Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.01.2022 08:43 | Šport | Futbal
Foto

Bývalý reprezentant Erik Jendrišek podľahol módnemu trendu: Bude z neho ľadový medveď?

Má široký záber. Bývalý slovenský reprezentant a v súčasnosti hráč Trenčína Erik Jendrišek (35) si v uplynulom roku už vyskúšal úlohu modela, keď pred fotoaparátom pózoval pre jeden rakúsky online magazín.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

V týchto dňoch sa zase dal na otužovanie, keď si spolu s kamarátom Lukášom Cuninkom povedali, že ten, kto sa nekúpe v studenej vode, akoby neexistoval.  Erik tak podľahol módnemu trendu, ale ako sám tvrdí, do skutočného ľadového medveďa má ešte ďaleko.

Jendrišek je futbalovým svetobežníkom, keď v minulosti okrem slovenských klubov hrával v Nemecku, Poľsku či Grécku. V súčasnosti je hráčom trenčianskeho AS a napriek tomu, že do začiatku zimnej prípravy zostáva ešte niekoľko dní, bývalý reprezentant nelení a aj v týchto voľných dňoch sa udržuje v kondícii.

„Dá sa povedať, že aj ja som podľahol módnemu trendu a dal som sa na otužovanie vo forme kúpania sa v studenej vode. Nejaké skúsenosti som už mal, keď sme ako hráči často regenerovali v ochladzovacích kadiach, ale v nich sme boli iba po pás,“ povedal na úvod Erik.

V týchto dňoch sa však do ľadovej vody v hrabovskom jazierku nad ružomberským štadiónom ponára celý a podľa jeho slov je to trochu iná káva. „Je to zároveň súčasť tréningu. Najprv si idem zabehať a potom sa okúpem v studenej vode. Následne sa oblečiem, sadnem do vyhriateho auta a idem domov,“ popísal rituál, ktorý v poslednom čase podstupuje.

Kto by si však myslel, že sa vo vode „rochní“ tak dlho ako ľadový medveď, tak je na omyle. „Zatiaľ tam vydržím niečo cez minútu, čo je zatiaľ krátko. Keď vidím, ako sú tam niektorí aj sedem minút, tak mi z toho padá sánka,“ pokračuje s úsmevom futbalový otužilec, ktorý sa dal na nové hobby najmä kvôli zdraviu.

„Otužovanie výborne pôsobí na imunitný systém, čo je v tejto covidovej dobe veľmi dôležité. A má aj regeneračné účinky, čo sa zase hodí po náročných tréningoch. Takže v tom budem určite pokračovať,“ dodal Jendrišek.

Do nového roku najmä zdravie

Tohtoročného Silvestra strávil Erik s rodinou v spoločnosti hokejistu a kapitána Popradu Patrika Svitanu. „Prial som si najmä zdravie pre seba a moju rodinu, čo je v tejto dobe asi najdôležitejšie, aby sa mi vyhýbali zranenia a lepšie výkony a výsledky, ako sme podávali v jesennej časti,“ vyjadril sa futbalista Trenčína.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, bb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vládcovo meno v preklade znamená „Amon je spokojný“
Foto
Tvár Tutanchamonovho deda ODHALENÁ: TAKTO vyzeral najbohatší faraón!
A flood warning sign, on a closed country road next to water logged fields in the Avon Valley, Hampshire, England. Flooded after an extreme amount of rainfall at the start of 2014
Nemeckom sa prehnali prudké lejaky: Voda sa valila mestami, ľudia brali len to najnutnejšie
Fotografie z miesta nehody.
Tragická nehoda v Žiline: Na križovatke vrazil 32-ročný motorkár do nákladného auta! Na mieste podľahol
Bojový dron
Ukrajina stupňuje útoky na Rusko: Ďalší výbuch pri vojenskej akadémii
Na snímke pápež František.
Pápež František poslal list Čaputovej: Týka sa premiéra Roberta Fica
(ilustračné foto).
Šokujúci nález v tele pacienta! Našli mu tam živého tvora: Ako sa tam dostal?!
MHD začína využívať čoraz viac cestujúcich.
Dráma v bratislavskej MHD: Muž škrtil ženu priamo v autobuse!
Bámján je zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO (ilustračné foto).
V známej turistickej lokalite zahynuli traja zahraniční turisti
(ilustračné foto)
Chlapec († 5) sa na dovolenke vykradol z izby, keď rodičia spali: Desivý koniec! Ako sa to mohlo stať?
Robert Kaliňák vo videu ohľadom aktuálnej situácií na Slovensku.
Robert Kaliňák sa vyjadril k situácií na Slovensku: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť
Hudobná legenda Paul McCartney
Paul McCartney má dôvod na oslavu: To, čím sa pýši, nemá žiaden hudobník v Británii
Britský kráľ Karol III.
Karol III. oznámil prvú zahraničnú cestu po liečbe rakoviny: Jeho návšteva bude symbolická