Pondelok 8. 8.
Oskár
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.06.2022 00:00 | PR články
PR článok

Navarené za pár drobných! Známy foodbloger radí, ako na to

Rastúce ceny priviali poriadny prievan do našich peňaženiek.  Stále častejšie tak hľadáme možnosti, kde ušetriť. Platí to aj pri varení a nakupovaní.

Na skvelé jedlo, ktoré vás nabije energiou, úplne postačí zopár čerstvých surovín za pár drobných. Neveríte? Recept od populárneho foodblogera Viktora Kalivodu, známeho aj ako Metalhead In The Kitchen, vás o tom presvedčí. Vychutnať si ho môžu aj tí, čo sa „nekamarátia“ s laktózou.

Rukolový šalát s batatmi podľa Metalhead In The Kitchen
(bez laktózy)

Suroviny na 2 porcie:
500 g batatov
125 g rukoly
semienka (tekvicové)
olivový olej
soľ / čierne korenie

Na dresing:
200 g K-free tvaroh 
2 pl kremžská horčica
1čl medu
½  čl červenej mletej papriky

Postup:
1. Rúru rozohrejeme na 220°C. Bataty opláchneme, rozrežeme na polovicu a dáme na plech s papierom na pečenie. (Zemiaky pečieme so šupkou, no môžeme ich aj ošúpať.) Osolíme, okoreníme, jemne polejeme olivovým olejom a vložíme do rúry na 20 - 25 minút, alebo až kým nezmäknú.
2. Počas pečenia si pripravíme dresing tak, že jednoducho zmiešame všetky suroviny na dresing.
3. Upečené bataty vyberieme z rúry a vychladnuté  narežeme na kocky. Rukolu zmiešame s batatmi,  pridáme obľúbené semienka, polejeme dresingom a servírujeme.

Náš tip: Všetko potrebné (nielen na rukolový šalát od Viktora), ako aj široký sortiment čerstvých produktov bez gluténu a laktózy nájdete pod značkou K-free pod jednou strechou v Kauflande.

Otvoriť galériu
Zdroj: Kaufland

Viktor: Moje tipy ako ušetriť pri nákupe a varení

1. Aktívne využívam zľavy. Keď si doma uvaríte jedlo na víkend, alebo aj do práce z čerstvých surovín, ušetríte viac, ako keby ste obedovali v jedálni či reštaurácii. Čas, ktorý venujete preštudovaniu akciových ponúk preto nie je stratený.
2. Nakupujem radšej menej a častejšie, aby sa mi v chladničke nehromadili potraviny.
3. Ak mi predsa niečo zvýši z jedla, tak to jednoducho zamrazím a keď nemám čas variť, niečo vytiahnem z mrazničky. Radšej mám síce čerstvé jedlá, ale poznáte to...
4. Experimentujem a vymýšľam si nové jedlá aj zo zvyšných zemiakov, ryže či zeleniny. Stojí to zato!
5. Preferujú členovia vašej rodiny mäso? Ušetríte, ak im ako prílohu ponúknete aj zeleninu alebo prívarok. 
6. Môj tip pre maškrtníkov – domáci koláč môže byť lacnejší a chutnejší ako kúpené keksíky.

Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Desiatky chorvátskych hasičov bojujú s lesným požiarom na Hvare: Hlásia obeť
Foto
Chelsea sa zbavuje zhasínajúcej hviezdy: Reštart kariéry v Nemecku?
Brazílska polícia zatkla nemeckého konzula: Má na krku vraždu manžela! Ohavné detaily
Sexuálny škandál v kanadskom hokeji vyhnal šéfa zväzu: Reaguje aj ministerka športu
Zábery, z ktorých mrazí: Mladému chlapcovi sa zasekla hlava medzi stenou a eskalátorom
Slovan nedal šancu nováčikovi, Podbrezová bodovala s ďalším favoritom
Syn prezidenta USA je poznačený škandálmi: Takto Hunter Biden odôvodnil, prečo sa fotí nahý
Škrípe vám to v posteli? Sexpertka varuje: Týchto 5 vecí radšej nerobte, môžete to zhoršiť
Z libanonskej väznice utiekli desiatky väzňov: Ochrancovia ľudských práv nešetria kritikou
Premiéra ako lusk: Haaland strelil vo svojom prvom zápase anglickej ligy dva góly
Hlupák chcel na ulici kopnúť do cudzieho psa: Karma to vyriešila za neho, pobavíte sa!
Kritika sa valí zo všetkých strán: Amnesty si stojí za správou o Ukrajine, takto to vidí