Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.05.2008 00:00 | Prominenti

Americko-slovenská herečka Winter Ave Zoli: Naša filmová hviezda?

Americko-slovenská herečka Winter Ave Zoli: Naša filmová hviezda?
BRATISLAVA - Jej zvláštne meno si zapamätajte! Winter Ave Zoli (27) je herečka, ktorej v žilách koluje aj slovenská krv.

Winter Ave Zoli je na najlepšej ceste stať sa hollywoodskou hviezdou. Zatiaľ ju však v uliciach Štúrova či Prahy stretnete len tak – bez zástupu bodyguardov. Tu je nepoznaná.

Možno ste ju videli v sci-fi Liga neobyčajných gentlemanov. Možno ste si ju všimli po boku Roberta De Nira v dráme Bezva poliš. Alebo v ďalších takmer dvadsiatich filmoch, ktoré nakrútila. A možno ste s ňou prehodili v našich končinách pár slov a ani vám nenapadlo, že sa rozprávate s hollywoodskou herečkou. Winter Ave Zoli totiž okrem angličtiny plynule rozpráva aj po slovensky a po česky. To vďaka osudu, ktorý ju zavial z Ameriky do Európy, potom späť do Ameriky a ešte niekoľkokrát hore-dolu.

SLOVENČINA ZO ŠTÚROVA

Winter sa síce narodila v USA, ale jej otec Richard je Slovák. Ako dieťa trávila každé letné prázdniny u starých rodičov v Štúrove, kde sa na ňu slovenčina lepila sama. „Až tak, že keď som bola u starkých ako šesťročná, zabudla som rozprávať po anglicky. Keď mi rodičia telefonovali, rozumela som im, ale odpovedať v angličtine som nedokázala. Mama bola zdesená, lebo trvalo hodnú chvíľu, kým som sa preladila na materinský jazyk,“ smeje sa dnes Winter. V to leto ani ona, ani jej mama netušili, že o pár rokov neskôr pridá k slovenčine aj češtinu. Keď mala Winter jedenásť rokov, jej rodičia si v Prahe otvorili nočný klub a reštauráciu Radost FX a rozhodli sa, že sa z USA presťahujú do vtedy ešte česko-slovenskej metropoly.

SAMA V NEW YORKU

Richard a Bethee Zoli žijú v Prahe dodnes, ich dcéra to má však s trvalou adresou ťažšie. Zachutilo jej divadlo a po strednej škole sa rozhodla študovať herectvo na známej newyorskej akadémii. Hoci sa v Amerike narodila, New York pripravil Winter krušné časy. „Nemala som tam žiadne zázemie, rodinu, kamarátov. Iba obrovský strach, veď som po prvý raz v živote mala žiť sama. “

ZMENA PLÁNU

Zvládla to a po štúdiách tam chcela zostať. Do Prahy si len odskočila navštíviť rodinu. „Ani neviem ako, ale zrazu som tam mala toľko filmových ponúk, že som zostala pár rokov.“ Nerobila však pre český film, zamestnávali ju americké produkcie, ktoré nakrúcali v Česku a na Slovensku. Malé vedľajšie úlohy postupne ustupovali významnejším. A režisérovi Stephenovi Norringtonovi sa plavovlasá Winter tak zapáčila, že jej ponúkol prácu priamo v Hollywoode. „Znovu som sa teda presťahovala do Ameriky do Los Angeles. Ale teraz som už veci zariadila tak, aby som mala dva domovy - v Kalifornii aj v Česku.“

NOVÝ ČAS NEDEĽA

Celý článok o herečke Winter Ave Zoli si prečítate v aktuálnom vydaní Nového Času Nedeľa.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Fastfood do seba tlačila 5-krát denne: Vyjedla sa na 127 kilogramov! Uvidíte ju teraz, odpadnete
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v stíhačke F-16, ktorú ovládala umelá inteligencia.
Foto
Šéf sekcie vzdušných síl USA letel v unikátnom stroji: Pozrite sa, čo dokáže! Reakcia hovorí za všetko
Foto
Slováci rozhodli o triumfe už v úvodných minútach, Poliaci sa presadili iba raz
Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra si posvieti na reedukačné centrá: Vážne podozrenia! Čo sa tam malo diať?
66-ročná Mária Kyselová.
Foto
Mária odišla od dcéry a už jej niet: Nevideli ste ju? Akákoľvek informácia má cenu zlata
Ústnu hygienu by ste nemali zanedbávať.
Toto miesto si v ústach ZABÚDATE umyť: Kvôli tomu vám SMRDÍ z úst!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
USA odsúdili ruské kyberútoky v Európe: Hovoria o zlomyseľnosti! Na pretrase bolo aj Slovensko
Dong Zhimin sa stal známym na čínskej platforme na zdieľanie videí Douyin.
Otec sa sám staral o 8 detí: Mrazivé TAJOMSTVO! Príde vám zle, čo skrýval doma v kôlni
Na archívnej snímke maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Maďarský minister obhajuje svoju krajinu: Prstom ukazuje na Brusel, v tomto robí chybu
M. R. Štefánik
Spomienka na Milana Rastislava Štefánika je živá aj dnes: V týchto obciach si pripomínajú 105. výročie od jeho smrti
Polícia vyšetruje okolnosti nehody.
Polícia vyšetruje okolnosti nehody v Nitre: Hľadajú svedkov, pomôcť môžete aj vy
Uniforma vojaka NATO (ilustračná foto)
V Česku sa schyľuje k veľkému cvičeniu: Kvantum techniky a stovky vojakov, o čo im ide?