Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.12.2020 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Šľachetnú Magdalénu volajú Anjel Vianoc: Rozviezla takmer 1600 vriec s darčekmi

Má obrovské a láskavé srdiečko! Magdaléna Hermánová (39) z obce Zbrojníky (okr. Levice) je anjelom, ktorý vie rozžiariť detské očká a priniesť iskričku nádeje a pomoci tým najzraniteľnejším.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Len za tento rok rozviezla takmer 1 700 vriec oblečenia a hračiek, pričom najazdila skoro 15-tisíc kilometrov. Pomoc druhým je pre ňu poslaním a zapojila do nej celú svoju rodinu. Volajú ju Anjel Vianoc.

Magdaléna začala pomáhať ľuďom v núdzi pred desiatimi rokmi, keď sa s rodinou presťahovala do Zbrojníkov. Spomína si, ako za ňou na jednej dedinskej akcii prišla vteda 6-ročná dcéra, po ktorej slovách zostala ako obarená. „Ostatné deti jej povedali, že s jedným chlapčekom sa nemá hrať, lebo je zo škaredého domu. Mala som vtedy slzy v očiach,“ opisuje smutnú skúsenosť Magdaléna. To ju naštartovalo a okamžite ponúkla rodine chlapca pomocnú ruku.

„Postupne potrebovala pomoc ďalšia a ďalšia rodina a dnes to už nemá konca-kraja,“ vysvetľuje tichým hlasom Magdaléna, ktorej domácnosť sa postupne zmenila na prechodné skladisko. Prakticky po celý rok sú miestnosti plné vriec s oblečením, hračkami či potravinami. „Vyrieši sa jedna vec a namiesto nej sa zrazu objaví 10 ďalších, je to ako nikdy nekončiaci kruh,“ opisuje svoje skúsenosti energická žena.

 

Svojím entuziazmom nakazila celú svoju rodinu i ľudí okolo seba. „Triedime, nosíme, zháňame všetci. Manžel, deti, každý, kto sa tu len na chvíľu objaví, je toho nekonečné množstvo. A všetci si už zvykli,“ so smiechom ukazuje matka troch detí na obrovské množstvo oblečenia, hračiek a potravín.

Deti ako škriatkovia

Hoci by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že nejde o príliš pracnú záležitosť, opak je pravdou. „Všetko sa musí pretriediť, ináč to nemá zmysel, musím vedieť presne, kto čo potrebuje, nedá sa to len tak nahádzať,“ prezrádza Magdaléna. Jej deti so zanietením preberajú veci ako malí škriatkovia a naozaj to tu vyzerá ako v domčeku u Deda Mráza.

„Som to tak zhruba počítala a za 11 mesiacov tohto roka cezo mňa prešlo 1 560 vriec oblečenia, 121 vriec s hračkami, prešla som kvôli pomoci 14 600 kilometrov, trávila tým asi 730 hodín. Pomohla som 208 rodinám a 832 ľuďom. To je moja tohtoročná bilancia a je tu mesiac, keď je toho najviac,“ počíta už vážnejšie Magdaléna.

Smutnejšie Vianoce

Pomáha rada, aj keď momentálne je to trochu smutnejšie. Kvôli situácii do mnohých azylových domov a detských domovov nemôže ísť. Veľmi jej chýba pohľad na rozžiarení detské očká, keď si rozbalia darček, či srdečné stisnutie rúk vďačnej mamy či otca.

„Nie je to len o tom podať niečo a ísť. Všetci sú ako moja rodina, chcem vedieť, ako žijú, čo majú nového, vyobjímať a vybozkávať detičky,“ povzdychne si. A kto by si myslel, že nemá na nič iné čas, veľmi sa mýli. Pravidelne daruje krv a celá rodina chodí aj otužovať. O jej všestrannosti svedčí aj to, že popri výchove troch detí je opatrovateľkou, dobrovoľnou hasičkou a dokonca získala tretie miesto v súťaži traktoristov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Michaela Farkašová, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Končí tréner Weiss st. v Slovane? TOTO má byť jeho nový angažmán
(ilustr. foto)
Viete, čo znamenajú biele škvrny na nechtoch? Zbystrite, v jednom prípade môže ísť o život!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron a šéf Kremľa Vladimir Putin
Rusko zdvihlo varovný prst pre Francúzsko: Ak vyšlete svojich vojakov na Ukrajinu, budeme na vás cieliť!
Podvod
Vietnam čelí obrovskému problému: Niekoľko ľudí bolo zatknutých pre nelegálne ovládanie účtov na Facebooku!
Korunná princezná Amalia, dedička holandského trónu.
Princezná Amalia si zabezpečuje miliónovú apanáž: Chce si z nich platiť svoje ... Má na to vôbec právo?!
Adela Vinczeová (43) moderátorka
Foto
Viktor si z Adely poriadne vystrelil: Záber z LATRÍNY a... Jej slová vás dostanú do kolien!
Izraelské jednotky ovládli palestínsku stranu priechodu Rafah.
Katar bije na poplach: Verejná výzva na urýchlenie prijatia opatrení! Na Rafah sa plánuje niečo hrozné
Múzeum sa nachádza v centre Liptovského Mikuláša.
Váš Tip
V múzeu Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši pripravili novú komentovanú prehliadku: Na TOTO sa môžu návštevníci tešiť!
(ilustračná foto)
USA pozastavili dodávku bômb pre Izrael: Majú strach z následkov plánovej invázie?
(ilustračné foto)
Nezastavia sa za žiadnych okolností: Rusko masívne zaútočilo na Ukrajinu pred výročím víťazstva nad fašizmom!
Kim Ki-nam bol jedným z mála severokórejských predstaviteľov, ktorí vo výkone funkcie navštívili Južnú Kóreu.
Severná Kórea je v slzách: Zomrel bývalý šéf propagandistického oddelenia Kim Ki-nam († 94)
(ilustračné foto)
Rodina miliardárov šokovala: TAKTO chce pomôcť stovkám domácností! Padne vám sánka, čo idú urobiť