Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.10.2021 07:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Vojta Kotek prehovoril o vážnej nehode na motorke a nečakanej smrti otca: Bolestné uvedomenie

Tomáš Maštalír dostane v seriálovom hite Pán profesor vážnu konkurenciu! O post alfa samca ho môže pripraviť český sexsymbol Vojtěch Kotek (33), ktorý sa mu navyše bude snažiť prebrať frajerku. S hviezdou komédie Snowborďáci či série Mária Terézia sme sa rozprávali o vážnej dopravnej nehode, ktorá ho načas vyradila z pracovného kolotoča, o nečakanej smrti otca, ale aj jeho dlhej hereckej kariére.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

V čisto slovenskom projekte ste ešte nehrali. Prečo práve teraz?

Je za tým súhra viacerých okolností. Mal som tu hrať vo filme Známi neznámi, no nevyšlo to, keďže som mal tesne pred natáčaním haváriu. Pol roka nato mi zavolali, či by som u vás nechcel hrať v seriáli a ja som mal pocit, akoby som vám to dlhoval. (smiech) Preto som si povedal, že prečo nie, asi to malo byť takto... Tiež som si hovoril, že by som chcel zažiť natáčanie na Slovensku.

Takže ste nám všetko vynahradili a dokonca vo väčšom rozsahu.

Dalo by sa to tak povedať, dokonca v Pánovi profesorovi hrajú Tomáš Maštalír a Petra Polnišová, s ktorými som sa mal stretnúť práve vo filme Známi neznámi, takže som sa potešil, že sa s nimi aspoň takto uvidím a budem im môcť povedať: Sorry, pokašľal som to.

Vašou hlavnou hereckou partnerkou bude Gabika Marcinková. Ako vám to s ňou zafungovalo?

My sme sa s Gabikou poznali už z minulosti, robili sme spolu dva projekty v Česku. Jednu rozprávku, na ktorú sme obaja radi zabudli, a potom sme sa ešte videli pri natáčaní seriálu Doktor Martin. Preto som sa potešil, že aspoň sa tu mám koho chytiť. Je to fajn. Zo začiatku som si hovoril, že to bude na Slovensku iné, je to predsa len v zahraničí, človek z toho má divný pocit, je nervózny...

S Tomášom Maštalírom sa v jednej scéne pobijete. V mladosti ste robili džudo. Pomohlo?

Úprimne povedané, ak sa pozriete na mňa a na Tomáša, tak je vám jasné, že mne by nepomohol ani čierny opasok v džude. Bol som skôr rád, že som to s ním nejakým spôsobom ustál, i keď on ma možno trošičku šetril... Bál som sa, že to bude náročnejšie, aj keď je pravda, že ma po tej scéne ešte dva dni boleli ruky. Po tej nehode som totiž ešte veľa necvičil a som skôr rád, že držím pohromade.

V posledných rokoch si vás spájame najmä s filmami o Márii Terézii, kde hráte jednu z hlavných postáv, jej manžela Františka I. V tretej časti to s ním potiahnete až po jeho smrť v 56 rokoch. Maskéri sa vytrápili?

Áno. Českej koprodukčnej strane sa podaril husársky kúsok, že som to mohol dohrať až do konca, kým herečka stvárňujúca Máriu Teréziu sa menila v každom pokračovaní. Pracoval na mne jeden z najlepších umeleckých maskérov v strednej Európe. Podobnú premenu som podstúpil pred asi desiatimi rokmi a prekvapilo ma, aký technologický posun medzičasom nastal vo filmových maskách. Vyzerajú oveľa reálnejšie a skoro som ich na sebe ani necítil.

Napriek všetkému si vás my Slováci asi najviac spájame s komédiou Snowborďáci. V Česku ste sa z tejto škatuľky už dávno vymanili?

Myslím, že áno a dosť tomu pomohla práve Mária Terézia. Aby sa človek z takejto škatuľky vymanil, je potrebné vyhnať čerta diablom, vytĺcť klin klinom. Musí prísť iná výrazná úloha. Chcem však povedať, že hoci ma to nejakú dobu štvalo, tak postupne som sa s tým vnútorne viac zmieril a som za to rád, lebo nie každý herec má to šťastie, že dostane takúto výraznú rolu. Na úspech by sa človek nemal sťažovať. Som rád, že sa nám podarilo natočiť niečo, čo v ľuďoch zostalo.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Víkend, Peter Derňár

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!