Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.01.2021 20:40 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Svadobné šaty princeznej Diany uchvátili svet: Keď ju v nich uvideli návrhári, zostali im oči pre plač!

Svadobné šaty princeznej Diany sú jedným z najslávnejších módnych kúskov v histórii. Keď nevesta vystúpila z koča, svet pri pohľade na ňu zostal v nemom úžase. To sa však nedá povedať o návrhároch šiat, ktorí na ňu hľadeli zhrozene!

Preslávenú róbu princeznej Diany navrhli Elizabeth a David Emanuelovci. Pár však zostal v šoku, keď po príchode do kostola videli, ako nevesta vystupuje z koča a kráča poschodoch Katedrály svätého Pavla, informuje portál Mirror.

Fotogaléria
13
fotiek v galérii

Elizabeth Emanuel a jej manžel strávili dlhé mesiace tvorbou kráľovských svadobných šiat a snažili sa, aby návrh zostal tajný a nik sa o ňom nedozvedel. Ohromujúca hodvábna taftová róba zo slonoviny s jemnou čipkou obsahovali viac ako 10 000 perál a dlhú vlečku.

Počas rozhovoru pre ITV sa Elizabeth priznala, že keď videla, ako veľmi pokrčené boli Dianine šaty, takmer zamdlela. Povedala: „Vedeli sme, že sa látka trochu pokrčí, ale keď som ju vtedy uvidela, skoro som odpadla. Bola som skutočne zdesená, pretože šaty bolí príšerne pokrčené, oveľa viac, ako sme predpokladali.“

 

Teraz však hovorí, že spätne bol ten okamih vlastne jej obľúbeným záberom na princeznú. Mnohí ten moment prirovnali k húsenici, ktorá vyšla z kukly a stal sa z nej prekrásny motýľ. Okrem týchto slávnych šiat vytvorili David a Elizabeth aj druhé, záložné. Pre prípad, že by niekto pred svadbou odhalil, ako vyzerajú. David pre magazín People povedal: „V tom čase sme chceli, aby boli tie šaty prekvapením úplne pre všetkých. Dokonca ani samotná Diana ich nikdy predtým nemala na sebe. Až v jej veľký deň. A nikdy nevidela ani tie druhé, ktoré sme pre ňu vyrobili z rovnakej látky. Tie mali na krku volániky naviac.

Otvoriť galériu
Bolo tam viac podstatných rozdielov. Tajné šaty boli oveľa menej honosné ako pôvodná verzia, chýbala im starožitná čipka, 10 000 perleťových flitrov, aj vlečka bola kratšia. Návrhári ich nikdy nedokončili, pretože to nakoniec nebolo potrebné.

Keďže Diana bola rovnako vysoká ako Charles, rozhodla sa vo svoj svadobný deň obuť topánky s nízkym opätkom, aby nebola vyššia ako on. Prekrásne topánky navrhol obuvník celebrít Clive Shilton. Boli potiahnuté saténom, čipkou a viac ako 500 flitrami a stovkou perál. Diana nechala na semišové podrážky namaľovať písmená C a D, medzi ktorými bolo malé srdiečko.

Napriek tomu, že sa Charles a Diana stretli iba niekoľkokrát, 29. júla 1981 spečatili svoj zväzok v Katedrále svätého Pavla. Svoje „áno“ si navzájom povedali pred 3 500 pozvanými hosťami vrátane kráľovskej rodiny, celebrít a svetových vodcov. Ďalších 750 miliónov ľudí po celom svete svadbu sledovalo v televízii.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bah

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto)
Epidémia na Slovensku: V TÝCHTO krajoch trápi ľudí nepríjemný problém
Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Vážne slová prezidentky: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií
Ilustračné foto.
Colníci v Košiciach skoro odpadli: Ktorý Slovák si TOTO, preboha, dal doviesť?!
Čo si o Darinej úprave myslí jej partner?
Foto
Nebudete veriť, ako Nedvěd reagoval na Darinu PLASTIKU: To fakt TOTO povedal?
(ilustračné foto)
V Trenčíne bude nový grafikon MHD: Platiť má začať už čoskoro
Na snímke minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker.
Aktualizované
Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria! Čo bude s deťmi?
Nádejný ženích zatiaľ svoju vyvolenú nenašiel.
Foto
Nádejný ženích Radko z reality šou prekvapil: Od ruže... TO by ste nečakali! Prezradil svoj SEN
Černák vyhlásil, že je pripravený na život vonku a chcel by ho dožiť plnohodnotne.
Foto
Obmäkčí Černák súd príbehom o mame, charite a náprave? Opúšťal sa takmer pol hodiny: Čo ho má dostať na slobodu!
Foto
Bývalý reprezentant sa obul do Čechov, ale rýpol si aj do nás: Ročník Slovákov 2006 je suverénne najslabší
Nehoda pri bratislavských Vajnoroch.
Havária pri Vajnoroch: Vodič sa s autom prevrátil! Pozor, môže za to BEŽNÁ vec
Noviny (ilustračné foto).
Organizácia hlási celosvetový pokles podpory slobody tlače: Zverejnila rebríček! Ako dopadlo Slovensko?
NAKA mala zatknúť celkovo štyri podozrivé osoby.
Zvláštny prenájom techniky v Košickom kraji: Polícia začala trestné stíhanie