Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.11.2011 13:59 | Šport | Hokej

Vůjtekova zlatá premiéra: Vyhrali sme Nemecký pohár!

Slovenskí hokejoví reprezentanti vyhrali Nemecký pohár. O ich prvenstve nerozhodne už ani nedeľňajší zápas proti Švajčiarsku.

Českému trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi vyšiel jeho premiérový koučing na prvej asociačnej akcii v mníchovskej Olympijskej hale nad očakávanie. Jeho zverenci sa po triumfoch nad USA a Nemeckom dostali na čelo tabuľky, čo neovplyvní už ani nedeľňajší zápas proti Švajčiarsku, ktorý sa hrá o 13:30.

"Musím povedať, že som výkonmi našich hráčov veľmi milo prekvapený. Skutočne sme mali určité obavy vzhľadom na skladanie tímu. Čakal som od hráčov dodržiavanie pokynov a oni tú pozornú defenzívu hrali naozaj dobre. Čo je dôležité, využívali šance a pochváliť treba opäť aj brankára - Hudáček síce dostal góly, ale podržal nás," netajil spokojnosť tréner SR Vladimír Vůjtek.

Z výsledku sa radoval aj brankár Július Hudáček, ktorý inkasoval trikrát: "Celé mužstvo opäť zahralo veľmi dobre. Myslím, že tento tím má perspektívu a môže veľa dokázať. Mne sa naozaj chytalo dobre, chalani sa vracali a súpera odstavovali včas zo streleckých pozícií."

Zdá sa, že slovenskej hokejovej reprezentácii zmena pomohla. Nový nie je len tréner, ale aj veľa hráčov v základnej zostave. Výborný výkon ocenil aj tréner Nemecka Jakob Kölliker: "Gratulujem Slovensku k víťazstvu a k výkonu. V druhej tretine sme mohli vývoj zápasu zvrátiť, ale nevyužili sme šance. Tým pádom už nemáme šancu na celkový triumf na turnaji, ale ten nebol prvoradý. Zajtra hráme s USA a určite chceme vyhrať a skončiť aspoň na druhom mieste."

Nedeľňajší súboj s helvétskym tímom (13.30) tak rozhoduje o tom, či si Slováci odnesú domov trofej, alebo či im ju môžu vziať okolnosti záverečného duelu turnaja medzi Nemeckom a USA.

Nemecko - SR 3:6 (1:2, 0:1, 2:3)

Góly: 20. Wolf (Hospelt, Schubert), 44. Goc (Pietta), 53. Fischer (Rankel, Hospelt) - 9. Starosta (Školiak), 16. Tybor (Hudáček, Kudroč), 39. Hossa (Baranka, Školiak), 45. Bartovič, 46. Miklík (Bližňák), 59. Hossa (Tybor, Kudroč). Rozhodcovia: Jablukov (Nem.), Massy (Švaj.) - Hoppe, Kretschmer (obaja Nem.), vylúčení: 4:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

Nemecko: J. Reimer - Schopper, Hördler, Schubert, Petermann, Lavallee, Goc, Reul, Fischer - Danner, Greilinger, Hager - Mauer, Kink, Wörle - Wolf, Hospelt, Rankel - P. Reimer, Pietta, Gogulla

SR: J. Hudáček - Graňák, Stehlík, Starosta, Baranka, Sersen, Mihálik, Kudroč, Mikuš - Hovorka, Kukumberg, Bartovič - Lušňák, Školiak, Hossa - Miklík, Bližňák, Haščák - Tybor, Mikúš, L. Hudáček.

Priebeh zápasu

Slováci sa nezľakli atmosféry, začali pozorne, ale odvážne a z úvodnej aktivity vyťažili presilovku. V nej sa ešte iba "zastreľovali", potom však pokračovali v aktivite, mali jasnú prevahu a neustále zamestnávali Reimera.

V 8. minúte prvýkrát pohrozil na druhej strane Wolf, ktorého skvele eliminoval Július Hudáček. O minútu neskôr už hosťujúci tím viedol, keď Starosta po buly trafil od modrej.

