Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.06.2011 16:10 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Hľadaný Baki Sadiki dostal za pašovanie heroínu 22 rokov!

Baki Sadiki a ďalší dvaja muži sú podľa súdu vinní z pašovania heroínu cez Slovensko. Sadikiho obhajca sa však na mieste odvolal.

Senát Okresného súdu (OS) v Prešove dnes popoludní vyniesol záverečný verdikt v procese s Bakim Sadikim, Jurajom J. a Jánom C., ktorí sú obžalovaní z drogovej trestnej činnosti. Okresný súd rozhodol, že všetci traja obžalovaní sú vinní, a vymeral im nepodmienečné tresty odňatia slobody.

Rozhodnutie súdu si dnes vypočuli len dvaja obžalovaní. Baki Sadiki sa zdržiava na neznámom mieste a konanie proti nemu je vedené ako voči ujdenému.

"Okresný súd Prešov dnes na hlavnom pojednávaní uložil obžalovanému Bakimu Sadikimu trest odňatia slobody v dĺžke 22 rokov so zaradením do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Ďalším dvom obžalovaným uložil tresty odňatia slobody v trvaní 15 rokov v zariadení so stredným stupňom stráženia," tlmočil záverečný verdikt hovorca prešovských súdov Michal Drimák.

Dodal, že rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, keďže obhajcovia Bakiho Sadikiho a Juraja J. podali na mieste odvolanie. Ján C. uviedol, že sa vyjadrí v zákonom stanovenej lehote a k rozsudku sa na mieste nevyjadrila ani prokurátorka. Drimák spresnil, že o odvolaní bude musieť rozhodovať Krajský súd v Prešove.

Predseda senátu pri zdôvodnení rozsudku konštatoval, že súd pri rozhodovaní bral do úvahy viaceré skutočnosti. V prípade Jána C. a Juraja J. išlo napríklad o to, že obaja sa priznali, skutok oľutovali a pomáhali pri objasňovaní trestného činu. Právny zástupca Sadikiho v záverečnej reči žiadal pre svojho mandanta oslobodenie spod obžaloby.

Hlavné pojednávanie s troma obžalovanými sa na súde v Prešove začalo 24. januára 2011. Obvinení podľa obžaloby spolu Jetonom C. a ďalšími dosiaľ nestotožnenými osobami ako členovia organizovanej skupiny najneskôr od roku 2007 až do 19. septembra 2008 podľa obžaloby zabezpečovali dovoz, úschovu a ďalšiu distribúciu heroínu. Ten mal byť balený na území Tureckej republiky do športovej a inej obuvi a od mája 2008 prevážaný na územie Slovenska, kde bol ďalej distribuovaný.

K takémuto konaniu došlo podľa obžaloby najmenej v šiestich prípadoch a množstvo jednej zásielky malo obsahovať až 20 kilogramov drogy. Heroín potom Juraj J. a Ján C. postupne vyviezli do zahraničia. Najmenej v troch prípadoch ho ďalší obvinení prechodne uskladňovali v penzióne v Starom Smokovci, kde bola 19. septembra zaistená časť s hmotnosťou 10 kg.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke pápež František.
Pápež František poslal list Čaputovej: Týka sa premiéra Roberta Fica
(ilustračné foto).
Šokujúci nález v tele pacienta! Našli mu tam živého tvora: Ako sa tam dostal?!
MHD začína využívať čoraz viac cestujúcich.
Dráma v bratislavskej MHD: Muž škrtil ženu priamo v autobuse!
Bámján je zapísané na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO (ilustračné foto).
V známej turistickej lokalite zahynuli traja zahraniční turisti
(ilustračné foto)
Chlapec († 5) sa na dovolenke vykradol z izby, keď rodičia spali: Desivý koniec! Ako sa to mohlo stať?
Robert Kaliňák vo videu ohľadom aktuálnej situácií na Slovensku.
Robert Kaliňák sa vyjadril k situácií na Slovensku: Cesta k zmieru nevedie cez falošnú politickú korektnosť
Hudobná legenda Paul McCartney
Paul McCartney má dôvod na oslavu: To, čím sa pýši, nemá žiaden hudobník v Británii
Britský kráľ Karol III.
Karol III. oznámil prvú zahraničnú cestu po liečbe rakoviny: Jeho návšteva bude symbolická
Na snímke minister obrany SR Robert Kaliňák.
Tempo štátu sa nemôže podľa Kaliňáka zastaviť: Uskutoční sa mimoriadne zasadnutie vlády! Čoho sa bude týkať?
Foto
Cenné podpisy pre Slovan! Kucka a Weiss ml. pokračujú v belasom drese
(ilustračné foto)
Rakovinu pľúc môže odhaliť tento jednoduchý TEST! Potrebujete na to len svoje prsty
Bazilika sv. Petra je srdcom Vatikánu (ilustračné foto).
Vatikán novým dokumentom vzbudil vášne: Normy, ktoré tu doteraz neboli