschek (86. Medveděv), Kašia, Abena, Lovat - Kankava, Kucka - Barseghjan (70. Mustafič), Čakvetadze, Weiss (70. Green) - Čavrič (83. Ramirez)

Bazilej: Salvi - Lang, Comas, Pelmard, Calafiori (78. Katterbach) - Xhaka (64. Amdouni) - Males (42. Millar), Frei, Burger (64. Diouf), Ndoye - Fink (64. Zeqiri)

K prvej strele sa dostali na konci ôsmej minúty domáci - Lovat našiel dlhou prihrávkou do behu Čavriča, no ten napálil loptu z uhla len do brankára Salviho. Už o chvíľu zasahoval pri menej nebezpečnom centri Chovan, ktorý následne rozohral na krátko a upokojil hru.

Jeho náprotivok mal opäť prácu v 25. minúte - pred bránu centroval Pauschek, no Kuckova hlavička neskončila v sieti. Vzápätí sa pískalo v pokutovom území Slovana za faul Abenu na Finka a z penalty nezaváhal Males, ktorý oklamal Chovana - 0:1.

O chvíľu musel opäť zakročiť Chovan, strelu Finka vyrazil na roh. Strelec prvého gólu Males musel v 43. minúte striedať po zrážke s Lovatom a krátko na to pohrozil spoza šestnástky výstavnou strelou Čakvetadze.

Gruzínsky stredopoliar centroval v nadstavenom čase z rovnakej pozície na Kucku, ktorému spracovanie síce nevyšlo, no v šestnástke ho fauloval Millar. Weiss z bieleho bodu nezaváhal - 1:1.

Krátko po polčase vybojoval ten istý hráč roh, rozohrával Čakvetadze a jeho center umiestnil hlavičkou k pravej žrdi Kucka - 2:1. Už o štyri minúty prekonal Salviho aj Čavrič, ktorého pred bránu vysunul Barseghjan a srbský útočník poslal loptu do siete lobom - 3:1.

Hostia následne pritlačili, pri niekoľkých rohových kopoch aj priamom kope, no blysla sa obrana i Chovan. Tréner hostí Frei reagoval trojitým striedaním. Úspešne. Po minúte na ihrisku znížil na 2:3 Diouf - skóroval z blízkosti na druhý pokus.

O sedem minút sa presadil ďalší striedajúci, gól si pripísal Zeqiri - 3:3. Sviežich hráčov poslal na ihrisko aj domáci kormidelník Weiss a aj keď párkrát pohrozili, víťazný gól sa im streliť nepodarilo.

hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:
Vladimír Weiss st., tréner Slovana:
"Bol to skvelý futbal aj pre divákov. Myslím si, že sme boli bližšie k víťazstvu, viedli sme 3:1. Mali sme to udržať a nepúšťať súpera do vertikál. Musíme vyzdvihnúť aj kvalitu súpera. Ďakujem hráčom za skvelý, oduševnený výkon."

Vladimír Weiss ml., strelec prvého gólu Slovana: "Čakali sme od začiatku ťažký zápas, čo sa aj potvrdilo. Začali sme dobre, ale inkasovali sme prvý gól. Pred koncom prvého polčasu sme vyrovnali a v druhom sme chceli ísť za víťazstvom. Veľká škoda, že sa nám nepodarilo udržať náskok 3:1."

Alexander Frei, tréner Bazileja: "V prvom polčase sme mali veľmi dobrý taktický prejav, potom sa to na chvíľu zhoršilo a záver prebehol podľa mojich predstáv. Celkom dobre nám vyšlo trojité striedanie. Možno je sklamanie, že máme len jeden bod, no vrátili sme sa do hry. Chlapci ustáli dnešný zápas a vybojovali výsledok po domácej prehre, ktorá naštrbila ich sebadôveru. Na chlapcov som veľmi hrdý." 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Varovanie pred mimoriadne teplým počasím: TU môže teplota dosiahnuť až 44 stupňov!
Foto
Obrovské komplikácie pre Djokoviča: Podstúpi operáciu v Paríži!
(ilustračné foto)
Ruský kozmonaut prekonal rekord: Dokázal to ako prvý človek! Nečakaná gratulácia
Three smiling young adults with arms raised try to catch the many dollars raining down on them. Isolated on white.
Najšťastnejšia rodina na svete? Otcovi s dcérou sa podaril husársky kúsok! Odpadnete, ako prišli k peniazom
Aktivistov zatkli. (ilustračné foto)
Zvrátený čin v Bratislave: Muž si pred dievčatkom rozopol nohavice a... Príde vám zle!
Princ Harry pricestoval do Londýna za otcom.
Kráľ Karol sa s Harrym nebabre: Ďalšia RANA pre odídeného synáčika!
(ilustračné foto)
Slováci, dobré správy: Máme NAJNIŽŠIU nezamestnanosť od vstupu do eurozóny! Ako sme si polepšili?
(ilustračné foto)
Muž v Bratislave okradol seniora! Za otrasný čin zaplatí: Hrozí mu vysoký trest
(ilustračné foto)
McDonald's dostal po prstoch: TOTO už v európskych prevádzkach NENÁJDETE!
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Už sa vie, kam povedie posledná zahraničná návšteva prezidentky: Zamieri do tejto krajiny
Baňa ilustrák
Obrovské nešťastie v Nigérii: Po dažďoch zavalilo v bani viac než 30 ľudí
(ilustračné foto)
Šťastlivec vyhral rozprávkových 120 MILIÓNOV eur! Vsadil tieto čísla: Taktika?