Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.06.2022 00:00 | PR články
PR článok

Odmena za dobré vysvedčenie? Vyberte niečo, čo bude mať hlbší zmysel

Koniec školského roka sa v mnohých rodinách tradične spája s odmenou za vysvedčenie – alebo skôr za úsilie, ktoré deti počas celého školského roka vynaložili, nech sú už ich výsledky akékoľvek. Pokiaľ hľadáte darček, ktorý deti naozaj poteší a navyše aj dodá nejakú pridanú hodnotu, jednou z možností je repasovaný smartfón.

Pokiaľ by ste sa na vysnívaný darček (nielen) za vysvedčenie opýtali školákov na základnej či strednej škole, pravdepodobne by väčšina odpovedí súvisela s novým smartfónom, prípadne inou elektronikou. Kupovať nový drahý telefón, samozrejme, nie je možné každý rok a v žiadnom prípade by to nemalo byť jedinou motiváciou na dobré výsledky v škole. Pokiaľ však viete, že váš školák už potrebuje novší telefón, môže ísť o tú správnu voľbu.

Smartfón sa stáva nevyhnutnosťou, pre školákov obzvlášť

Posledné dva roky nám ukázali, aká dôležitá je možnosť pripojenia sa na internet a akými rôznymi spôsobmi sa aj vďaka smartfónu dokážu deti vzdelávať a byť v kontakte s blízkymi i kamarátmi.

Nevýhodou starších telefónom môže byť i nedostatočne funkčná batéria – večne vybitý telefón je niečo, čo od mobilu, vďaka ktorému môžete byť v kontakte so svojim dieťaťom naozaj nechcete. Najmä pri mladších školákoch majú v tomto smere výhodu iPhony, ktoré v prípade, že tento typ smartfónu vlastní celá rodina, zjednodušujú kontakt a istú mieru kontroly nad tým, čo deti s telefónom robia.

Samozrejme, aj školáci ocenia kvalitný fotoaparát a rýchly procesor telefónu, ktorý im umožní využívať aplikácie či hrať hry. Darovať svojmu školákovi najnovší model iPhonu však nie je reálne pre každého – ceny tých najnovších zariadení presahujú aj 1000 eur. Existujú však aj rozumnejšie alternatívy.

Otvoriť galériu
Zdroj: Swappie

Správnou voľbou môže byť repasovaný smartfón

Kúpa repasovaného iPhonu od Swappie umožní ušetriť desiatky až stovky eur vďaka čomu si kvalitný iPhone môžete dovoliť kúpiť aj s nižším rozpočtom. Obľúbené modely iPhone 11, ktoré splnia požiadavky na fotoaparát i celkový výkon telefónu tak napríklad nájdete už od 369 eur, v ponuke Swappie však nájdete aj najnovšiu generáciu iPhone 13, ktorá bola na trh uvedená iba minulý rok. Hoci ide o telefóny, ktoré už boli používané, všetky sú plne funkčné a so životnosťou batérie minimálne 80 %, vďaka čomu pri správnej starostlivosti vydržia ešte niekoľko rokov. Na všetky telefóny sa navyše vzťahuje aj 12-mesačná záruka.

Dôvody na nákup repasovaného telefónu však nesúvisia len s nižšou cenou, ale ide aj o možnosť dať veciam druhú šancu, odľahčiť planétu aspoň o časť elektroodpadu a o celkovú trvalú udržateľnosť – a to je myšlienka, ktorú by ste mali komunikovať aj svojmu školákovi, napríklad aj na príklade telefónu zo Swappie. Následne sa môžete spoločne zamyslieť, akými ďalšími vecami dokážete šetriť prírodu a čomu z vašej domácnosti by ste dokázali dať druhú šancu. Môže ísť napríklad aj o starší nepoužívaný iPhone, ktorý môžete bezpečne a jednoducho rovno predať na www.swappie.sk.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom