Je ale konzument v podstate akéhokoľvek jedla, v tomto smere nemá preferencie. K vareniu má špecifický postoj, že žiadne jedlo nestojí za dlhý čas strávený v kuchyni. Vie oceniť dobré jedlo uvarené rýchlo v relatívne krátkom čase. Doma najčastejšie a veľmi rád „varí” kávu. Recept, ktorý odkukal od svojej mamy, spĺňa parameter rýchleho a chutného jedla, ktoré si v podstate kedykoľvek môžeme pripraviť za 15 minút.
Potrebujeme:
- 200 g cestovín fusilli / špirály (v surovom stave)
- 150 g slaniny
- 100 g sušených paradajok v olivovom oleji
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- parmezán podľa chuti na posypanie
Postup:
Cestoviny uvaríme v slanej vode. Medzitým opražíme na miernom plameni slaninu nakrájanú na menšie kocky. Keď sú cestoviny uvarené a scedíme ich, vtedy ku slanine pridáme pretlačený cesnak, necháme ho “zavoňať”, pridáme nakrájané sušené paradajky. Ak by slanina pustila málo masti, môžeme pridať ešte olivový olej z paradajok. Osolíme, okoreníme a môžeme podávať. Cestoviny môžeme nakoniec posypať parmezánom.