Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.02.2022 09:59 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Znalec špecialít: Pripravte si francúzsky quiche s pórikom a so šunkou od Nora Mészároša

Šéf TV Senzi Noro Mészároš (48) rád varí aj pečie. Jeho múčniky sú naozaj vychýrené! Kto ochutnal z jeho mnohých špecialít, ulahodil svojmu maškrtnému jazýčku.

Chuťové poháriky pošteklí aj francúzsky quiche, ktorý Noro tentoraz pripravil s pórikom a so šunkou. Kreativite sa však medze nekladú a svoj quiche si môžete dochutiť aj inými surovinami.

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 125 g polohrubej múky
     
  • 75 g masla
     
  • 1 vajíčko
     
  • štipku soli
     
  • čierne korenie


Na náplň:

Postup na prípravu cesta:

Nakrájané maslo presypeme múkou a pridáme naraz všetky suroviny. Vypracujeme cesto. Ihneď rozvaľkáme na múkou poprášenej doske do tenka – podľa tvaru pekáča.

Spodok pekáča vytrieme maslom a posypeme strúhankou. Takto pripravený pekáč necháme v chladničke oddychovať asi 10 - 15 minút, pokiaľ pripravíme plnku.

Postup na plnku:

Na troche masla alebo oleja jemne osmažíme na kolieska nakrájaný pór. Následne pridáme pokrájanú šunku a trochu prehrievame. Podlejeme vínom a podusíme asi dve minúty. Podlejeme smotanou a prevaríme len jednu minútu. Pridáme soľ, muškátový oriešok a čierne korenie. Odstavíme. Do zmesi pridáme nahrubo nastrúhaný syr, zľahka premiešame a napokon pridáme 1 celé vajíčko a opäť premiešame, aby sa všetky suroviny spojili. Zmes rozlejeme na cesto a ihneď pečieme.

Otvoriť galériu

Pečenie:

Pečieme v predhriatej rúre, ktorú nastavíme na 22 minút pri 180 stupňoch v ohreve zhora aj zdola naraz. Ideálne je použiť keramický pekáč.

Francúzsky quiche sa môže podávať 5 minút po pečení. Vhodný je rovnako v teplej (prípadne zohrievanej) forme a rovnako aj ako studený múčnik. Môžete ho podávať s prílohou, napr. so šalátovou zmesou ochutenou jemným základným dresingom (olej, med, horčica, citrónová šťava, soľ, korenie).

Verzií na náplň je mnoho. Napríklad kombinácie cibuľa + údené mäsko, špenát + šalotka, hríby + jarná cibuľka...

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, red

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke výhľad na mesto Martin.
Pritiahne mesto Martin nových obyvateľov? Do výstavby atraktívneho projektu sa vrazia milióny!
Vodička prekročila povolenú rýchlosť o 56 km/h.
Žena za volantom dupla na plyn: Mala naponáhlo! Predpísanú rýchlosť nechala ďaleko za sebou
Blinken na neohlásenej návšteve Ukrajiny
Minister z USA nečakane navštívil Ukrajinu: Putin bude zúriť, čo priniesol Zelenskému!
Obrovská tragédia: Boxer zomrel po údere v ringu († 29)
(ilustračné foto)
Rozmýšľate, do čoho investovať? Pri tejto položke nepremeškajte ten najvhodnejší čas
Na Charkov zaútočili aj začiatkom mesiaca.
Ruská armáda vytiahla eso z rukáva: Strašné, čo sa stalo v Charkove
Josef Fritzl bude zrejme prepustený z väzenia.
ROZHODNUTÉ! Monštrum Fritzl môže opustiť brány psychiatrického väzenia!
(ilustračné foto)
Rozsiahly požiar neďaleko Hlohovca! Vo vnútri budovy čakalo hasičov nepríjemné prekvapenie
Zuzana Dolinková a Martina Šimkovičová.
Rokovanie NR SR: Poslanci budú rozhodovať o návrhoch na odvolanie Dolinkovej a Šimkovičovej
Foto
Hviezdny Švajčiar gestom provokoval arénu v Prahe: Čo chcel fanúšikom povedať?
Otec a syn si stále k sebe ešte nenašli cestu.
Harryho zvláštny krok prekvapil aj jeho otca: Dôkaz, že je URAZENÝ ako malý chlapec!
Poškodenie zastávky MHD, ku ktorému došlo v uplynulých dňoch na Kutlíkovej ulici v Petržalke.
Foto
Neznámemu vandalovi neostalo nič sväté: Aha, ako doriadil zastávku v Petržalke!