Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.08.2022 00:00 | PR články
PR článok

Chcete nové auto bez čakania? Vyberte si Toyotu a ešte aj ušetríte

K novému vozidlu sa v súčasnosti môžete dostať s oneskorením aj vyše roka a bez záruky výslednej ceny. Nájdu sa však i výnimky.

Či už ide o kúpu prvého nového vozidla, výmenu staršieho vozidla za modernejšie alebo prechod na iný väčší či menší typ automobilu, s kúpou to v súčasnosti záujemcovia prosto nemajú práve jednoduché. Okrem pandémie a pretrvávajúcej polovodičovej krízy sa situácia zhoršila aj vojnovým konfliktom na Ukrajine, ktorý u mnohých výrobcov spôsobil nedostatok dôležitých komponentov a obmedzenia vo výrobe.

Výsledkom tak nie sú len výrazne vyššie cenovky, ale aj fakt, že keď zamierite k predajcovi, možno vám ani nebude vedieť povedať presný dátum dodania nového vozidla alebo jeho cenovku v čase naskladnenia. To môže byť problém nielen pre bežných zákazníkov, ktorí tvoria dopyt po autách na súkromné účely, ale aj pre firmy a ich vozové parky.

Otvoriť galériu
Toyota Corolla
Zdroj: Toyota

Záchrana od Japoncov

Je celkom náročné pripraviť sa na fakt, že i keď sa u predajcu zastavíte ešte dnes, do auta si možno sadnete po viac ako roku čakania. Aj v týchto neľahkých časoch, keď modely zdražujú snáď každým mesiacom, sa nájde výnimka s hneď niekoľkými ihneď dostupnými modelmi. A čo viac, s nemalým cenovým zvýhodnením.

Len nedávno sme vás informovali o možnosti zaobstarať si kľúčový model prémiovej japonskej značky Lexus, kedy plnohodnotné SUV RX 300 môžete dostať prakticky bez čakania a vďaka akciovému variantu Final Edition ušetriť až 15-tisíc eur. S bohatou výbavou ho tak môžete získať za 49 900 eur. Je však potrebné sa poponáhľať, nakoľko akcia je viazaná na počet dostupných áut.

Svojou ponukou však dokáže zaujať i „sesterská“ Toyota. Napriek ťažkej situácii v automobilovom priemysle spôsobenej nedostatkom polovodičov sa značke aj tento rok v predajoch darí, len za prvých sedem mesiacov Toyota zaregistrovala 5 265 vozidiel a obsadila celkovo štvrtú priečku.

Otvoriť galériu
Toyota Corolla
Zdroj: Toyota

Reprezentatívny sedan

Japonský výrobca záujemcom poskytuje napríklad obľúbený rad Toyota Corolla sedan či populárne SUV RAV4 v benzínových verziách nielen ihneď, ale zároveň aj so slušným cenovým zvýhodnením.

Corolla sa pritom vyznačuje svetoznámou spoľahlivosťou a radí sa k vôbec najpredávanejším vozidlám sveta. V karosárskom prevedení sedan ide o skutočne reprezentatívne auto poskytujúce skvelé pohodlie a úctyhodný batožinový priestor s objemom 471 litrov. Cenové zvýhodnenie, ako aj okamžitá dostupnosť sa vzťahuje na výbavy Active a Comfort.

V základnej výbave Active dostanete inteligentný adaptívny tempomat (IACC), predné projektorové svetlá a denné LED svietenie, multimediálny systém Toyota Touch® 2 s 8-palcovým displejom, šesticou reproduktorov a napríklad i podporu rozhrania Android Auto a Apple CarPlay. Vyšší stupeň k slušnému „základu“ pridáva navyše 16-palcové zliatinové disky, predné hmlové LED-ky, dvojzónovú automatickú klimatizáciu, zadnú parkovaciu kameru, elektronickú parkovaciu brzdu či kožený volant.
Pod kapotou sa v prípade akciového modelu ukrýva úsporná benzínová jednotka 1.5 Dynamic Force s výkonom 123 koní spolupracujúca so šesťstupňovým manuálom. O bezpečnosť posádky sa okrem iného postará predkolízny bezpečnostný systém (PCS) s detekciou chodcov a cyklistov. Výbava Active získala zvýhodnenie 1 900 eur a k dispozícii je od 16 990 eur, zatiaľ čo vyšší stupeň so zvýhodnením takmer 3 000 eur dostanete od 17 990.

