Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.08.2021 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Zazvonia im svadobné zvony, Karin Majtánová so snúbencom museli riešiť dilemu: Sme z toho namrzení a sklamaní

Svadba po siedmich rokoch! Miss Slovensko z roku 1993, známa moderátorka Dámskeho klubu na RTVS Karin Majtánová (47) sa bude vydávať.

Ste tuším skutočne ideálny pár!

Peter: Nechcem povedať, že máme úplne rovnaké záujmy. Ale radi chodíme na prechádzky, trávime spolu veľa času. Zatiaľ sa nám spoločný čas nezunoval.

Karin: To, že náš vzťah vyústi do svadby bolo jasné okamžite. Niekto síce hovorí, že vzťah sa musí vyvíjať, že to rozhodnutie príde až časom, ale ja som taký spontánny, energický a emočný človek, že u mňa je buď všetko alebo nič. Hneď alebo nikdy. Niekedy sa na to pozeráme úsmevne, ale Peťo sa jedného dňa zobudil - bolo to hádam po týždni, čo sme boli spolu - objal ma a povedal: Ja si ťa chcem vziať za ženu! Bez zaváhania som povedala áno.

Čo nasledovalo potom?

Karin: Tým, že sme obaja zrelí ľudia, po štyridsiatke, obaja sme veriaci, chceli sme, aby to malo hĺbku, váhu. Nechcem v žiadnom prípade dehonestovať civilné sobáše – to je každého osobná vec. Hovorím náš subjektívny názor, naše presvedčenie, že oveľa viac nám dáva sobáš v kostole, ako ísť na úrad, rýchlo vybaviť sobáš, lebo vo vestibule už čaká ďalší pár. Hľadali sme teda len možnosť, ako zrealizovať tie naše sny podľa tých predstáv. Preto na to čakáme niekoľko rokov.

V  každom prípade, čochvíľa budete manželmi. Asi teraz riešite také prozaické veci ako - kde bude sobáš, kto bude svedkom, aká bude zábava, koho pozvať na svadbu...

Peter: Bolo ťažké rozhodnúť sa, že s kým to osláviť. Lebo aj táto doba nám ukázala, že čo je dôležité – a to je priateľstvo, rodina. Máme teraz obrovskú dilemu, lebo obaja máme veľmi veľa priateľov. A keď poviem priatelia, tak nemám na mysli tých face­bookových. Bohužiaľ, sme z toho namrzení a sklamaní, že ich nemôžeme pozvať všetkých. Ja som chcel ísť na bratislavskú Partizánsku lúku a spraviť z toho žúrku pre 300 - 500 ľudí. To je to číslo, koľkých ľudí by som tam chcel mať, aby sme sa spolu zabavili.

Karin: Ale každá sála praská vo švíkoch, už keď máte okolo sto ľudí. Musíme dodržať kapacitu, tak to bolo zložité. Budeme mať len blízku rodinu a zopár priateľov.

Kde teda napokon bude svadba?

Karin: Bude v Bratislave na nábreží Dunaja. Trošku romantiky... Už sme si aj napísali tam hore okolkovanú žiadosť, aby vyšlo počasie (úsmev). Ale keď bude pršať, nevadí. Moja babina v takom prípade vravievala, že pršia peniaze a šťastie. Vyrovnáme sa s každým počasím. Peťo ma naučil, že nie je podstatné kde si, ale s kým si. Pevne verím, že všetko vyjde podľa našich predstáv. Veľmi sa tešíme.

Budete mať na svadbe aj nejaké „šoubiznisové“ prekvapenie?

Karin: Myslím, že to môžem povedať – trio La Gioia nám zaspieva Hallelujah.

Peter, zdá sa mi to, alebo naozaj máte slzičky v očiach?

