Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2022 00:00 | PR články
PR článok

Vyhrajte ovocie a zeleninu pre deti v Čerstvých hlavičkách

V štvrtom ročníku projektu spoločnosti Kaufland po prvýkrát súťažia okrem škôl aj škôlky.

Podľa odborníkov by sme mali zjesť päť porcií ovocia a zeleniny denne. Poriadnu dávku vitamínov potrebujú pre svoj správny rozvoj a vývin najmä deti. Ak im chcete pomôcť získať zdravú desiatu v škole alebo škôlke, nezabudnite sa zapojiť do súťaže na www.cerstvehlavicky.sk. Tento rok sa do projektu Čerstvé hlavičky prihlásilo 278 základných a 385 materských škôl.

Ovocie a zelenina ako dôležitá súčasť jedálnička

Vo výžive detí majú ovocie a zelenina svoje nezastupiteľné miesto vďaka vysokému obsahu vitamínov, minerálnych látok, vlákniny a ďalších dôležitých zložiek, ktoré pozitívne pôsobia na telesnú a duševnú kondíciu, posilňujú imunitný systém a sú výborným zdrojom energie.

„Je vedecky dokázané, že nedostatočná výživa má vplyv na študijné výsledky detí. Pri nepravidelnom stravovaní sú deti hladné a nervózne, čo sa u nich môže prejaviť ako nesústredenosť, slabá pamäť alebo únava“, vysvetľuje Anetta Vaculíková, riaditeľka programu Skutočne zdravá škola a dodáva: „Vyvážená desiata, v ktorej by nemala chýbať zelenina alebo ovocie, pomôže školákom i škôlkarom prekonať obdobie medzi raňajkami a obedom, kedy musia podávať najväčší mentálny výkon“.

Čerstvé hlavičky opäť prinášajú zdravú desiatu pre školy a škôlky

Spoločnosť Kaufland dlhodobo vníma nedostatočnú konzumáciu ovocia a zeleniny u detí ako spoločenský problém, aj preto vznikol projekt Čerstvé hlavičky. Okrem spoločného objavovania nových druhov ovocia a zeleniny so sebou prináša možnosť vzdelávania detí ohľadne zdravej a pestrej stravy.

Aby sa ovocie a zelenina stali pevnou súčasťou jedálnička detí a mladistvých, treba s budovaním zdravých stravovacích návykov začať už od najútlejšieho veku. „Výživa je formou vzdelania a nemala by sa brať na ľahkú váhu, keďže ovplyvňuje celý náš život. Aj tí najmenší by mali vedieť, odkiaľ jedlo pochádza, ako sa pestuje a ako ovplyvňuje naše zdravie, s čím im môžu pomôcť rodičia, ale aj učitelia v škôlkach či na školách“, upozorňuje A. Vaculíková.

Otvoriť galériu
Zdroj: Kaufland

Súťaž sa práve začína

O výhru plnú vitamínov tento rok po prvýkrát zabojujú aj materské školy. „Veríme, že pre deti je zdravá a pestrá strava mimoriadne dôležitá, aby sa im v procese vzdelávania darilo. Naši škôlkari môžu aj touto cestou spoznať čo najviac druhov ovocia a zeleniny a naučiť sa podeliť sa o nich s kamarátmi,“ vysvetľuje riaditeľka súťažiacej škôlky v Bratislave.

Kaufland prostredníctvom svojich 72 predajní podporí zdravé stravovanie vo víťazných školách a škôlkach po celom Slovensku. Víťazné zariadenia dostanú počas školského roka 2022/23 od svojej partnerskej predajne nádielku čerstvého ovocia alebo zeleniny každý týždeň.

Hlasovať môžete každý deň

Podporte vašu školu alebo škôlku a zapojte sa do súťaže na www.cerstvehlavicky.sk. Hlasovanie trvá od 28. apríla do 1. júna 2022, pričom svoj hlas môžete odovzdať každý deň, a to pre školu aj škôlku. Stačí sa len zaregistrovať.

„Snažíme sa motivovať všetkých rodičov, pedagógov, priateľov i priaznivcov našej materskej školy, aby hlasovali každý deň a pomohli nám rozvíjať záujem detí o čerstvé ovocie a zeleninu prirodzenou a hravou formou“, hovorí riaditeľka materskej školy z okolia Košíc, ktorá sa prihlásila do projektu Čerstvé hlavičky.

Spomedzi všetkých zaregistrovaných výchovných zariadení bude na základe hlasovania určená pre každú predajňu Kaufland jedna víťazná škôlka a škola. Priebežné poradie môžete sledovať na stránke www.cerstvehlavicky.sk, kde budú začiatkom júna zverejnené aj finálne výsledky.

„Čerstvé hlavičky sú naším dlhodobo úspešným projektom v oblasti zdravej výživy, ktorým chceme do slovenských škôl - a po novom aj škôlok - dostať viac kvalitného ovocia a zeleniny a pozitívne vplývať na stravovacie návyky detí,“ hovorí Samuel Machajdík, hovorca spoločnosti Kaufland a dodáva: “Naším cieľom je, aby deti jedli čerstvé ovocie a zeleninu s chuťou, a to čo najčastejšie“.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
(ilustračná foto)
Mesto Košice mení organizáciu dopravy: V ktorých častiach treba zvýšiť opatrnosť?
Problem in woman
Tento druh rakoviny predstavuje čoraz väčšie riziko: Príznaky, pri ktorých je lepšie nezaváhať
K nehode došlo v obci Kvetoslavov v okrese Dunajská Streda.
Foto
Motorkár († 45) sa zrazil s kamiónom: Stačila chvíľa a nedalo sa mu už pomôcť! Čo sa tam stalo?