Sobota 15. 5.
Žofia
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.02.2021 20:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Dvojnásobná mama po pôrode rozkrájala svoju placentu a... Toto dočítajú len silné povahy!

Už ste asi zachytili, že niektoré mamičky sa rozhodnú pre vyrobenie kapsúl zo svojej placenty, ktoré následne po pôrode jedia. Táto mamička sa však rozhodla ísť trochu exotickejšou cestou a zo svojej placenty si vyrobila úplne inú pochúťku!

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Ako uvádza portál LADbible, 27-ročná dvojnásobná mamička Ketrina Hill z anglického grófstva Cambridgeshire skonzumovala placenty po pôrode oboch svojich detí a podľa nej jej tento krok priniesol množstvo výhod. Prvé dieťatko Finnleyho priviedla na svet 17. januára 2016 a už vtedy chcela z placenty vyrobiť kapsuly, avšak náklady boli príliš vysoké a nemohla si to dovoliť.

Začala skúmať po lacnejšej alternatíve a dočítala sa, že niektoré ženy si placentu jednoducho uvaria a zjedia. Rozhodla sa, že práve toto bude cesta, ktorú si vyberie. Obe placenty po návrate z nemocnice najskôr skladovala v mrazničke a až neskôr ich rozmrazila a pripravila si z nich jedlo. Po prvom pôrode si placentu naservírovala s chilli papričkami, avšak po druhom pôrode dcérky Luny 28. apríla 2020 si urobila omnoho väčšiu špecialitu. Z placenty vykúzlila burrito.

 

A ako sa také burrito z placenty pripravuje? Placentu najskôr rozkrájala na kúsky, pridala ju k hovädziemu mäsu a pomaly ich varila v hrnci. Zmesou následne naplnila wrap, posypala nastrúhaným syrom a dochutila kyslou smotanou.

Podľa Ketriny je skvelé, že celebrity uvažujú o skonzumovaní svojej placenty, pretože to „pomôže šíriť poznatky o tom, aké je to dobré“. „Našla som veľa výhod vrátane rýchleho zotavenia, menšej šance na popôrodnú depresiu a zvýšenie tvorby mlieka a obe deti som tiež dojčila. Pri prvom dieťati som sa skvele zotavila, cítila som sa plná energie,“ vysvetľuje Ketrina.

Uviedla, že si nebola úplne istá, či mala toľko energie po prvom pôrode len vďaka placente, ktorú zjedla, a tak sa to po druhom pôrode rozhodla urobiť to znova. A cítila sa rovnako skvele.

„Veľmi by som to odporučila, bol to úžasný zážitok a verím, že to viedlo k rýchlemu zotaveniu. Trochu som si nebola istá, ako to bude chutiť,“ priznáva Ketrina a dodala, že pri jej prvom pokuse bola placenta trochu tvrdá, avšak na druhýkrát ju varila dlhšie a v burrite ani nedokázala rozoznať, čo je hovädzie mäso a čo placenta.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.


Slovenské volejbalistky zdolali Kosovo: Na ME postúpili z prvého miesta
Vojna v slovenskom hokeji! Slovan Bratislava ostro odsúdil aktivity niektorých klubov
Brazília v kvalifikácii na MS 2022: Aha, nominácia plná futbalových hviezd
Peter Sagan neskrýval rozčarovanie po 7.etape: S tým sa nedalo nič spraviť!
Taliansky expremiér Berlusconi skončil opäť v nemocnici: Salvini prehovoril o jeho stave
Bál sa, že manželku pri sexe zabije: Ohromná premena Škóta! Neuveríte, koľko zhodil kilogramov
Situácia v Izraeli znepokojuje aj Európsku úniu: Členské štáty sa ozvali, silný odkaz
Petra Sagana v závere nebezpečne zatlačili: Zavadil o bariéru, hrozila hromadná kolízia
Dostali ste už vakcínu? WHO dvíha varovný prst: Na toto určite nezabúdajte
Foto
Matka Cristiana Ronalda chce presvedčiť syna: Túži po tom, aby opäť hral v tomto klube
Kedy Poľsko získa kolektívnu imunitu? Šéf rezortu zdravotníctva v tom má jasno
Ruská vláda zverejnila zoznam nepriateľských štátov: Zlé správy pre našich susedov