Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.12.2021 11:21 | Šport | Hokej

Hokejisti Banskej Bystrice sú bez trénera: Poikonen pod Urpínom skončil

Tuukka Poikonen (36) už nie je tréner hokejistov Banskej Bystrice. Vedenie HC '05 predčasne ukončilo s fínskym koučom spoluprácu. Extraligový klub v stredu na svojej webstránke takisto oznámil, že po vzájomnej dohode ukončil zmluvu aj s útočníkom Brianom Ihnačákom.

"Baranov" dočasne povedú doterajší Poikonenovi asistenti Ivan Droppa a Tomáš Surový. Tridsaťšesťročný fínsky kormidelník pôsobil pod Urpínom od januára 2021, keď prevzal mužstvo po dnes už nebohom Miroslavovi Chudom.

Pod jeho vedením sa zlepšila herná stránka tímu, z pozície hlavného trénera ho viedol v 42 extraligových stretnutiach, z toho 24 ešte v minulej sezóne. Bystričania sa však v novembri začali výsledkovo trápiť, v uplynulých siedmich stretnutiach vyhrali iba raz a vyťažili z nich len štyri body.

"K rozhodnutiu o zmene na trénerskej stoličke sme sa rozhodli na základe nepriaznivých výsledkov v poslednej dobe," vysvetlil zmenu na poste trénera športový manažér HC '05 Július Koval. Poikonen pred pôsobením v Bystrici trénoval mládežnícke výbery Ilves Tampere.

Ďalšia zmena sa týka hráčskych radov, kde klub po vzájomnej dohode ukončil spoluprácu s Brianom Ihnačákom. Tridsaťšesťročný center nastúpil v aktuálnom ligovom ročníku v 15 zápasoch, v ktorých si pripísal deväť kanadských bodov (3+6). "Klub je vzhľadom na to, že nemôže hrať s divákmi na tribúnach, ekonomicky obmedzený. Musíme rozmýšľať ako vhodne doplniť tím a keďže máme momentálne problémy na poste obrancu, rozhodli sme sa po vzájomnej dohode spolu s Brianom Ihnačákom na ukončení spolupráce. Aj samotný Brian totiž cítil, že to z jeho strany nie je optimálne. Naše cesty sa rozchádzajú korektne, my sa však vynasnažíme posilniť mužstvo na poste obrancu," povedal  pre klubový web.

Rodák z kanadského Toronta reprezentujúci Taliansko prišiel do Banskej Bystrice prvýkrát v januári 2020, v sezóne zaznamenal v 12 stretnutiach 12 bodov (5+7). Syn Petra Ihnačáka a synovec Miroslava Ihnačáka potom z klubu odišiel a vrátil sa do neho v januári 2021, pár dní pred vymenovaním Poikonena za hlavného trénera. Prakticky okamžite sa zaradil k oporám omladeného tímu. Pamätný zápas odohral v marci, keď proti Dukle Trenčín (6:3) nazbieral päť bodov (1+4). Celkovo odohral za Bystricu 52 stretnutí, v ktorých získal 51 bodov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?