Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.01.2011 14:20 | Správy | Zahraničné správy

Úhyn vtákov a postrelenie kongresmanky: Sú za tým testy vesmírnych zbraní?

Ruskí vedci dávajú do súvislosti atentát na kongresmanku Gabrielle Giffords a masovú smrť vtákov s testmi tajných vesmírnych zbraní.

Ornitológovia z celého sveta si lámu hlavy nad opakujúcimi sa prípadmi masového úhynu vtákov. S týmto javom sa už stretli v USA, vo Švédsku, Japonsku, Číne, Taliansku a Rusku. Kŕdle fyzicky zdravých vtákov z ničoho nič padajú na zem a doteraz nikto nie je schopný dôveryhodne vysvetliť príčinu.

Nijaká choroba alebo zmeny v magnetických póloch nemohli spôsobiť masový úhyn vtákov v odlišných zemepisných šírkach. „To nemôže byť choroba – žiadna choroba nemôže zasiahnuť také obrovské množstvo vtákov súčasne. K masovým úhynomkŕdľov,“ dochádza len počas migrácie, keď sa vtáky zlučujú do hovorí doktor Vladimir Pajevskij zo Zoologického inštitútu Ruskej akadémie vied. „Ani geomagnetická aktivita nemohla podľa mňa zapôsobiť tak negatívne. Ona môže rušiť orientáciu v priestore počas letu, môže zmeniť výšku letu vtákov, no nespôsobuje uhyn a už vôbec nie masový,“ dodáva vedec.

Podľa neho smrť vtákov môže súvisieť s rozprašovaním jedovatých látok vysoko vo vzduchu. „Len masové otrávenie mohlo prinútiť vtákov sa vrhnúť k zemi. Ale to je len hypotéza,“ hovorí Pajevskij.

Zhodou náhod k úhynu vtákov došlo práve v čase, keď bola postrelená americká kongresmanka Gabrielle Giffords, ktorá mala v Kongrese na starosti vývoj vojenských vesmírnych technológií. „Sotva ide o náhodu“, myslí si akademik Ruskej akadémie kozmonautiky Viktor Novičkov. „Je možné, že pani Giffords chceli odstrániť po rozsiahlych testoch nového druhu zbraní.“

Podľa jednej z teórii, ktorú preberajú americké média, vtáky mohli zahynúť po skúškach objektov programu vysokofrekvenčných zbraní - High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP). Tento program prebieha pod dohľadom Pentagonu a zameriava sa na štúdium ionosféry Zeme a jej použití v protiraketovej obrane. Silný impulz je schopný vyradiť navigačný systém lietadla alebo rakety. Podľa ekológov tieto zbrane sa môžu použiť aj pre manipulácie s počasím v globálnom rozsahu. Nedávne snehové búrky a ľadové dažde niektorí taktiež dávajú za vínu HAARP.

Zariadenie HAARP na Aljaške.

Masový úhyn vtákov sa ešte v staroveku považoval za predzvesť blížiacej sa katastrofy. Starorimskí veštci predpovedali zničenie Kartága podľa mŕtvych vtákov. Aj dnes viacerí mysticky naladení ľudia spájajú úhyn vtákov s očakávaným koncom sveta v roku 2012.

Zdroj: LifeNews

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Vodič pod vplyvom alkoholu narazil v Partizánskom do druhého auta.
Opitý senior si v Partizánskom sadol za volant: Takto to dopadlo... To je hanba
Peter Batthyany.
Váš Tip
Herec Batthyany si zavaril: Vojna so známou kvôli peniazom!
Polícia žiada o pomoc pri pátraní po 17-ročnom Petrovi.
Foto
Zmizol tínedžer Peter! Môže byť v TOMTO meste: Spoznávate ho?
(ilustračné foto)
Aktualizované
Polícia v Bratislave zasahuje na školách, deti posielajú domov! Čo sa deje?
V televízii Ta3 končí kľúčový človek.
Televíziu Ta3 opúšťa ZNÁMA tvár: Odchádza pracovať pre Ficovu vládu!
Foto
Rázne rozhodnutie Djokoviča: Hantuchovej ex dostal padáka!
Slávne posedenie v kaviarni pri štrúdli
Foto
V EÚ sme vďaka spojeniu rivalov pri káve a štrúdli! Koľko miliárd získalo Slovensko za 20 rokov členstva?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
V tomto úseku na D2 rátajte s obmedzením: Bude prejazdný len jeden jazdný pruh
Close op of the steering wheel and shatterd windshield of a wrecked vehicle.  Cross processing.
Čierna štatistika zo Žilinského kraja: Smutné, koľko ľudí zomrelo na cestách tento rok
nemocnica Trenčín
Fakultná nemocnica v Trenčíne má nového šéfa: Na post bol jediný uchádzač
Military combat drone UAV
Dramatická noc: Rusi tvrdia, že zostrelili 6 ukrajinských dronov
Zmeny odchodov do dôchodku sa týkajú ľudí narodených od roku 1967.
Váš Tip
V Banskej Bystrici vytvoria raj pre seniorov: Čo ich čaká v novom oddychovom priestore?