Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.02.2022 15:29 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Váš Tip

Príbeh falošnej nemeckej dedičky, ktorá podviedla newyorskú elitu, je hitom Netflixu: Kto je záhadná Anna Delvey?

Škandalózny prípad ožíva! Po Podvodníkovi z Tinderu je hitom Netflixu dráma Inventing Anna, kde môžete vidieť herečku Juliu Garner ako Annu Delvey alebo Annu Sorokin, mladú ženu s vymyslenou indentitou a neuveriteľnými podvodmi na konte.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Ako informuje portál Sky News, v súčasnosti je vo väzení v USA a čaká na deportáciu. Keď sa Anna Sorokin postavila v roku 2019 pred súd v New Yorku, bola obvinená z podvodu. Oklamala banky, hotely, členov manhattanskej elity a ošklbala ich o stovky tisíc dolárov. Roky vystupovala ako bohatá nemecká dedička Anna Delvey. Dievčina, ktorá vynikala prvotriednym vkusom, sa stala senzáciou. A to aj počas samotného súdneho pojednávania, kedy jej instagramový účet dokumentoval jej outfity.

Anna predstierala, že má majetok vo výške 60 miliónov eur, čím sa dostala do vyšších vrstiev spoločnosti. Darilo sa to aj prostredníctvom viacerých podvodov v rokoch 2016 a 2017, pričom financovala život, ktorý by nikdy nemala mať, dodávajú Sky News. Hoci ju odsúdili na 4 až 12 rokov väzenia, za dobré správanie bola prepustená vo februári 2021. O niekoľko mesiacov ju zadržali imigrační úradníci. Teraz, už ako 30-tnička, čaká na deportáciu do Nemecka.

Otvoriť galériu

Jej príbeh dramatizuje seriál Inventing Anna. Anna Sorokin sa narodila v Rusku, ako tínedžerka sa s rodinou presťahovala do Nemecka. Po skončení školy žila v Londýne a v Paríži, no potom v roku 2013 predstavila New Yorku svoju „Annu Delvey“, píšu Sky News. Nemka s ruskými koreňmi tvrdila, že jej otec bol diplomat alebo ropný barón a ona bola dedičkou jeho majetku. Podľa magazínov New York a Sky News je to v skutočnosti bývalý kamionista.

Anna aj napriek tomu presvedčila elitu. Použila sfalšované bankové výpisy, aby požiadala banku o pôžičku na financovanie súkromného umeleckého klubu, ktorý chcela otvoriť na Manhattane, uviedli prokurátori. Hoci to bolo zamietnuté, presvedčila jednu banku, aby jej poskytla pôžičku a z toho použila veľkú čiastku na pokrytie faktúr v hoteli, kde bývala. Podvodníčka tiež vložila zlé šeky na účet v banke Signature Bank, pričom sa jej podarilo vybrať niekoľko tisícok v hotovosti, než sa vrátili späť. Aby oklamala obete, použila falošné potvrdenky o bankovom prevode.

Podľa prokuratúry okradla ľudí v rokoch 2016-17 o 275-tisíc dolárov. Ako sa uvádza v spise, v bohatých ľuďoch sa jej darilo vyvolať dojem, že aj ona sama je bohatá a že je dedičkou impéria v hodnote desiatok miliónov. V hoteloch a letoviskách však po nej zostali nezaplatené účty - len za dovolenku v marockom Marrákeši dlhuje 62-tisíc dolárov. Nakoniec ju v roku 2017 zatkli a na konci procesu bola uznaná vinnou porotou v štyroch bodoch veľkej krádeže a štyroch bodoch krádeže služieb. Porota ju oslobodila v dvoch bodoch obžaloby, vrátane obvinenia, že kamarátke sľúbila zaplatenú cestu do Maroka a potom jej nechala mastný účet v hodnote desiatok tisíc dolárov. Bola tiež uznaná za nevinnú v jednom z najzávažnejších obvinení - pokuse o krádež z City National Bank.

Otvoriť galériu

Sudkyňa Diane Kiesel uviedla, že obžalovaná bola "oslepená leskom a pôvabom New Yorku" a zamietla žiadosť jej právnikov, aby ju odsúdili len na čas, ktorý už strávila vo väzení čakaním na súd. "Viem, že udáva trendy a ovplyvňuje... Takže si myslím, že obhajcovi a mnohým jej fanúšikom by to malo byť posolstvom, že to má dôsledky." Todd Spodek, Annin obhajca, na súde uviedol, že si kupovala čas a mala v úmysle vyrovnať svoje dlhy, čím ju vykreslil skôr ako ambicióznu podnikateľku, než ako zločinca, no túto charakteristiku prokurátori odmietli.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, pkr, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Fico v Moskve predviedol svoju výšku.
Foto
Kremeľ reaguje na atentát na Fica: Putin pristúpil k zriedkavému kroku!
Premiér Robert Fico s ďalšími ministrami a zástupcami regiónu riešili pomoc v rámci okresov Prievidza a Partizánske.
Po atentáte na premiéra zasadne mimoriadne Bezpečnostná rada SR: Rokovanie plánuje aj vláda
Dárius Rusnák o oddychu počas turnaja: Jedno pivo to môže rozbehnúť!
Juraja Cintulu držali do neskorých nočných hodín na Obvodnom oddelení policajného zboru v Handlovej.
Foto
FOTO Strelec Juraj v sprievode mužov zákona: Na tomto mieste musel byť prítomný!
Ukrajinský vojak v Mariupole
Foto
Ukrajina vyšla s pravdou von: Je to zlé! Prichádza ZVRAT vo vojne? Desivé varovanie
Janka prišla darovať krv už 47-krát.
Foto
Janka prišla pomôcť aj s kolegami: Operátori prehovorili aj o najemotívnejších telefonátoch pri záchrane života
Ruský prezident Vladimir Putin.
Vladimir Putin sa môže tešiť zo stretnutia: Čína je pripravená pracovať s Ruskom! Aký majú cieľ?
Red and blue Lights of police car in night time, crime scene. Night patrolling the city. Abstract blurry image.
Muži zákona zasahovali na univerzite: Zhromaždili sa tam desiatky ľudí! Zatykač na seba nenechal dlho čakať
Pokochať sa rozkvitnutými rododendronmi prišli aj Jana (30), Lukáš (2), Ivana (33) a Elisa (2) zo Zvolena.
Váš Tip
Vo zvolenskom arboréte sa uskutoční výnimočná akcia: Kedy sa môžete prísť pokochať zbierkou krásnych rododendronov?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj oznámil vývoj situácie v Charkovskej oblasti: Pre celý svet má jasný odkaz!
Juraj Cintula je spájaný s bývalou proruskou kupinou Slovenskí branci.
Foto
Útočník z atentátu na premiéra je spájaný s bývalou proruskou skupinou: Pozrite sa na obsah jeho príspevku
Neskôr na linku nasadili veľkokapacitné lietadlá.
Foto
Pred 100 rokmi prvýkrát vzduchom spojili Prahu s Bratislavou a Košicami: TAKTO kedysi prepravovali ľudí