Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.02.2022 22:41 | Správy | Zahraničné správy

Policajti v USA zatkli nahého muža: Šialenstvo, čo predtým urobil! Doplatili na to nevinní

Policajti z Kalifornie zadržali v obchodnom dome Walmart nahého muža, ktorý len chvíľu predtým zabil 43-ročnú ženu a zranil štyroch ľudí, keď strieľal po spolucestujúcich v autobuse. O incidente, ktorý sa odohral v stredu večer, informovala agentúra AP.

21-ročný Asaahdi Coleman začal strieľať po cestujúcich v autobuse spoločnosti Greyhound, ktorý smeroval do Los Angeles, vo chvíli, keď vystupovali pri samoobsluhe v malom meste Oroville. AP to povedal šerif okresu Butte Kory Honea. "Našu komunitu postihla strašná tragédia," uviedol.

Polícia dostala krátko po pol ôsmej večer miestneho času tiesňové volanie, že niekto strieľa v autobuse pred obchodom so zmiešaným tovarom v Oroville, ktorý leží asi 104 kilometrov severne od Sacramenta.

Coleman, ktorý do autobusu nastúpil v Reddingu, cestujúcim chvíľu pred streľbou povedal, že Los Angeles je nebezpečné mesto. Potom im ukázal strelnú zbraň, ktorú mal v taške. Podľa šerifa bol rozčúlený a jedného z cestujúcich obvinil, že je policajt v prestrojení. Prejavilo sa u neho "niečo, čo sa dá popísať ako paranoidné správanie", povedal Honea.

Muž po streľbe utiekol do supermarketu Walmart, ktorý je vzdialený asi 800 metrov od zastávky, kde sa pobil s jedným zákazníkom. Následne sa začal vyzliekať a polícia ho krátko potom zadržala.

Úrady uviedli, že v autobuse našli asi tucet nábojov kalibru deväť milimetrov. Detektívi našli strelnú zbraň na neďalekom stavenisku. Nie je jasné, či má Coleman právnika, ktorý ho bude zastupovať. Na súd sa má dostaviť v piatok.

Medzi zranenými je 32-ročný muž, ktorý bol niekoľkokrát postrelený a je v kritickom stave, 25-ročná tehotná žena, ktorá je tiež vo vážnom stave, a 11-ročné dievča, ktorého stav je stabilizovaný. Zdravotníci ošetrili ešte 38-ročného muža s ľahkým zranením, ktorého by mali čoskoro prepustiť.

Coleman má z mladosti záznam v registri trestov a podľa šerifa "žije prelietavým životom". Okresný prokurátor David Ramsey uviedol, že v okrese Alameda je naňho vydaný zatykač za nepovolené držanie zbrane.

Prokuratúra v Sacramente proti Colemanovi vlani v júli vzniesla obvinenia kvôli trestnému činu, pretože porušil zákaz prístupu k strelným zbraniam. Muž bol ale prepustený na kauciu. Na ďalšie vypočutie sa mal dostaviť v marci, informoval denník Sacramento Bee. Podľa denníka bola Colemanova posledná známa adresa v bytovom komplexe v Sacramente.

Streľba sa odohrala dva roky po tom, čo nesúvisle mumlajúci muž začal paľbu v preplnenom autobuse spoločnosti Greyhound, ktorý šiel z Los Angeles do San Francisca. 33-ročný Anthony Devonte Williams vtedy zabil jedného človeka a päť ľudí zranil. Bol obvinený z vraždy a pokusu o vraždu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Poliak v Starej Ľubovni zaskočil policajtov: Za to, čo spravil, skončil v cele!
Man drinking alcohol while driving in his car
Opilci na cestách: Polícia v Žilinskom kraji nachytala veľké množstvo vodičov pod vplyvom
Bývalá tenistka považuje čas pre seba za dôležitý.
Foto
Keď to Cibulková zbadala, okamžite všetkých varovala: Decká, NEVERTE tomu!
Patrik sa napriek incidentu stal vicemajstrom Slovenska v duatlone.
FotoVáš Tip
Cyklista Patrik opisuje šialený zážitok: Po 8 rokoch ma zrazila rovnaká dodávka! Detaily naháňajú strach
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Mimoriadna schôdza k zmenám v RTVS: Aký osud čaká telerozhlas?!
(ilustračné foto)
V centre Sabinova našli mŕtvolu! Nik nevie, čo sa stalo a aha, čo hovoria miestni
Hviezda tímu Juraj Slafkovský po návšteve reštaurácie v Ostrave nasadá do taxíku spolu so spoluhráčmi Golianom a Pospíšilom.
Takto relaxovali naši po skalpe USA: Aha, s kým sme načapali Slafkovského v taxíku
Unrecognizable young female doctor comforting unrecognizable older female patient
Predčasné úmrtie si môžete spôsobiť sami: Ak sa správate TAKTO, prestaňte s tým!
Niekdajšia hviezda erotickej relácie Láskanie Andrea Ušiaková po 25 rokoch.
Foto
Ušiaková z Láskania po 25 rokoch: Kam zmizla učiteľka sexu? TAKTO teraz žije
Businessman and files
V Kysuckom Novom Meste vznikne nová výrobňa priemyselných batérií: Zamestná 90 ľudí
(ilustračné foto)
TOTO u predčasniatka rodičia nemôžu zanedbať: Pozor, začať nemôžete hneď
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putinove slová pred návštevou Pekingu vyvolávajú vlnu otázok: Týkajú sa Ukrajiny!