Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.03.2021 10:00 | Šport | Šport mix
Foto

Vlhovú šaty neposlúchali tak, ako si želala: Horúci záber spred Prezidentského paláca

Historický úspech sa dočkal aj ocenenia v podobe prijatia v Prezidentskom paláci. Zuzana Čaputová držiteľku veľkého krištáľového glóbusu pre víťazku Svetového pohára Petru Vlhovú (25) najskôr prekvapila telefonickou gratuláciou. Osobné stretnutie sa nezaobišlo bez módneho faux pas...

Fotogaléria
29
fotiek v galérii
Na stretnutí zaznel od najlepšej slovenskej lyžiarky v histórii aj záväzok do budúcnosti. „Chcela by som založiť nadáciu na podporu detí, ktoré túžia športovať,“ vyhlásila Petra rovnako odhodlane, ako sa púšťala celú sezónu dolu bielymi svahmi.

Po dňoch plných demisií a riešenia vládnej krízy sa aj Zuzana Čaputová dočkala niečoho, na čo je hrdé celé Slovensko a čo obdivuje celý svet. „Je mi veľkým potešením, že vás môžem privítať v Prezidentskom paláci. My sme už spolu telefonovali, ale je mi cťou, že aj osobne vám môžem pogratulovať a poďakovať sa za skvelú reprezentáciu Slovenska. Vaše víťazstvo vo Svetovom pohári v ťažkých časoch potešilo veľa ľudí,“ uviedla prezidentka, ktorá pridala slová obdivu k výsledkom, ktoré Petra dosiahla v nie práve najžičlivejších slovenských podmienkach. „O to obdivuhodnejší je váš výsledok,“ dodala ešte a slovenskej pýche zaželala aj olympijský úspech.

Petra Vlhová, ktorá prišla v spoločnosti celého svojho tímu - nechýbal ani taliansky tréner Livio Magoni, sa poďakovala prezidentke za morálnu podporu aj slová vďaky. A pridala aj jedno želanie, adresované mládeži Slovenska: „Celé roky som tvrdo pracovala, aby som dosiahla tento úspech. Veľký glóbus by som chcela venovať mládeži, lebo to je naša budúcnosť. V tíme by sme chceli založiť nadáciu na podporu detí, aj o tom by som sa chcela rozprávať s pani prezidentkou. Chcem pomôcť deťom.“

 

Módne faux pas

V Prezidentskom paláci sa Zuzana Čaputová i Petra Vlhová stretli v šatách identickej farby! Obe stavili na kráľovskú modrú, ktorú Color Institute Pantone vyhlásil za farbu roka 2020 s týmto odôvodnením: vyjadruje stálosť, istotu, pokoj, sebadôveru, harmóniu a vzájomné napojenie. No postarali sa tým o módne faux pas, čo potvrdila aj známa protokolistka.

„Obe dámy sa určite tvárili, že sa nič nestalo, brali to s nadhľadom, ale jednoznačne zlyhal manažment tohto prijatia. Na jednej i druhej strane," prezradila odborníčka na protokol Mária Holubová, ktorá doplnila, že to nie je prvý taký prípad, a určite ani posledný. Niečo podobné sa stalo na stretnutí Hilary Clintonovej a Dagmar Havlovej. „Jediný, kto nemusí hovoriť, akú farbu si oblieka, je britská kráľovná. Tam máme tiež dobrý príklad: keď sa premiérka Thatcherová zaujímala o oblečenie kráľovnej dostala strohú odpoveď, že ona to oznamovať nemusí," dodala odborníčka s tým, že pri dodržaní roviny taktu by sa tomu dalo predísť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: uka, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Handlová. 15. máj 2024.
Váš Tip
Varovanie Slovákom, v ohrození sú nevinní ľudia: Po atentáte na premiéra sa šíri obzvlášť nebezpečný hoax!
Copperfield je jedným z najznámejších iluzionistov všetkých čias.
David Copperfield ako sexuálny predátor?! Ohavné, čo mal robiť deťom
Ruský prezident Vladimir Putin.
Hrôza, koľko obcí Rusko za týždeň dobylo: Obsadia aj Charkov?! Putin prezradil, aké sú ich PLÁNY
Robert Fico a Zuzana Čaputová.
Prezidentke v súvislosti s atentátom na premiéra Fica telefonoval aj holandský kráľ
Ruský prezident Vladimir Putin.
Británia buchla po stole: Rusku a KĽDR chce klepnúť po prstoch! To sa Putinovi páčiť nebude
(ilustračné foto)
Na internete sa šíri veľké množstvo nenávistných prejavov: Polícia varuje a nevhodné príspevky rieši!
Na snímke zľava tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss starší a generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší.
Foto
Vo futbalovom Slovane začali čistky: Kmotrík ml. prehovoril, kto v klube končí
Policajti zabili ozbrojeného muža, ktorý chcel podpáliť synagógu.
Podpaľačský útok na synagógu vidí minister jasne: Išlo o akt antisemitizmu
Foto
Ramsay spravil zmenu v zostave, Grman vynechal tréning: Čaká nás ťažký víkend, odkázal Pardavý
Poľský kamionista zavinil nehodu v Žiline, po zrážke nafúkal.
Foto
Kamionista spôsobil v Žiline nehodu: TAKÚTO spúšť zanechal! Sila, čo polícia zistila
Flag of Poland waving in the wind.
Spolkové krajiny odštartovali iniciatívu: Takto chcú vzťahom s Poľskom vdýchnuť nový život
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj to podpísal! Zákon sa bytostne dotýka služby v armáde: Prichádzajú ZMENY