Otvoriť galériu
Toyota Corolla
Zdroj: Toyota

Aj pre fanúšikov terénu

Známa „RAV-ka“ na tom nie je o nič horšie, na Slovensku patrí medzi športovo-úžitkovými vozidlami k bestsellerom. Je vynikajúcou voľbou pre rodiny či zákazníkov, ktorí vyžadujú viac priestrannosti, SUV modely sú im sympatické a kde-tu využijú aj vyššiu svetlú výšku s dobrou priechodnosťou úsekov mimo spevnených ciest. Batožinový priestor ponúka objem vynikajúcich 580 litrov.

V prípade výhradne benzínového prevedenia dostanete pohonnú jednotku 2.0 Valvematic s výkonom 175 koní spojenú so 6-stupňovým manuálom alebo prevodovkou Multidrive S.

K dispozícii je pohon predných či všetkých štyroch kolies, pričom základné prevedenie Active vás spolu s balíkom Toyota Safety Sense 2 vyjde 27 690 eur. Balík Toyota Safety Sense 2 poskytuje pokročilú bezpečnosť s automatickým prepínaním diaľkových svetiel, inteligentným adaptívnym tempomatom, predkolíznym bezpečnostným systémom s rozpoznávaním chodcov a cyklistov, asistentom udržania v jazdnom pruhu a systémom rozpoznávania dopravných značiek.

Otvoriť galériu
Toyota Corolla
Zdroj: Toyota

Tam však výbava SUV nekončí a už v základe získate aj BiLED svetlomety (parabolické), farebný multiinformačný TFT displej s uhlopriečkou 4,2-palca, 8-palcovú farebnú dotykovú obrazovku infotainmentu s podporou Apple CarPlay a Android Auto, elektricky ovládané predné a zadné okná, vyhrievané a elektricky ovládané spätné zrkadlá a mnoho ďalšieho.

Vyšší stupeň Comfort je k dispozícii od 30 490 eur a pýši sa automatickou dvojzónovou klimatizáciou, zadnou parkovacou kamerou s dynamickými vodiacimi čiarami, vyhrievanými prednými sedadlami, inteligentnými stieračmi s dažďovým senzorom, strešnými lyžinami či napríklad parkovacími senzormi.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský prezident Vladimir Putin
Jadrové zbrane vo vesmíre? Putin vyjadril svoj postoj: Ruský návrh stále vyvoláva znepokojenie
Martin Fehérváry a Erik Černák
Definitívne rozhodnuté: Posilnia Fehérváry a Černák Slovákov na MS?
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina musí pred vstupom do EÚ preukázať pokrok: Zelenskyj prisľúbil boj proti korupcii! Koho odvolal?
(ilustračné foto).
Aktualizované
Tragické ráno v Lipanoch: Požiar zachvátil obydlia, jeden človek prišiel o život
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Vládu čaká rozsiahle rokovanie o investíciách: Ficov kabinet sa bude zaoberať aj oslavami SNP
Na archívnej snímke z 25. marca 2023 homosexuálny pár pózuje s dúhovou vlajkou v Ugande.
Metodistická cirkev zrušila zákaz týkajúci sa LGBT+ ľudí: Rozdúcha to vášne medzi duchovnými?!
Budova patriaca právnickej akadémii horí po ruskom leteckom útoku v ukrajinskej Odese z 29. apríla.
Ukrajinské mesto zasiahla ruská raketa: Veľký požiar a množstvo ranených!
ilustračné foto
Z USA sa valia obvinenia: Ruská armáda túto zbraň nemôže používať! Premiéru zažila počas I. svetovej vojny
Na snímke generálny tajomník služobného úradu Ministerstva kultúry SR Lukáš Machala
Machala reaguje na kritiku po výroku, že Zem môže byť plochá: RTVS ma opäť oklamala!
Dominika Madro zomrela vo veku 33 rokov.
Spisovateľka a redaktorka Dominika Madro († 33) zomrela po boku svojho manžela: Čo sa jej stalo?
Vo vývarovni vydali približne 2 000 jedál, nakazilo sa 500 ľudí.
V slovenskom meste úraduje nákazlivý vírus: Stovky infikovaných zo stravy z vývarovne!
Slafkovský sa ešte doliečuje v zámorí
Slafkovský chýbal na zraze reprezentácie: Je jeho štart v Česku ohrozený?!