Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.12.2021 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Šéfovská stolička po 27 rokoch! Marcel Merčiak mieri do vedenia televízie: Ako si prilepší?

Moderátor a športový komentátor Marcel Merčiak (46) sa po mnohých rokoch nakoniec dočkal a jeho kariéra naberá na obrátkach.

Starý harcovník z Mlynskej doliny už čoskoro prijme novú výzvu. Podľa informácií Nového Času totiž vo verejnoprávnej televízii získal lukratívny flek, a to vo fachu, ktorý mu je roky najbližší. O krátky čas tak Merčiak po 27 rokoch práce v RTVS zasadne na šéfovskú stoličku a k platu si rozhodne prilepší aj vďaka svojej relácii Čo ja viem, v ktorej bude hviezdiť aj v budúcom roku.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Rozhodli sa staviť na vysokú kartu! Štyri dni pred Štedrým dňom spustí s veľkou pompou RTVS dlhoočakávaný štvrtý televízny okruh. Po Jednotke, Dvojke a Trojke idú v Mlynskej doline nasadiť Šport. A podľa našich informácií sa hlavou tejto odnože televízie stane skúsený športový komentátor a moderátor Marcel Merčiak! Na poste intendanta tak bude mať vo výrobe hlavné slovo.

Okrem manažovania celého televízneho okruhu sa stane lídrom vlastného tímu ľudí. Tí budú musieť napĺňať jeho rozhodnutia: „Na novú úlohu intendanta sa teším, i keď vnímam, že so sebou prináša veľkú zodpovednosť. Budeme sa snažiť so svojimi skúsenosťami čo najviac rozvíjať športové vysielanie. Samozrejme, máme ambíciu vybudovať modernú, profesionálnu a životaschopnú televíznu stanicu,“ povedal pre Nový Čas Merčiak.

Profi komentátora doteraz stres neprepadol: „Trému nemám, skôr pociťujem pred štartom novej televízie napätie, aby všetko dopadlo tak, ako si predstavujeme. Najmä aby boli spokojní naši diváci,“ zhodnotil pre Nový Čas ostrieľaný moderátor a komentátor.

Je z neho „inventár“

Vo verejnoprávnej televízii začal Merčiak pôsobiť ešte v roku 1994. Už rok nato, presne v máji 1995, začal komentovať športové dianie. Internú spoluprácu v Mlynskej doline odštartoval v deväťdesiatom siedmom. Takmer tridsaťročná spolupráca medzi Merčiakom a vedením RTVS však priniesla svoje ovocie až teraz! Na lukratívne miesto sa dostal aj po tom, čo spôsobil ako vyslanec televízie škandál na tohtoročnej olympiáde, keď v hoteli poškodil zámok na dverách v emočnom vypätí. Len pár dní predtým totiž pochoval svoju milovanú mamu.

Chybu si priznal, škodu uhradil a zdá sa, že RTVS mu tento prešľap odpustila a posadila ho na šéfovskú stoličku. Okrem postu intendanta zasadne Marcel aj pred kameru. Merčiak totiž ostáva aj na moderátorskom poste Jednotky v lukratívnom vysielacom čase - piatok večer. Niekoľkonásobný držiteľ diváckych ocenení má pod palcom aj svoju reláciu Čo ja viem, ktorej ôsmu sériu začne nakrúcať v januári budúceho roka. Produkčná spoločnosť inkasuje z RTVS za výrobu jednej časti tejto relácie sumu 34-tisíc eur.

Koľko z tejto sumy pristane Merčiakovi na účet v podobe honoráru, je však otázne. Rovnako tak je neznámy aj jeho plat ako šéfa športového kanála. Aj keď to tak môže na prvý pohľad vyzerať, Marcel Merčiak nemal v televízii vždy na ružiach ustlané. V minulosti mu už prestížny flek unikol. Podľa našich informácií sa mal stať šéfom športového spravodajstva, avšak po výmene hlavného manažmentu v RTVS ho vyšachoval kolega. No oddaný televízii napriek tomu ostal. Tá to teraz, zdá sa, ocenila.

Crème de la Crème

Kanál Šport sľubuje prenosy z mnohých udalostí: „V roku 2022 bude dominovať hokej, vysielame základnú časť a každý hrací deň aj play-off. V máji to budú MS vo Fínsku. Z futbalu odvysielame všetky prípravné zápasy našej reprezentácie. Ďalšie z Ligy národov, v lete to budú zápasy našich klubov v predkolách európskych súťaží. Na jeseň prenosy z Európskej alebo Konferenčnej ligy. Vrcholom budú štyri týždne svetového šampionátu v Katare. Máme zakúpené vysielacie práva na ďalšie významné športové podujatia. Rok 2022 prinesie veľa európskych a svetových šampionátov vo viacerých letných olympijských odvetviach a o slovo sa prihlási športová zima. Budeme svedkami zimnej olympiády v Pekingu, odkiaľ pripravujeme rozsiahle vysielanie,“ ozrejmil PR manažér RTVS Stanislav Čačko.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Ilustračné foto
Slovensko zažije oteplenie: Na príjemnú zmenu sa môžete tešiť už počas víkendu
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
(Zľava) Kristián Fedák (19), Dominik Horváth (21), Mário Horváth (24), Kristína Horváthová (30), Ada Horváthová (23), Tomáš Horváth (33), Miroslav Horváth (31)
FotoVáš Tip
Osem súrodencov rozhádzali po detských domovoch, teraz hľadajú stratenú sestru: Deniska, kde si?!
(ilustračné foto)
Veľké dopravné obmedzenia počas celého víkendu: V tomto úseku dajte radšej nohu dole z plynu
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Na dne jazera našli potápači aj kolobežku.
Foto
Šokujúci nález v Štrkovci: Pozrite, čo odtiaľ vylovili! Nebudete veriť vlastným očiam
(ilustračné foto).
Šialené! Na Slovensku padla výhra v hodnote 5,3 milióna eur, šťastlivec však peniaze nikdy neuvidí
(Ilustračné foto).
Začína kríza ruskej ropy? Ukrajina tvrdí, že Moskve spôsobila veľké straty
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné!
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
Nahnevaný Ramsay spravil počas zápasu s Českom neobvyklú vec: Je to neakceptovateľné!