Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.12.2020 06:27 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Nepomohol ani útok kyselinou: Pavla Ruska zadržali!

Obžalovaný bývalý riaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko sa v utorok nedostavil na súd v kauze falšovania zmeniek. Dôvodom mal byť incident z pondelka večera, kedy ho pri behu v Bernolákove mal neznámy páchateľ obliať kyselinou. Pavol Rusko nakoniec aj tak skončil v policajnej cele.

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk sa tak stalo ešte v utorok po tom, čo sa kvôli práceneschopnosti nedostavil na súd. V cele mal skončiť práve v súvislosti s falšovaním televíznych zmeniek. Ruskov obhajca Marek Para agentúre TASR informácie potvrdil.

"Potvrdzujem, že na základe procesných úkonov odvolacieho súdu bol včera v poobedňajších hodinách zatknutý Pavol R. Ďalší postup bude známy v priebehu dnešného dňa," konkretizoval Para.

Pavol Rusko sa na utorkové odvolacie konanie v kauze zmeniek, kde figuruje ako obžalovaný spoločne s podnikateľom Marianom Kočnerom, nedostavil. Jeho advokát informoval, že po pondelňajšom útoku na jeho osobu ho vyšetrili v ružinovskej nemocnici a následne mu všeobecný lekár Peter Lipták vystavil práceneschopnosť.

 

O údajnom útoku na Ruska si myslia svoje prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta aj právny zástupca televízie Daniel Lipšic.

"Pavol R. sa obštrukčne vyhýba pojednávaniam na súde. Lekársky nález nevyžadoval hospitalizáciu, neohrozuje ho na živote a ani závažným spôsobom neohrozuje jeho zdravotný stav. To sú podmienky, ktoré stanovuje trestný poriadok na to, aby sa mohol obžalovaný z hlavného pojednávania ospravedlniť," zdôraznil Lipšic. "Mne to pripadá, ako jednoznačná predvianočná obštrukcia obžalovaného," povedal advokát. Podľa jeho názoru pre ďalšie prípady a pre autoritu a rešpekt súdnej moci by nebolo správne, keby NS SR takého konanie akceptoval bez následku, keď sú splnené všetky podmienky vzatia do väzby. "Preto sme navrhovali vydanie príkazu na zatknutie a dodanie do väzby," uviedol Lipšic ešte v utorok.

Senát napokon pojednávanie v kauze zmeniek odročil na 12. a 13. januára budúceho roku. V prvý deň plánovaného zasadnutia je na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku vytýčené aj pojednávanie so Štefanom Ághom v kauze ďalších zmeniek, kde Marian Kočner a Pavol Rusko majú vypovedať ako svedkovia. Senáty ŠTS a NS SR sa podľa informácií TASR budú musieť zjednotiť na zmene jedného z termínov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Juraj v Handlovej postrelil premiéra Roberta Fica.
Foto
Šokujúci ATENTÁT na Roberta Fica: Chaos, stres a panika! Mrazivé detaily útoku
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Aktualizované
Minister vlády Šutaj Eštok: Na premiéra bol spáchaný atentát! Chce konať, TOTO plánuje urobiť
Slovensko – Poľsko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024.
Foto
NOVÉ informácie: Premiér je stále na operačnom stole! Jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin si potrpí na tom, aby jeho vojakom na Ukrajine nič nechýbalo: Ruský prezident výzýva vládu
Deväťmesačný Oliver sa v škôlke zadusil cestovinami.
Malý Oliver († 9 mes.) zomrel v škôlke po obrovskej chybe: Čo zistilo vyšetrovanie?
Svetoví lídri odsúdili atentát na Fica: Je za tým niečo viac!
V novom europarlamente bude sedieť aj zostava 14 slovenských zástupcov.
Eurovoľby sa blížia: Ako môže útok na premiéra ovplyvniť kampaň? Politologička to vidí jasne
Strelec Juraj C. a premiér SR Robert Fico.
Foto
Prvé slová atentátnika: Čo povedal po útoku na premiéra Fica!
 Štátny sekretár Vatikánu kardinál Pietro Parolin pricestoval na Slovensko.
Vatikánsky kardinál o atentáte na premiéra Fica: To, čo sa na Slovensku deje, je znepokojujúce!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Francúzsky prezident Macron je v myšlienkach s našim premiérom: K danému skutku dlho slová nehľadal
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
O šokujúcom incidente sa hovorí aj v USA: Biden neostal chladný! Toto povedal na adresu Fica