Karin: On je taký citlivý muž! Keď sa o tom rozprávame, pozriem naňho a on slzy na krajíčku... Vravím mu – nieže budeš na svadbe plakať! A on že jasné, že budem! Tak som mu vysvetlila, že to nemôže, čo môj drahý mejkap?! (smiech) Aj môj syn mi povedal, že asi bude dojatý a asi bude tiež plakať. Keď som povedala svojej najlepšej kamoške Deniske, že nesmie plakať, tak mi povedala: Tak, Kaja, na mňa sa nepozeraj! Všetci okolo, ktorí to budú s nami prežívať a ktorí sa na to tešia ako my, budeme asi trošku slziť...

Možno budete inšpiráciou pre mnoho párov, ktoré spolu žijú bez papiera, najmä ak ide o partnerstvá v zrelom veku, a do ďalšieho manželstva sa nehrnú...

Karin: Poviem to takto – moja dcéra Kajka má 25 rokov, skončila medicínu a má priateľa. Bývajú spolu, tak­že v podstate už vyletela z hniezda. Samko bude mať v auguste 15, má svojich kamarátov, svoje záujmy a zapaľujú sa mu lýtka. Už len čakám, že prídu prvé lásky a zostaneme s Peťom jeden pre druhého. Človek už rozmýšľa, že v živote sa môžu vyskytnúť mnohé situácie, často aj menej príjemné, možno aj zdravotné... U nás je pojem druh a družka trochu vágny. Nemáme to definované ani v zákone, potom sa stane, že ak jeden z partnerov ochorie, nepovedia vám o jeho zdravotnom stave nič. Manželstvo znamená aj to, že človek je niekde zakorenený, niekam patrí. Myslím si, že to nie je príjemný pocit, keď sa ráno zobudíš a povieš si – do šľaka, som sám, decká si žijú svoj život a čo budem dnes robiť?

Peter: Ak s niekým chcem byť, žijem s ním a je mi s ním dobre, tak prečo to nespečatiť manželstvom?

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marika Eisler Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto.
Kontroly colníkov dospeli k prekvapivým odhaleniam: Neuveriteľná prísada v zaistenom tovare!
Priebeh dychovej skúšky (ilustračná foto)
Policajti dali fúkať vodičovi v Bratislave: Neuveriteľné, mohlo to skončiť katastrofou
Here Gérard Depardieu.
Foto
Gérard Depardieu v tom opäť lieta: Väzba za sexuálne obťažovanie! Z detailov vám príde zle
Na snímke Marián Viskupič.
SaS spúšťa petíciu na ochranu druhého piliera: Dôchodky chcú ochrániť tak, že budú neodňateľné
Pri nešťastí sa zranili dve ženy.
Foto
Zmýlil si plyn s brzdou? Vodič na motorke v Bratislave vpálil do reštaurácie a narazil do ľudí!
Foto
Emotívny príbeh Jakuba Voráčka: Prehovoril o ťažkej chorobe blízkeho človeka z rodiny
Škótsky premiér (prvý minister) Humza Yousaf.
Pretras v škótskej politike: Premiér KONČÍ! Vzdal sa aj... Čo sa tam deje?
Vodička v obci Sap nedala prednosť motorkárovi, utrpel vážne zranenia.
Foto
Vážna nehoda v obci: Vodička mala spraviť veľkú chybu, motorkár si to poriadne odniesol
Regulované parkovanie so systémom PAAS v Bratislave
Bratislava zmení čas regulácie parkovania pre jednu zónu: Ako to bude fungovať po novom?
Policajti zaisťovali v byte i bytovke stopy
Desivý posun smrteľného incidentu v Rohožníku: Polícia obvinila matku zranených detí
Ilustračné foto
Desivé varovanie vedcov: Na toto zviera o niekoľko rokov môžeme ZABUDNÚŤ! Hrozí mu vyhynutie
Nepochopiteľné správanie sa vodiča.
Váš Tip
Ohavnejšie parkovanie ste nevideli! Naštvaní Slováci si podali vodiča: Mali by ho zbaviť svojprávnosti