Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.08.2021 09:15 | Správy | Domáce správy

Dráma vo Svite! Poslanec Suja vtrhol na rokovanie, už ho rieši polícia: Ako svoje konanie ospravedlňuje?

Šok v očiach prekvapených účastníkov rokovania vo Svite! Aj tak by sa dali opísať chvíle, keď do miestnosti vtrhol poslanec za stranu Republika Miroslav Suja (45).

Ako svoje konanie Suja ospravedlňuje? „Oni začali kričať, už keď som tam vchádzal, že tam nemám čo robiť, tak potom som zvýšil hlas aj ja, lebo tam už došla argumentácia a v normálnom tóne sa nedalo,“ povedal nám Suja. Na naše ďalšie otázky, či je podľa neho v poriadku domáhať sa takýmto spôsobom vstupu na uzavreté podujatie a či situácia nemohla eskalovať do fyzického násilia, nám Suja odvetil, že on je proti akémukoľvek násiliu. Pravdou však je, že o podobné dramatické scénky sa postaral už aj v minulosti, a to aj na pôde parlamentu. Koncom mája napríklad na rokovaní NR SR vylial vodu do tváre ministra financií Igora Matoviča priamo počas jeho vystúpenia v parlamente. Ako dramatické scény vo Svite videli ostatní účastníci rokovania?„Nadával mi do ekoteroristov a bláznov, potom vyštartoval fyzicky blízko ku mne. Zadržal ho riaditeľ TANAP-u pán Pavol Majko,“ povedal nám o vyhrotenej situácii Smatana. „Ten človek bol v excitovanom stave, sadal si na zem a tvrdil, že ho musia vyviesť násilím,“ opisoval situáciu Smatana.

Vedel, čo chce?

Podobne opisuje situáciu aj šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová. „Pán Suja sa násilným spôsobom dostavil do budovy mestského úradu, vtrhol do miestnosti, kde už bolo okolo 15 starostov a primátorov z regiónu. Rokovanie bolo prerušené, ale on naďalej trval na tom, že tam zostane sedieť,“ doplnila. „Hrozilo, že stretnutie bude ukončené, čo sme nechceli,“ popisuje dramatické chvíle poslankyňa. Polícia nakoniec odporučila organizátorom, aby Suju na stretnutí nechali. „Pre nás bolo prioritné debatovať so starostami, nebolo až také dôležité, či to Suja bude alebo nebude počuť, to nám v podstate bolo úplne jedno, keďže sme tam nič tajné nehovorili,“ hovorí Zemanová. Podľa názoru poslanca z OĽaNO Kristiána Čekovského prišiel Suja na stretnutie iba provokovať a nešlo mu o vecnú diskusiu. „Pýtal som sa ho, čo konkrétne mu prekáža na novele zákona. Odpoveď som sa nedozvedel,“ povedal nám Čekovský. „Oni nemajú odborné argumenty, nevedia povedať, čo je na tej novele nesprávne, preto len burcujú ľudí a zavádzajú ich klamlivými informáciami o tom, že štát má niekomu vyvlastňovať pozemky, čo absolútne nie je pravda. Mám pocit, že on tam prišiel len preto, aby tam vytvoril takúto provokáciu,“ mieni Čekovský.

späť
Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, tta

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kate v marci priznala, že jej diagnostikovali rakovinu.
Blízka princeznej Kate po PRVÝKRÁT prelomila mlčanie: Je to naozaj ZLÉ
Foto
USA 18 – Slovensko 18 ONLINE: Vybojujú naši mladíci senzačný postup do finále?
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko tvrdí, že NATO sa pripravuje na konflikt: TOTO má byť DÔKAZ!
Nevideli ste tohto muža?
Zobral si bicykel a NEZAPLATIL: Polícia prosí o pomoc! Nevideli ste tohto muža?
2020 Kilá navyše nosila hrdo a s gráciou
Foto
Názlerová SCHUDLA 35 kíl: V tvári ju to úplne ZMENILO! Aha, ako vyzerá
Rodičia dievčatku neverili dlhé mesiace.
Dieťatko fňukalo, že má v izbe strašidlá: Rodičia neverili, potom ostali v úplnom ŠOKU
(ilustračné foto).
Neďaleko Paríža došlo k streľbe: Hlásia zranených aj mŕtveho
Patrícia bola účastníčkou Farmy 13.
Foto
Veľká RADOSŤ mladej farmárky: Prišlo nám do života šťastie z nebies! FOTO ako dôkaz
Dorazila Flašíkova exmanželka Monika Beňová v sprievode svojho syna Martina či Robert Kaliňák.
Foto
Netradičný pohreb mediálneho mága Flašíka († 66): Rozlúčiť sa prišla aj exmanželka Beňová a zástup politikov
Foto
Cibulková jasá od radosti: Pozrite, čo predviedla dcéra Ninka!
Americký prezident Joe Biden.
Biden by mal zatlačiť na Izrael: Žiadajú ho o to demokrati z americkej Snemovne reprezentantov
Martine Schindlerovej hudobnú novinku produkoval človek, ktorý spolupracoval aj so svetoznámym raperom.
Foto
Sexica Schindlerová má za sebou priam svetový počin: Aha, čo speváčku spája so Snoop Doggom!