Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Dušan si bol zabehať: Čo sa stalo potom, je ako z holywoodského trháku!

V obuvníckom meste môžu byť právom hrdí na svojich obyvateľov a mestských policajtov. Potom, čo dvojica bežcov objavila na zemi bezvládne telo 56-ročného muža, začali s jeho oživovaním. Na miesto vzápätí dorazila dvojica mestských policajtov a s automatickým externým defibrilátorom sa im podarilo muža prinavrátiť k životu.

Že ľudskosť sa ešte z ľudí úplne nevytratila sa mohli pred pár dňami presvedčiť v obuvníckom meste. „Mesto Partizánske môže byť právom hrdé na svojich mestských policajtov a občanov,“ prezradila hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Vďaka všímavým okoloidúcim sa podarilo zachrániť ľudský život. „Ak by si ho neboli všimli, už by určite nežil. Najskôr sa pri mužovi pristavila jedna pani, potom pribehli dvaja chlapi, čo behali po hrádzi,“ prezradil svedok. Dvojica bežcov Ladislav a Peter nezaváhali ani na sekundu.

„Muža bez známok života sa snažili najskôr duchaprítomne oživiť laici s pomocou operátora tiesňovej linky 155 na telefóne,“ pokračovala A. Krčová a dodala, že muža si prevzala dvojica mestských policajtov Silvia Križanová a Marek Križan z Partizánskeho. „Dvojica ho prevzala a použila AED. Dvakrát aplikovala výboj, pokračovala v resuscitácii a srdce muža začalo správne pracovať. Privolaní záchranári muža uviedli do umelého spánku a previezli do nemocnici,“ uviedla hovorkyňa záchranárov a zároveň jedným dychom dodala, že prácu oboch mestských policajtov záchranári ohodnotili s uznaním a obdivom. Ako prezradila hovorkyňa záchranárov Alena Krčová, týmto sa tento neuveriteľný príbeh ale neskončil. „Mužovi sa naďalej zdravotný stav zlepšoval a dnes je pri vedomí,“ uzavrela s tým, že stačí málo, nebáť sa pomôcť.

Manželka zachráneného Dušana adresovala nielen záchranárom, ktorí sa podieľali na záchrane jej manžela, ale aj všetkým ostatným slová vďaky. „Zachránili mu život a za to im patrí vďaka. Veľká, veľká vďaka,“ uviedla Beáta. Svoje uznanie vyjadril aj primátor mesta Partizánske, ktorý je hrdý na svojich spoluobčanov. „Veľká vďaka, milí kolegovia, a dovoľte mi poďakovať všetkým, ktorí pomohli,“ povedal dojatý primátor s tým, že je rád, že zakúpiť automatický externý defibrilátor sa ukázalo ako správne rozhodnutie. Svedčí o tom aj fakt, že už aj v decembri minulého roku trojica mestských policajtov s jeho použitím zachránila muža v Partizánskom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mim, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?
Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Úprimná rada astrologičky Marcely Laiferovej: Chcete byť ŠŤASTNÍ? Viem, ako na to
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Aktualizované
Je rozhodnuté: Mazáka odvolali z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Národná rada Slovenskej republiky.
Poslanci zvolili nového člena Súdnej rady SR: Stal sa ním tento muž
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov zasahovali na zámku.
FotoVáš Tip
Poplach v centre Zvolena: Na zámku zasahovalo osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov!
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka: Ten zo zasadnutia odišiel, čo je za tým?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!
Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet