Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.09.2022 22:21 | Správy | Domáce správy

Matovič sa v statuse opäť obul do ľudí z SaS: Takúto nálož predseda určite nečakal!

Minister financií a líder OĽANO Igor Matovič nezaháľa a o svoje aktuálne myšlienky sa aj naďalej delí so sledovateľmi vo forme statusov. V poslednom z nich si znova rýpol do kolegov vo vláde.

Minister financií a šéf hnutia OĽANO Igor Matovič už skôr informoval, že SaS v pondelok (5. 9.) povalí tretiu demokratickú protikorupčnú vládu, ktorej bola súčasťou. Tentoraz sa podelil aj o pár dôležitých bodov, ktoré by si v tejto podľa neho kľúčovej chvíli mali pripomenúť aj ostatní.

Prvou vecou, ktorú spomenul, bol postoj strany SaS priamo počas rokovaní, ktoré nemali viesť k žiadnym záverom. „Po 14 rokovaniach s SaS o pomoci ľuďom, sme rokovania ukončili. K ničomu neviedli. Najprv ja, potom tri koaličné strany sme sa snažili presvedčiť, že ľuďom treba zásadne pomôcť,“ napísal s tým, že strana SaS nesúhlasila a ústami predsedu komunikovala, že netreba robiť nič.

Rovnako ani v prípade tzv. rodinného balíčka v hodnote 200 € na dieťa sa práve pre stanovisko predsedu rozhodla tento návrh nepodporiť, no aj napriek extrémnej protikampani bol balíček nakoniec predsa len schválený a zahlasoval zaň aj časť opozície.

Uviedol, že už uplynuli dva týždne, odkedy SaS priznala, že chce od neho práve pre tento rodinný balíček odstúpenie. „Spísali sme výzvu, aby to nerobili s vyššie spomenutými argumentmi a upozornením, že určite už neustúpim vydieraniu, tak nech nedávajú takú podmienku, lebo povalia už tretiu vládu,“ napísal a dodal, že napriek tomu sa tak stalo. „Zdôvodnili to, že a) schválením Rodinného balíčka sme porušili koaličnú zmluvu a b) rozvrátil som verejné financie,“ uviedol s tým, že tieto argumenty im už dávno vyvrátil.

Minister financií a líder OĽANO taktiež pripomenul, že hneď na to nasledovalo 9 týždňov mediálneho masírovania verejnosti – propagandy. „Mimoriadne sa činili progresívni novinári a novinári z médií oligarchov. Akákoľvek urážka, klamstvo a podlosť bola dovolená a strana, ktorá sa práve strojila povaliť tretiu protikorupčnú vládu bola v totálnej imunite. Podmienenie S-300 pre Ukrajinu poskytnutím armádneho vrtuľníka pre Geissenovcov prešlo blahosklonným mlčaním. Odfláknuté zmrazenie cien elektriny pre domácnosti s výsledkom +101% detto. O prezradení investície Bosch napriek výslovnému želaniu Nemcov, ani nehovorím. Všetko dôvody na okamžitú demisiu. V civilizovanej krajine,“ rozhorčil sa Matovič.

Rokovania, ktoré prebiehali medzitým v SaS, a snaha predsedu Eduarda Hegera, ktorá podľa jeho slov absolútne k ničomu neviedla, prirovnal aj k situácii pred povalením Radičovej vlády. „Mne atmosféra rokovaní veľmi pripomínala rokovania pred povalením Radičovej vlády. Cez kopirák. Rovnako bez náznaku ochoty rokovať, ale s maximom pýchy a nebotyčného ega u jediného človeka za stolom,“ uviedol.

Igor Matovič prezradil, že po zlyhaní tretieho rokovania bolo evidentné, že ľudia, ktorí by povolenie tretej vlády nedovolili, v strane SaS už dávno neboli. „Ako odpoveď na ultimátum sme dali 10 bodovú odpoveď, s tým, že keď v SaS budú ochotní body na pomoc ľuďom a ochranu zdravia verejných financií splniť, rád využijem ponuku predsedu SaS na spoločný odchod. Povedali sme si, že ak naozaj nechcú povaliť vládu, ako tvrdili, 10 bodov pomoci síce s nevôľou, ale splnia,“ napísal a dodal, že touto skúškou správnosti SaS, ako je známe, neprešla.

Podľa neho sa týmto postojom strany SaS mnohí utvrdili v tom, aký je jej ozajstný cieľ. „To nás definitívne utvrdilo, že skutočný cieľ SaS bol od začiatku postaviť svoje podmienky tak, aby nakoniec z vlády s ilúziou obete akože “museli” odísť a mohli sa tak zbaviť zodpovednosti za totálne spackanú otázku riešenia extrémnych cien energií na ministerstve hospodárstva,“ uviedol so slovami, že teraz sa všetci obávajú, že toto povalenie vlády bude znova viesť k návratu mafie k moci. „Mafia sa veľmi teší a jediný, kto sa neobáva, je predseda SaS a to vo mne vzbudzuje veľmi veľké otázniky,“ dodal na záver.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nima

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Blinken na neohlásenej návšteve Ukrajiny
Minister z USA nečakane navštívil Ukrajinu: Putin bude zúriť, čo priniesol Zelenskému!
Magdaléna Šebestová je po nehode hospitalizovaná v nemocnici.
Foto
Modelka Šebestová po desivej autonehode: Urobila som TOTO a zachránilo mi to život!
Obrovská tragédia: Boxer zomrel po údere v ringu († 29)
Na Charkov zaútočili aj začiatkom mesiaca.
Ruská armáda vytiahla eso z rukáva: Strašné, čo sa stalo v Charkove
Josef Fritzl bude zrejme prepustený z väzenia.
ROZHODNUTÉ! Monštrum Fritzl môže opustiť brány psychiatrického väzenia!
Zuzana Dolinková a Martina Šimkovičová.
Rokovanie NR SR: Poslanci budú rozhodovať o návrhoch na odvolanie Dolinkovej a Šimkovičovej
Foto
Hviezdny Švajčiar gestom provokoval arénu v Prahe: Čo chcel fanúšikom povedať?
Otec a syn si stále k sebe ešte nenašli cestu.
Harryho zvláštny krok prekvapil aj jeho otca: Dôkaz, že je URAZENÝ ako malý chlapec!
Poškodenie zastávky MHD, ku ktorému došlo v uplynulých dňoch na Kutlíkovej ulici v Petržalke.
Foto
Neznámemu vandalovi neostalo nič sväté: Aha, ako doriadil zastávku v Petržalke!
Foto
Legendy zhodnotili duel s USA: Najlepší zápas! Pozrite, čo kričali fanúšikovia na Višňovského
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin to spraví už o pár dní, potvrdil to i Kremeľ: V Číne sa pripravujú
Bralo pod Strečnom nedávno opravovali.
Motoristi, pod Strečnom rátajte so zhustenou premávkou: Trpezlivosť si precvičíte v týchto dňoch