Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.03.2021 16:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Muž má netradičných domácich miláčikov: Ich venčenie sprevádzajú komplikácie

IT manažér sa skutočne nenudí. Prasiatka Billy a Franklyn s ním trávia väčšinu času, no má to jeden zádrhel.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Ako píše Mail online, Josh Townsend (32) z Cheltenhamu sa stará o dve malé prasiatka. Dopraje im pestrý program, berie ich aj na prechádzky. Lenže práve v tom je problém. Spoločne môžu navštevovať len tie miesta, ktoré im schválilo ministerstvo životného prostredia. Musia sa vyhýbať obchodom, kaviarňam a priestorom na piknik. Je to kvôli tomu, že ošípané by mohli šíriť choroby.

Josh však trvá na tom, že jeho prasiatka sú úplne čisté, ale stále tu je riziko prenášania infekcií. IT-čkar teda vymyslel trasu, na ktorej by mohol venčiť svojich miláčikov. Tú následne skontroloval vládny úradník. "Je to veľmi frustrujúce. Najmä preto, že pôvodná trasa bola po niekoľkých mesiacoch používania zrušená, len kvôli tomu, že som pridal Franklyna," uviedol majiteľ ošípaných. "Trasu znova skontrolovala iná žena a povedala, že nie je vhodná kvôli piknikom," dodal.

Josh sa búri proti tomuto rozhodnutiu. Tvrdí, že vždy dokáže dohliadnuť na to, či sa prasiatka blížia k nejakému odpadu a dáva na nich riadny pozor. Voči verdiktu sa odvolal znova v januári, ale márne. Nikdy ani nedostal negatívnu reakciu na prasiatka. "Starší občania ich milujú," uviedol majiteľ. "Sú to skutočne roztomilé a skutočne inteligentné zvieratá. Ale pretože sú šikovní, potrebujú 24-hodinovú interakciu a ľahko sa nudia," vysvetlil. Zaujímavosťou je, že prasiatka dokážu počúvať na povel. Hoci sú to veľmi múdre a poslušné zvieratká, majiteľ musí dbať na ich prísnu životosprávu. Ich primárnou potravou sú bravčové pelety, ale zjedia aj ovocie či zeleninu. Josh im rád pripravuje pokrm na kokosovom oleji, nakoľko je prospešný pre ich pokožku. 

 

Ako sa ale prasiatka dostali do Joshovej domácnosti? Bolo to spontánne rozhodnutie. "V januári minulého roku sme išli na farmu na mini prasiatka. Mali zaujímavú ohradu  - jedno zo samcov ošípaných uniklo a dostalo sa do ohrady pre samice," uviedol. Práve vtedy sa rozhodol, že si kúpi maličkého Billyho. Franklyna si ale zobral od jednej pani, ktorá prasiatka rozdávala.

Hoci má v súčasnosti Josh doma dve mále a zároveň veľké radosti, už by nechcel ďalšie prasa na krku. Ľuďom však odporúča, aby si určite adoptovali aspoň dve ošípané. Ak by mal niekto iba jedno, bolo by to veľmi náročné. Často by sa mohlo nudiť, nemalo by sa s kým hrať, a preto je lepšie zadovážiť mu aj parťáka. Billy a Franklyn mali medzi sebou spočiatku nezhody. Potrebovali si jasne určiť, "kto je tu šéf". Postupne sa ale dalo všetko do poriadku a teraz z nich sú najlepší kamaráti. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kif

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Ramsay po generálke s USA: Som hrdý na všetkých hráčov!
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka dala zelenú novým zákonom a novelám: Zmeny pri DPH aj hypotekách! A nielen to
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Aktualizované
Veto od prezidentky Zuzany Čaputovej: Táto novela zákona len tak neprejde!
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Polícia mala dnes plné ruky práce po celom Slovensku: Bombové hrozby na školách presiahli počet tisíc
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?
(ilustračná foto)
Mesto Košice mení organizáciu dopravy: V ktorých častiach treba zvýšiť opatrnosť?
Problem in woman
Tento druh rakoviny predstavuje čoraz väčšie riziko: Príznaky, pri ktorých je lepšie nezaváhať
K nehode došlo v obci Kvetoslavov v okrese Dunajská Streda.
Foto
Motorkár († 45) sa zrazil s kamiónom: Stačila chvíľa a nedalo sa mu už pomôcť! Čo sa tam stalo?
Foto
O Slafkovského je v NHL obrovský záujem: Bude mať Juraj nových spoluhráčov?