Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.11.2021 19:14 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Bratislavu čaká v stredu 10 protestov: Polícia vyzýva vodičov, aby sa mestu vyhli!

V Bratislave je v stredu (17. 11.) ohlásených desať protestov a zhromaždení. Informoval o tom primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

Požiadal všetkých protestujúcich k ohľaduplnosti. "Právo zhromažďovať sa a právo protestovať nemôže stáť nad slobodou pohybu a právom na bezpečnosť ostatných, špeciálne v čase vrcholiacej pandémie," vyhlásil Vallo. Všetky zhromaždenia pred 32 rokmi v Bratislave aj iných mestách na Slovensku boli podľa jeho slov pokojné, bez urážok a násilia. "Každý, kto úprimne v sebe nosí odkaz novembrových dní, vie pokojne vyjadriť svoj postoj aj dnes," podotkol primátor.

Mesto Bratislava aj bratislavská mestská polícia poskytnú súčinnosť štátnej polícii nielen pri organizácii preventívnych opatrení, ale aj pri ochrane verejného poriadku. "Dopravný podnik Bratislava v stredu posilňuje dispečing a je pripravený koordinovať premávku MHD tak, aby bola aj napriek prípadným komplikáciám čo najplynulejšia," podotkol Vallo. Správa komunikácií a komunálny podnik nasadí dodatočné údržbárske čaty, aby verejné priestory po zhromaždeniach čo najrýchlejšie upratali.

Starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová vyzvala organizátorov a účastníkov stredajších zhromaždení na zdržanie sa protiprávneho konania a neblokovanie dopravy. V opačnom prípade je mestská časť pripravená konkrétne zhromaždenie rozpustiť. "V Deň boja za slobodu a demokraciu, ale aj počas dní okolo jeho dátumu sa budú v Starom Meste konať viaceré zhromaždenia a protesty. Mestská časť intenzívne pracuje na minimalizácii rizika vzniku podobných konfliktných situácií, aké Staré Mesto zažilo v lete," uviedla starostka. Občanom, ktorí sa na protestoch neplánujú zúčastniť, odporúča, aby sa miestam protestných zhromaždení vyhli.

Dočasne poverený prezident Policajného zboru Štefan Hamran informoval, že polícia je pripravená počas stredy udržať poriadok na verejných akciách a avizovaných protestoch. Ak bude narušený, polícia bude podľa jeho slov nekompromisne zasahovať. Štátna polícia na sociálnej sieti doplnila, že s občanmi, ktorí sa rozhodnú na zhromaždeniach zúčastniť, budú komunikovať členovia antikonfliktného tímu. Upozorňuje zároveň, že nie sú vylúčené zmeny v doprave. Vyzýva v tejto súvislosti motoristov, aby zvážili cestu počas trvania zhromaždení, respektíve aby sa podľa možnosti vyhli centru hlavného mesta.

Mestská polícia Bratislava avizuje, že v stredu výrazne posilní hliadky v uliciach hlavného mesta. Apeluje na dodržiavanie povinností, ktoré sú späté so životom v demokratickej krajine. Pripomína tiež celospoločenský zápas s pandémiou ochorenia COVID-19 a ľuďom radí nepoľavovať pri dodržiavaní protipandemických opatrení. "Pre dohliadanie nad verejným poriadkom posilňujeme aj službu v novovybudovanom operačnom a kamerovom stredisku mestskej polície. K dispozícii máme viac ako 380 kamier. Zábery z nich využíva aj Policajný zbor na koordinovanie jednotiek. Záznamy z nich môžu slúžiť ako dôkaz pri páchaní priestupkov alebo trestných činov. Taktiež umožnia spätne dohľadať a identifikovať páchateľov," spresnila mestská polícia.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Juraj v Handlovej postrelil premiéra Roberta Fica.
Foto
Šokujúci ATENTÁT na Roberta Fica: Chaos, stres a panika! Mrazivé detaily útoku
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Aktualizované
Minister vlády Šutaj Eštok: Na premiéra bol spáchaný atentát! Chce konať, TOTO plánuje urobiť
Slovensko – Poľsko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024.
Foto
NOVÉ informácie: Premiér je stále na operačnom stole! Jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin si potrpí na tom, aby jeho vojakom na Ukrajine nič nechýbalo: Ruský prezident výzýva vládu
Deväťmesačný Oliver sa v škôlke zadusil cestovinami.
Malý Oliver († 9 mes.) zomrel v škôlke po obrovskej chybe: Čo zistilo vyšetrovanie?
Podvodníci obrali 93-ročnú dôchodkyňu z Banskej Bystrice o 10-tisíc eur.
Babička dvihla telefón, na linke mala byť jej dcéra: Chyba, ktorá ju stála obrovské peniaze
Svetoví lídri odsúdili atentát na Fica: Je za tým niečo viac!
V novom europarlamente bude sedieť aj zostava 14 slovenských zástupcov.
Eurovoľby sa blížia: Ako môže útok na premiéra ovplyvniť kampaň? Politologička to vidí jasne
Strelec Juraj C. a premiér SR Robert Fico.
Foto
Prvé slová atentátnika: Čo povedal po útoku na premiéra Fica!
 Štátny sekretár Vatikánu kardinál Pietro Parolin pricestoval na Slovensko.
Vatikánsky kardinál o atentáte na premiéra Fica: To, čo sa na Slovensku deje, je znepokojujúce!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Francúzsky prezident Macron je v myšlienkach s našim premiérom: K danému skutku dlho slová nehľadal