Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.08.2021 13:00 | Tip od Vás | Slovensko
Váš Tip

Jana po smrti Jakubka († 6) kritizuje organizátorov tábora v Turčeku: Dostávali deti zhnité jedlo?

Mali problémy s hygienou? Pred takmer týždňom prišlo v indiánskom tábore nad obcou Turček (okr. Turčianske Teplice) k obrovskej tragédii.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Počas búrky, ktorú sprevádzal silný vietor, zničilo šesť z desiatich stanov. V jednom z nich sa pred besniacim počasím skrýval aj malý Jakubko († 6), na ktorého mala podľa polície spadnúť konštrukcia stanu a zraneniam podľahol. Napriek tomuto nešťastiu veľa ľudí vyjadrilo táboru podporu, no objavili sa aj negatívne reakcie. Jednej rodine musel majiteľ tábora dokonca vrátiť časť peňazí, ktoré zaplatili. Prečo?

Do redakcie Nového Času sa ozvala mamička, ktorá do tábora dala pred dvomi rokmi svoju milovanú dcérku. „Malú sme dali do indiánskeho tábora, lebo mal stovky výborných recenzií. Mysleli sme si, že keď ju tam pošleme, bude o ňu dobre postarané,“ povedala mladá mamička Jana.

„Keď som si po maličkú prišla, videla som v tábore zhnité potraviny. Dcérka potrebovala špeciálnu stravu, diétu. Prisľúbili, že nie je problém. Nakoniec som zistila, že na raňajky dostávala stále cereálie a na desiatu melón. Zaplatili sme jej jazdu na koni. Kôň prišiel neskoro, tak nemala všetky jazdy, ktoré mala predplatené. Neskôr, keď som volala majiteľovi tábora, hrozne som na neho nakričala. Nakoniec mi vrátil polovicu peňazí, ktoré sme za tábor zaplatili,“ dodala rozhorčená mama.

Tábor pritom na sociálnych sieťach väčšina rodičov, ktorí tam poslali svoje deti, chvália. Napriek tomu sa po tragickom incidente, keď na mieste zomrel malý Kubko, objavujú sporadické negatívne referencie. Nový Čas sa pokúšal kontaktovať majiteľov ohľadom tvrdých slov mamy, no hovorkyňa stroho odvetila, že sa nebudú vyjadrovať. Organizátori po nešťastí však promptne avizovali, že tábor ukončia.

„V spolupráci s bezpečnostnými zložkami celú situáciu riešime, tábor sme na sezónu 2021 ukončili,“ informovali pred pár dňami na svojej stránke a dnes areál vyzerá už celkom inak. „Už nestojí ani jeden stan. Nie sú tam ani konštrukcie, iba roztiahnuté plachty na zemi. Myslím, že to trvá už dva dni. Pohybuje sa tam viacero ľudí a chodia tam na autách,“ povedala Mária z obce Krahule (okr. Žiar nad Hronom), ktorá leží neďaleko indiánskeho tábora.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kil, © Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke diváci počas prvého dňa festivalu Starmus - medzinárodného festivalu vedy, umenia a hudby v Bratislave 13. mája 2024.
Foto
V Bratislave sa konal prestížny festival STARMUS: Ocenenia si prevzali zvučné mená
Na archívnej snímke z 26. decembra 2022 ukrajinskí vojaci strieľajú zo samohybnej húfnice francúzskej výroby CAESAR na ruské pozície pri Avdijivke.
Rusi hovoria o barbarskom ostreľovaní Donecka: Neďaleko zastávky mali predčasne vyhasnúť štyri životy
Foto
Kucka si nebral servítku pred ústa: TAKTO sa správal problémový legionár!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
V tejto veci nemá Netanjahu žiadne pochyby: Operácia má rozhodnúť o všetkom!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová a španielsky kráľ Filip VI.
Prezidentke volal španielsky kráľ: Odkaz Slovensku aj premiérovi Ficovi, toto mal na srdci
Foto
Slovenský mladík sa zapísal do histórie: Prekonal 89 rokov starý rekord
Belgický premiér Alexander De Croo.
Nehorázny prešľap belgického moderátora: Sila, čo povedal v priamom prenose! Otvorená výzva na atentát?
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a čínsky prezident Si Ťin-pching (vpravo) počas neformálneho stretnutia v Pekingu vo štvrtok 16. mája 2024.
Správanie Číny sa Američanom nepozdáva: Hrá to na dve strany? Spojené štáty sú rozhorčené
Cropped shot of a woman shopping in a grocery store
Jedna potravina môže za 10-tisíc úmrtí v Európe KAŽDÝ DEŇ: Na tanieri ju máte aj vy
Meghan Markle na návšteve Nigérie.
Foto
Meghan so slzami v očiach! Z toho, čo sa stalo v Nigérii, sa bude ešte dlho spamätávať
Russian tanks convoy on military maneuvers.
Veliteľ spojeneckých síl o šanciach na dobytie Charkova: Ruská armáda má podľa neho zásadný problém
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Atentát na premiéra Fica: Z celého sveta prichádza masívna vlna solidarity! Reakcie pribúdajú