Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.01.2022 11:16 | Správy | Zahraničné správy

Obhájila funkciu! Beňovú zvolili za kvestorku europarlamentu: Jedna vec ju milo prekvapila

Europoslankyňa Monika Beňová (Smer-SD) bola v stredu v prvom kole opätovne zvolená do funkcie kvestorky Európskeho parlamentu (EP).

Informovala o tom predsedníčka EP Roberta Metsolová s tým, že Beňová získala 487 hlasov. Beňová túto funkciu, ktorú obhájila ako členka Progresívnej aliancie socialistov a demokratov (S&D), zastáva už od júla 2019.

Beňová považuje za veľkú poctu, že ju v stredu opätovne zvolili za kvestorku Európskeho parlamentu (EP). Pre TASR uviedla, že chce na tejto pozícii pokračovať vo svojej doterajšej pracovnej agende.

"Skutočne si cením a som vďačná za dôveru kolegov. Veľmi milo ma prekvapil vysoký počet hlasov a podpora, tak z našej sociálnodemokratickej frakcie, ale aj z iných frakcií zastúpených v Európskom parlamente," uviedla Beňová (Smer-SD), ktorá na kvestorskej pozícii zastupuje frakciu európskych socialistov a demokratov (S&D).

Podľa jej slov voľba nového predsedníctva EP, ktorého súčasťou sú aj kvestori a kvestorky, zabezpečí kontinuitu a efektívne inštitucionálne fungovanie europarlamentu v druhej polovici jeho súčasného legislatívneho obdobia. "Doposiaľ som ako kvestorka zodpovedala za väčšinu vydaných interných rozhodnutí týkajúcich sa fungovania europarlamentu z hľadiska ochrany zdravia a bezpečnosti. To súviselo aj so zabezpečením jeho administratívnej prevádzky v čase pandémie koronavírusu," uviedla europoslankyňa.

Podľa vlastných slov zrejme bude mať ako kvestorka zrejme na starosti rovnakú agendu. O oblastiach, ktorým sa budú jednotliví členovia kolégia kvestorov venovať v nadchádzajúcom období, sa však bude rokovať až v najbližších dňoch.

Beňová doteraz zodpovedala aj za boj proti sexuálnemu obťažovaniu, rovnosť príležitostí pre všetkých, ale aj za kancelárie EP v členských štátoch EÚ. Má predstavu, že by v rámci projektu "Europe Experience", ktorý zaviedol nedávno zosnulý šéf EP David Sassoli, vznikli aj na Slovensku nové kancelárie europarlamentu aj s priestorom pre návštevníkov, aby Slováci za europoslancami nemuseli chodiť len do Bruselu či do Štrasburgu. Vyjadrila nádej, že tieto priestory budú otvorené do roku 2024 a že prispejú k tomu, aby Slováci mali lepšie povedomie o eurovoľbách a zvýšili svoj účasť vo voľbách do Európskeho parlamentu.

V rozhovore pre slovenských novinárov v Štrasburgu Beňová vysvetlila, že práca v predsedníctve má skôr technický charakter a je zameraná na plnenie jednotlivých úloh, a nie je až tak o zviditeľňovaní domovskej krajiny. "Ja sa budem snažiť dobre pokrývať tie portfóliá, ktoré pri prerozdeľovaní dostanem a to všetko, čo sa dá urobiť pre Slovensko, to si nechám do pléna Európskeho parlamentu," uviedla poslankyňa, ktorá v EP vykonáva už svoj štvrtý mandát.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




S Flašíkom sa prišli rozlúčiť viacerí politici.
Foto
Posledná rozlúčka s Ferdorom Flašíkom († 66): Čo sa to tam deje? Trúchliaci ostali v šoku
Fotopasca Kataríny nafotila šelmu, ktorá sa snažila dostať cez jej plot.
FotoVáš Tip
Katku vydesil záznam z fotopasce: Na jej pozemok sa dobíjal podivný tvor! Zmätení Slováci iba krútia hlavami
Vláda našla 140 pochybení v právnom štáte
Zistenia k publikácii MS sa majú riešiť na májovom zasadnutí, informuje členka súdnej rady
Polícia vyšetruje krádež v jednom z obchodov v Bratislave.
Hanba na tri zimy: Poznáte ženu na VIDEU? Zdvihne vám tlak, čo sa stalo v Bratislave
Monika je talentovaná umelkyňa.
Foto
Hilmerová narovinu: FUNENIE do mikrofónu? Pobaví vás, čo urobila! Jedna FOTO hovorí za všetko
Ilustračné foto
Mrazivé slová českého ministerstva: Bolo za viacerými útokmi na české inštitúcie Rusko?!
(ilustračné foto)
Epidémia na Slovensku: V TÝCHTO krajoch trápi ľudí nepríjemný problém
Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Vážne slová prezidentky: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií
Ilustračné foto.
Colníci v Košiciach skoro odpadli: Ktorý Slovák si TOTO, preboha, dal doviesť?!
Čo si o Darinej úprave myslí jej partner?
Foto
Nebudete veriť, ako Nedvěd reagoval na Darinu PLASTIKU: To fakt TOTO povedal?
Rodičia Maddie zverejnila srdcervúci odkaz 17 rokov po jej zmiznutí.
Foto
Rodičia nezvestnej Maddie zverejnili srdcervúci ODKAZ! Slová plné bolesti vám vtisnú slzy do očí
Ilustračné foto
Séria teroristických útokov v Rusku? Znepokojivé správy bezpečnostnej služby! Sila, koho obviňujú