Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.12.2021 09:00 | Správy | Domáce správy

Tajné stretnutie Čaputovej a Pellegriniho v paláci: Čo spolu piekli?!

Konšpirácia alebo koordinovaný postup? Prezidentka Zuzana Čaputová (48) sa nedávno neohlásene stretla s opozičným lídrom z Hlasu Petrom Pellegrinim (46), čo na politickej scéne rozpútalo vlnu otáznikov.

Olej do ohňa následne pridali predstavitelia OĽaNO, ktorí tvrdia, že išlo o dohadovanie ich krokov v neprospech premiéra Eduarda Hegera (45). Čo spolu dvaja najpopulárnejší politici riešili?

Púšťajú sa do sporu s prezidentkou. Podpredseda NR SR za OĽaNO Gábor Grendel sa už na začiatku decembra začal zamýšľať nad vraj „zvláštnou zhodou okolností“. V jeden deň Pellegrini vyzval na očkovanie ľudí s vekom nad 60 rokov, dištancoval sa od extrémistov a Čaputová zároveň zvozila premiéra Hegera, že nevie urobiť poriadky v koalícii. Grendel za tým šípi ich tajnú koordináciu.

„Pár dní pred spomínanými udalosťami prezidentku navštívil v jej úrade Peter Pellegrini. Hoci o tom iniciatívne neinformovali, niektoré médiá sa o tom dozvedeli, chceli o stretnutí informovať, ale po zásahu jeho aktérov dostali stopku. Ukážkový príklad cenzúry,“ napísal Grendel. Na otázku, ktoré médiá myslí, odpovedať odmietol a v statuse pokračoval. „Ako hovorí klasik: keby dolaďovali svoje najbližšie kroky v prospech opozičného lídra Pellegriniho a v neprospech premiéra Hegera, nevyzeralo by to inak,“ uviedol Grendel bez dôkazov. Onedlho sa pridal aj líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý zdieľal jeho posolstvo s dôvetkom na adresu Čaputovej: „To isté robila na jar.“

Nič, len konšpirácie

Prezidentka to celé vidí inak a z jej kancelárie podobné posolstvá považujú za nezmysly. „Udivuje ma, že sa poslanec Gábor Grendel pustil do takejto konšpirácie,“ uviedol jej poradca Martin Burgr. Pripomína, že v tom čase sa prezidentka stretla dvakrát s premiérom, z toho jedno stretnutie bolo neverejné. Rovnako neverejne rokovala aj s ministrom zahr. vecí, šéfom zdravotníctva a Pellegrinim. „Rokovania s politikmi patria k bežnej práci prezidentky. Konštatovať z toho nejaké závery o koordinovaných krokoch len preto, že sa niečo stalo v rovnakom čase, je iba prejavom domýšľavosti,“ prízvukuje Burgr z paláca.

Pellegrini považuje za prirodzené, že prezidentka neformálne komunikuje s kľúčovými politickými predstaviteľmi. O obsahu však mlčí. „Na kritiku vlády a jej neexistujúceho predsedu nepotrebuje ani pani prezidentka, ani Peter Pellegrini žiadne konzultácie, pretože neschopnosť vlády bije do očí každému jednému človeku na Slovensku,“ povedala jeho hovorkyňa P. Medveď Macíková s tým, že Grendelove slová sú ako vystrihnuté z konšpiračných médií. Heger kauzu nechcel komentovať.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Acapulco kedysi lákalo milióny turistov (ilustračné foto).
Kedysi raj pre turistov, teraz sa tam boja všetci: Hrozivé, čo tam objavili
Princezná z Walesu
Princezná Kate má naďalej stopku od lekárov: Neposlúchla a urobila toto!
Concept image for the Russian attack on Ukraine.
Ukrajina oslavuje: Armáda zničila niečo, za čo bude Putin škrípať zubami
Online prenos zo zápasu Švédsko - Slovensko.
ONLINE: Naladíme sa na štvrťfinále výhrou so Švédskom?
Jenne sa zasekla sánka počas zívania
Dievča si zívlo a... To, čo nasledovalo po tom, sa len tak nevidí! Ako je to vôbec možné?
Neďaleko Grazu zachytili tornádo.
Foto
Rakúskom sa prehnala extrémna búrka: Pri Grazi zaznamenali TORNÁDO!
Za zrážku výletnej lode a motorového člna je zrejme zodpovedný ten, kto riadil čln.
Tragická zrážka lodí na Dunaji: Po nezvestných pátrajú! Slovenský kapitán je za mrežami
Šéf európskej diplomacie Josep Borrell.
Moldavsko podpísalo s EÚ dohodu o partnerstve: Ďalšie krajiny budú nasledovať
Foto
Američania nám pomohli: Slováci si na MS zahrajú štvrťfinále, poznajú už aj súpera!
Athletic man exercising at home, fitness and sports concept
Páni, tieto cviky nie sú len pre ženy: Pomôžu vám s chúlostivým problémom!
(ilustračné foto)
Rusi provokujú pri hraniciach s Ukrajinou: Cvičenie so zbraňami, ktorých sa bojí celá Európa
Poznáte blondínku na obrázku?
Foto
FOTOhádanka: Poznáte mladú krásku zo svetových plagátov? Práci modelky ostala verná