Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.12.2021 20:58 | Šport | Hokej

Úvodný súper mladých Slovákov na MS má jediný cieľ: Prvýkrát v histórii obhájiť titul!

Spojiť sa v správnom momente pre spoločný úspech a jediný cieľ. A tým by mal byť opätovný zisk titulu majstra sveta. To zaželal pred vstupom do majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov svojim krajanom Trevor Zegras, vlani najproduktívnejší hráč MSJ v Kanade.

Zegras pred rokom pomohol Američanom k zisku piateho titulu 18 bodmi za 7 gólov a 11 asistencií. Stal sa aj najužitočnejším hráčom turnaja, v ktorom Američania vo finále zdolali domácich Kanaďanov 2:0.

"Vlani sme rozpútali poriadnu búrku. Mali sme brankára Spencera Knighta, ktorý sa rozhodol zatvoriť dvere pre súperových hráčov a neotvoril ich, kým sme nezískali zlaté medaily. Mali sme však aj skvelých obrancov, útočníkov a skúsený trénerský štáb. Väčšina tímu pochádzala z rozvojového programu amerického národného tímu a na ľade sme si sadli. Od začiatku som mal pocit, že to môže vyjsť," vrátil sa Zegras k dianiu spred dvanástich mesiacov v Edmontone a Red Deere, cituje ho web NHL. Mladý 20-ročný center už v tejto sezóne NHL reálne presviedča o svojich kvalitách v tíme Anaheimu, keď v doterajších 30 zápasoch nazbieral 25 bodov za 8 gólov a 17 asistencií.

Po roku sa na rovnakom mieste v kanadskej provincii Alberta stretlo 12 najlepších juniorských tímov sveta a Američania začnú svoju jazdu za možnou obhajobou titulu v nedeľu súbojom proti Slovákom, ktorý sa začne o 19.30 h miestneho času (na Slovensku o 3.30 h nadránom 27. 12.). "Toto je vrcholný turnaj a my ako favoriti vždy budeme pod tlakom. Ak si však všetci hráči v hlavách uvedomia, načo tam prišli a predvedú to aj na ľade, bude to dobré. Netreba sa zaoberať tým, čo hovoria alebo píšu ostatní. Treba si zachovať vysokú mieru koncentrácie v správny čas na správne veci," zamyslel sa ďalší z amerických hrdinov z vlaňajška Spencer Knight. Brankár, ktorý už má za sebou aj 13 zápasov za Floridu v NHL, mal na lanskom šampionáte štatistiky 1,63 inkasovaného gólu a 93,9 percenta úspešnosť zákrokov. Ide o rekordné brankárske čísla v americkom tíme v histórii MSJ.

Američania majú v tíme šiestich hráčov, ktorí si zahrali na svetovom šampionáte už pred rokom. Sú nimi obrancovia Jake Sanderson (Ottawa Senators), Brock Faber (Los Angeles Kings) a Tyler Kleven (Ottawa Senators) a tiež útočníci Matty Beniers (Seattle Kraken), Brett Berard (New York Rangers) a Landon Slaggert (Chicago Blackhawks). Rovnako trénerský štáb je rovnaký na čele s Nateom Leamanom s asistentmi Tedom Donatom, Krisom Mayottem a Stevem Millerom a tiež videotrénerkou Theresa Feasterovou.

"Pred vstupom do turnaja sa cítim veľmi dobre. Máme rovnakých trénerov, vieme teda, čo môžeme od nich očakávať. Poznáme sa takmer všetci navzájom a toto pohodlie, dúfam, sa odrazí aj na našich výsledkoch. Verím, že sa zomkneme a dosiahneme dobrý výsledok," uviedol Jake Sanderson. "Máme v tíme Berniersa, ale aj niekoľko ďalších hráčov s vodcovskými kvalitami. Teším sa na sledovanie ich zápasov a verím, že sa tímu USA prvýkrát v histórii podarí získať dva tituly majstra sveta za sebou," dodal Zegras na webe NHL.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Unrecognizable young female doctor comforting unrecognizable older female patient
Predčasné úmrtie si môžete spôsobiť sami: Ak sa správate TAKTO, prestaňte s tým!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) oceňuje vojakov počas návštevy ukrajinskej 110. mechanizovanej brigády v Avdijivke na Ukrajine 29. decembra 2023.
Nečakané rozhodnutie prezidenta Zelenského: Na tomto mieste sa neobjaví! Môže za to kritická situácia?
Niekdajšia hviezda erotickej relácie Láskanie Andrea Ušiaková po 25 rokoch.
Foto
Ušiaková z Láskania po 25 rokoch: Kam zmizla učiteľka sexu? TAKTO teraz žije
Businessman and files
V Kysuckom Novom Meste vznikne nová výrobňa priemyselných batérií: Zamestná 90 ľudí
(ilustračné foto)
TOTO u predčasniatka rodičia nemôžu zanedbať: Pozor, začať nemôžete hneď
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putinove slová pred návštevou Pekingu vyvolávajú vlnu otázok: Týkajú sa Ukrajiny!
(ilustračné foto).
Krvavé následky nepokojov: Jedna obeť, desiatky zadržaných! Miestni separatisti zúria
(ilustr. foto)
Žena pochovávala mŕtveho otca: Otvorila sa rakva a... To snáď nie! Mrazivé odhalenie
Hudáček po tom lieta ako drak: TOTO si počas zápasu dávajú slovenskí hokejisti pod nos!
Hoci ich zväčša vidíme v oblekoch a kravatách, aj politici sa vedia hodiť do športového.
Foto
Šampionát spojil koaličných a opozičných politikov: Takto fandíme našim hokejistom! Kto je ich obľúbenec?
(ilustračné foto)
Váš Tip
V Trenčíne pred vyše rokom vysadili symbolickú lipu: Zaplačete, ako dopadla!
(ilustračné foto)
Policajné cvičenie v Dubnici nad Váhom: Pozor, doprava bude obmedzená!