Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.04.2022 10:30 | Ukrajina vojenský konflikt
Foto

Utečencom v Košiciach pomohla aj Shiffrinová: Ako učiteľka vybavila kamión jedla od svetoznámej lyžiarky

Dobrovoľníčkam z východu sa vydaril skutočne husársky kúsok! Učiteľka Darka Šefčík (33) sa po vypuknutí vojny na Ukrajine zapojila do pomoci utečencom.

Ako obrovská fanúšička zimných športov sa rozhodla osloviť so žiadosťou o pomoc aj lyžiarsku hviezdu Američanku Mikaelu Shiffrinovú (27). Svetoznáma športovkyňa onedlho poslala do metropoly východu kamión plný jedla, ako aj veľké poďakovanie košickým dobrovoľníčkam. Napísala im po slovensky: ĎAKUJEME!

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Tony cestovín a jedla pre utečencov. Takýto husársky kúsok sa podaril učiteľke Darke (33). Ako milovníčka lyžovania sleduje okrem Petry Vlhovej aj svetové lyžiarky vrátane Američanky Mikaely Shiffrinovej (27). S čerstvou víťazkou Svetového pohára sa prednedávnom osobne stretla na pretekoch vo francúzskom lyžiarskom stredisku Méribel. Shiffrinová v polovici marca, keď oslávila 27. narodeniny, vyzvala v príspevku na sociálnej sieti, že ak majú ľudia nápady, ako pomôcť, nech sa jej ozvú.

Darka jej napísala, že pomoc potrebujú aj utečenci v Košiciach. „Po víťazstve na Svetovom pohári zareagovala na moju správu. Dosť ma šokovalo, že mi odpísala. Poslala mi kontaktný mail, aby som dohodla dovoz pomoci. Kamión plný cestovín a suchých potravín prišiel minulý týždeň. Kontaktovala som starostu Starého Mesta Igora Petrovčika, lebo som potrebovala poradiť, kde a ako uložiť kopy jedla. Zabezpečili sme sklad, kde sa humanitárna pomoc vyložila, a tá sa teraz nosí na miesta, kde je to práve potrebné,“ uviedla Darka.

Poďakovanie svetovej hviezdy

Podľa učiteľky máme často pocit, že poznáme športové či iné hviezdy, lebo ich sledujeme. „V skutočnosti však nevieme, akí sú to ľudia naozaj. Mikaela ukázala, že jej na osudoch ľudí záleží. Je to od nej veľmi krásne gesto, ktoré si mimoriadne vážime,“ zhodnotila Darka. Ako dodala, Mikaela adresovala odkaz svojim fanúšikom, aby podporili organizácie pomáhajúce utečencom. „Vďaka tomu sa nám už ozvali lyžiarski inštruktori z Ameriky, ktorí nám chcú poslať 100 teplých vetroviek,“ doplnila s tým, že humanitárnu pomoc vedia následne posunúť každému na východe, kto ju bude potrebovať. Shiffrinová sa na sociálnej sieti Darke a ostatným dobrovoľníčkam poďakovala.

„Chcem sa poďakovať konkrétne jednej žene, ktorá ma oslovila. Je jednou z mnohých dobrovoľníkov, ktorí robia neuveriteľnú prácu v miestnom utečeneckom centre v jej rodnom meste Košiciach na Slovensku. Som unesená silou a vytrvalosťou týchto ľudí,“ uviedla Američanka.

Shiffrinová si na Darku spomenula, ako si po Svetovom pohári spravili spoločnú fotku: „Darka, ďakujem za vašu podporu, ale čo je ešte dôležitejšie, ďakujem vám za prácu, ktorú robíte pre tých, ktorí to najviac potrebujú. Ďakujeme!,“ dodala športovkyňa, pričom posledné slovo napísala v slovenčine.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!
Poľská vláda ostala bez slov: Bol to pokus o vraždu! Všetci veria v ten najlepší scénar
Juraj v Handlovej postrelil premiéra Roberta Fica.
Foto
Šokujúci ATENTÁT na Roberta Fica: Chaos, stres a panika! Mrazivé detaily útoku
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Aktualizované
Minister vnútra Šutaj Eštok: Na premiéra bol spáchaný atentát! Chce konať, TOTO plánuje urobiť