Po identickom priebehu ďalších minút prišla druhá gólová odmena - v 14. minúte sa dobrou prácou Kudroča v obrannom pásme dostal puk na krídlo k Liborovi Hudáčkovi, ten rýchlym korčuľami zatiahol puk, pozrel sa doprava a Tyborovi prihral tak, že akcia dvoch nových mužov v zostave sa skončila "vešiakom" do poloodkrytej bránky.

V 18. minúte mohol zvýšiť Kukumberg, lenže potom šiel von Graňák, chvíľu po ňom aj Školiak a súper hral vo výhode o dvoch. Hoci väčšinu presilovky Nemci prehajdákali jalovými strelami, v závere im vyšla akcia pred bránkoviskom a Wolf pohodlne zasunul na 1:2.

Slováci aj v druhej časti sprvoti držali opraty neúnavným korčuľovaním, nepúšťali sa bezhlavo do útokov a ich jedovaté nájazdy v tandemoch podporovali obrancovi za istenia strednými útočníkmi. V 25. minúte sa dvakrát vyznamenal brankár Hudáček. Najprv zlikvidoval sólo Wolfa vypichnutím puku a v následnom trestnom strieľaní tomu istému mužovi parádnym betónom zlikvidoval forhendový blafák.

Proti Hudáčkovi neuspel ani Fischer, ale v druhej časti tretiny Nemci prevzali diktát nad zápasom. Jeden z kľúčových okamihov prišiel v oslabení, keď Mikúš zobral gól Kinkovi z čepele nádherným bekčekingovým zákrokom. V tlaku súpera sa vzápätí zrodila kontra, ktorú usmernil prihrávkou dozadu Školiak, nakorčuľoval si pred brankára a tienil pri presnej strele Hossu - Slovensko viedlo 3:1.

Nemci v tretej tretine búšili a keď si v 44. minúte Goc nakorčuľoval medzi kruhy a znížil, zdalo sa, že bude riadna dráma. Ale Nemci v eufórii zabudli na zadné vrátka, čo šikovní a rýchli slovenskí hráči dvakrát v krátkom časovom úseku potrestali gólmi Bartoviča a Miklíka. V 53. minúte vývoj predsa domáci zdramatizovali, strelcom šťastného gólu bol Fischer, ale všetko poistil zblízka Hossa po krásnom pase Tybora.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Martin Fehérváry a Erik Černák
Definitívne rozhodnuté: Posilnia Fehérváry a Černák Slovákov na MS?
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina musí pred vstupom do EÚ preukázať pokrok: Zelenskyj prisľúbil boj proti korupcii! Koho odvolal?
(ilustračné foto).
Aktualizované
Tragické ráno v Lipanoch: Požiar zachvátil obydlia, jeden človek prišiel o život
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Vládu čaká rozsiahle rokovanie o investíciách: Ficov kabinet sa bude zaoberať aj oslavami SNP
Na archívnej snímke z 25. marca 2023 homosexuálny pár pózuje s dúhovou vlajkou v Ugande.
Metodistická cirkev zrušila zákaz týkajúci sa LGBT+ ľudí: Rozdúcha to vášne medzi duchovnými?!
Budova patriaca právnickej akadémii horí po ruskom leteckom útoku v ukrajinskej Odese z 29. apríla.
Ukrajinské mesto zasiahla ruská raketa: Veľký požiar a množstvo ranených!
ilustračné foto
Z USA sa valia obvinenia: Ruská armáda túto zbraň nemôže používať! Premiéru zažila počas I. svetovej vojny
Na snímke generálny tajomník služobného úradu Ministerstva kultúry SR Lukáš Machala
Machala reaguje na kritiku po výroku, že Zem môže byť plochá: RTVS ma opäť oklamala!
Dominika Madro zomrela vo veku 33 rokov.
Spisovateľka a redaktorka Dominika Madro († 33) zomrela po boku svojho manžela: Čo sa jej stalo?
Vo vývarovni vydali približne 2 000 jedál, nakazilo sa 500 ľudí.
V slovenskom meste úraduje nákazlivý vírus: Stovky infikovaných zo stravy z vývarovne!
Slafkovský sa ešte doliečuje v zámorí
Slafkovský chýbal na zraze reprezentácie: Je jeho štart v Česku ohrozený?!
Tom Cruise (61)
Foto
Tom Cruise nakrúca Mission: Impossible 8: Sledujte, ako brázdi ulice Paríža na motorke