Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Tretie výročie vraždy Kuciaka († 27) a Kušnírovej († 27): Pohnú prípadom nové dôkazy?!

Smutné výročie. Dnes sú to presne tri roky, čo brutálne popravili novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú († 27). Rodičia zavraždeného páru sa dodnes nedokážu zmieriť s bolesťou, ktorú im priniesla strata milovaných detí. Čo je v prípade nové a kto si už odpykáva trest za chladnokrvný zločin?!

Turan navrhuje, aby vec prerokoval nový senát, pretože sa obáva, že pôvodný senát bude k navrhnutým dôkazom pristupovať rovnako ako doteraz. Chyby v rozhodnutí prokurátor vidí už pri posudzovaní Kočnerovho motívu. Súd napríklad hovoril, že nebolo preukázané, že by Kočner chcel problémy s Kuciakovými článkami riešiť násilným spôsobom. Zároveň však ako dôkaz nepripustil komunikáciu z aplikácie Threema, kde Kočner píše svojmu kamarátovi Miroslavovi Konôpkovi, že Kuciak „dostane kres pi.u“. Takisto boli ignorované výpovede exsiskára Petra Tótha a oligarchov Jaroslava Haščáka a Norberta Bödöra, ktorí na súde tvrdili, že Kočner nemal rád novinárov a uvedomoval si, že ich práca škodí jeho politickým ambíciám.

Zsuzsová mala tep maratónca

V auguste, čiže tesne pred vynesením rozsudku, oznámila prokuratúra senátu, že získala novú analýzu dát z telefónu Zsuzsovej. Chcela, aby sa prípad vrátil do dokazovania. Vyšetrovateľ si totiž v analýze všímal komunikáciu zo Zsuzsovej mobilu a tep jej srdca, ktorý zaznamenával náramok spárovaný s telefónom. Vďaka nemu sa zistilo, že ráno po vražde komunikovala s nezistenou osobou od piatej hodiny ráno až do 7.26 hod. Potom napísala Kočnerovi správu „A je to fpi..“ a že jeden zub už vypadol. Podľa obžaloby je vypadnutý zub šifrou o vykonanej vražde. Medzi 7.34 až 7.37 hod. Zsuzsová znovu komunikovala s nezistenou osobou. Navyše v tom čase zaznamenali aj dátový prenos z mobilu Zoltána Andruskóa. Bezprostredne po tomto prenose Zsuzsovej tep stúpol na 161 úderov za minútu, pričom takýto tep jej nikdy predtým ani potom nenameral. Taký vysoký tep majú maratónci, senát napriek tomu tento dôkaz neriešil.

Ďalšími zaujímavými dôkazmi sú dáta, ktoré hovoria o tom, aké stránky navštevovali Kočner a Zsuzsová tesne pred vraždou a po nej. Ukázalo sa napríklad, že deň po vražde mafiánsky podnikateľ navštevoval spravodajské portály takmer dvakrát častejšie než zvyčajne. Ďalším dôkazom je analýza pohybu Zsuzsovej a Kočnera po hlavnom meste deň po vražde, ktorá nesedí s ich výpoveďami. Veľká časť týchto navrhnutých dôkazov smeruje k tomu, aby obaja vysvetlili nezrovnalosti vo svojich tvrdeniach.

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: len, Nový Čas Nedeľa

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Buckinghamský palác prelomil mlčanie: Ako je na tom kráľ Karol III.?! Takáto má byť PRAVDA
Novým francúzskym ministrom zahraničných vecí sa stal 38-ročný Stéphane Séjourné.
Šéf francúzskej diplomacie prišiel s novým návrhom: Posilniť by sa mala spolupráca v oblasti európskej obrany
Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente