Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.09.2022 15:00 | Tip od Vás | Slovensko
FotoVáš Tip

Pracovník múzea v Košiciach naštvaný, ako nikdy: Neuveriteľné, čoho sú návštevníci schopní! Ozaj si niekto privlastnil toto?

Pracovník múzea v Košiciach sa na facebooku podelil s tým, čoho sú schopní niektorí návštevníci. Artefaktom, ktoré v Múzeu letectva v Košiciach vystavujú, dávajú niektorí ľudia poriadne zabrať. Exponáty pritom majú veľkú hodnotu.

Rozum sa pri tom zastavuje. Zamestnanec leteckého múzea v Košiciach na facebooku napísal o svojej poslednej nepríjemnej skúsenosti s návštevníkmi. Príspevok na internete zdvihol vlnu pobúrenia medzi slušnými Slovákmi.

"Neviem ani, ako sa vyjadriť k niektorým návštevníkom múzea. Hneváte sa niektorí návštevnici, ak nie sú pootvárané naše exponáty. Máme pre vás otvorený vládny špeciál. Namiesto pancierových dverí do kabíny posádky lietadla kolega vyrobil dvere z plexiskla, aby ste mohli nahliadnuť do pracovne pilotov. Samozrejme sú uzamknuté, ale aj tak niekto pred dvoma rokmi rozbil zámok a násilne vnikol do kabíny. Teraz si niekto zasa zobral suvenír zo sedačky cestujúcich. Čo sme to za národ?" Pýta sa nahnevaný pracovník Alojz.

Otvoriť galériu

"Neviete si predstaviť, ako sa človek cíti, keď za vami príde na leteckom dni člen zahraničného tímu, že mu niečo zmizlo z pozemného vybavenia lietadla. Ak poviem, že chcem zábrany k lietadlam na statike počas leteckého dňa, tak tiež sa to niekomu nepáči. Je to len preto, lebo niekto si myslí, čo nie je privarené, tak to môže byť moje," hovorí zamestnanec múzea.

"Po ďalšie, chceme zabrániť úrazom. Pohybovať sa pri lietadlách by mali vyškolené a poučené osoby. Mnohé deti pobehujú popri a popod lietadlá, kde môže dôjsť ľahko k úrazu. No neplati to len pre deti, ale aj dospelých. Tak väčšinou chceme mať peknú fotku potom svoje deti dávame sadať na jednotlivé časti lietadla. Dievčatá si rady robia selfíčka zavesené na pitotovej trubici pred lietadlom, preto u nás sú natreté vazelínou," ozrejmil ďalšie šialené pohnútky návštevníkov.

"Je množstvo príkladov, ako sa niektorí návštevnici správajú. Treba si uvedomiť, že niečo má zostať aj pre ďalšie generácie a chýbajucé časti na lietadlách nekúpite ani v Tescu v Lidli či Kauflande," ukončil  s dôležitým odkazom Alojz.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, dus

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!