Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.08.2021 09:15 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Celebritný fotograf Machaj: Za dve hodiny prišiel o všetko! Požiar zničil byt a jeho 30-ročnú prácu

Prežíva doslova peklo. Renomovanému slovenskému fotografovi aktov Martinovi Machajovi (46) sa pred objektív postavilo množstvo známych krások.

Svoju kariéru si buduje roky a za jeho tvrdou prácou sa skrýva aj vytúžené ovocie v podobe veľkého úspechu. Fotí modelky zo svetoznámych modelingových agentúr. Jeho fotografie a celoživotná práca sú však fuč.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Rozsiahly oheň zničil celý jeho byt a obeťou sa mu stala aj drahá technika a disky, na ktorých uchovával svoju prácu. Behom dvoch hodín tak prišiel o všetko a bude začínať opäť od nuly!  

Martin Machaj si roky buduje svoju kariéru, prácu, ale aj bývanie a v jednej sekunde úplnou náhodou prišiel o všetko. Požiar, ktorý zasiahol jeho byt uplynulý piatok, mu zobral nielen strechu nad hlavou.

„Život vám raz dá a niekedy zas vezme. Musel mi toho veľa dať, keď mi teraz toľko zobral. Zhorelo mi takmer všetko - byt, štúdio, všetky fotoaparáty, počítače, celá technika, hard disky s archívami za 25 rokov, osobné veci. Pandémia mi neuľahčila život posledné 2 roky, napriek tomu som pokračoval v rozbehnutých projektoch, ako sa dalo. Táto ťažká situácia ma postavila pred mnoho otázok, prečo sa dejú niektoré veci, kam človeka bolesť a smútok posunie, ako sa treba k tomu postaviť a zabojovať,“ zazneli mrazivé slová fotografa.

Machaj Novému Času priznal, čo sa v osudný deň stalo: „Bol som našťastie na ceste, lebo som bol ocovi ukázať svoje nové šteniatko a že idem naspäť do bytu, a vtom mi volá suseda, že mi horí strecha. Bol som na mieste do 15 minút a hneď prišli hasiči. Bolo to hrozné. Šťastie v nešťastí, že sa to nestalo v noci a keby tam niekto spal...“ opísal hrozivé pocity.

„Bol to dvojhodinový požiar. V zásuvke bol taký adaptér, ktorý tam bol roky zapojený, ja som to ani nepoužíval. Hneď kúsok od toho bola sedačka a asi to teplo z toho adaptéra nejako preskočilo. A toto je príčina, ktorú aj požiarnici potvrdili,“ dodal nešťastný fotograf, ktorý sa z tejto rany stále nevie spamätať.

Škoda je nevyčísliteľná

Martin kvôli hrozivému požiaru stratil to, na čom dlhé roky pracoval. „Mám dve knihy, čo robíme projekt o extrémne žijúcich kmeňoch, tak to má tlačiar, tak možno toto sa zachová. A ten druhý umelecký projekt, tie akty, čo robím, tak tam mi zhoreli archívy s 30-ročnou prácou a to je nevyčísliteľná škoda. Okrem tej techniky, všetky foťáky zhoreli a to je asi 100 000 € iba v tej technike. Idem úplne od nuly,“ vyratúval fotograf.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: sm, mimi

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


 Americký minister obrany Lloyd Austin
Amerika pozastavila dodávku bômb: Vážne obavy! Čo sa deje?
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár.
Blanár odišiel na pracovnú cestu na Cyprus: S kým sa tam stretne?
(ilustračné foto).
Počasie sa bude opäť blázniť: Čakajú Slovensko znova mrazy?!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
Poľsko oznámilo nové hekerské útoky skupiny spojenej s Ruskom
Britský minister zahraničných vecí James Cleverly.
Británia vyhostí ruského úradníka: Tvrdí, že je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!
Milan Majerský - predseda KDH
Majerský ku Dňu víťazstva nad fašizmom: Násilie a nenávisť mať v našej spoločnosti miesto
Ray Houghton
Foto
65-ročný kulturista si nechal potetovať celé svoje telo: Nechal si začierniť aj ... Penis?!
Európsky parlament v Štrasburgu
Vzdala to! Jedna kandidátka odstúpila z boja o europarlament
Švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová.
Švédska aktivistkaThunbergová má opäť opletačky s políciou: Čoho sa tentokrát dopustila?
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Hrozivá správa od Svetovej zdravotníckej organizácie: Nemocnice v Pásme Gazy majú palivo len na tri dni
Foto
Slováci už dorazili do Ostravy! Pozrite si prvé FOTO z dejiska šampionátu