Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.11.2020 17:19 | Šport | Futbal

Tréner Škótov si kladie tie najvyššie ciele: Jednoznačne chceme vyhrať skupinu

Škótska futbalová reprezentácia má pred dvoma záverečnými vystúpeniami v tejto edícii Ligy národov na Slovensku a v Izraeli jednoznačný cieľ, ktorým je postup do A-divízie.

 Jej tréner Steve Clarke by privítal, keby sa ho podarilo splniť už v nedeľnom zápase na Štadióne Antona Malatinského Trnave. Škóti sú s 10 bodmi jasní lídri 2. skupiny B-divízie a v prípade víťazstva nad Slovákmi im prvenstvo a postup do "áčka" už nik nevezme.

"Poviem to na rovinu, jednoznačne chceme vyhrať našu skupinu a zaistiť si účasť v A-divízii. Našou veľkou túžbou je konfrontovať sa s najlepšími v Európe. Toto mužstvo má vysoké ambície a víťazného ducha. Zápasy proti Slovensku a Izraelu sú pre nás dôležité, pripravujeme sa s plnou vážnosťou a chceme v nich uspieť. Hráči si naplno uvedomujú ich vážnosť. Ligu národov vnímame ako atraktívnu súťaž. Dostali sme sa z nej na EURO 2020 a vieme, že podobná príležitosť sa naskytne aj pri bojoch o MS 2022," citoval portál eveningexpress.co.uk kouča Škótov, ktorého zverenci postúpili vo štvrtok v Belehrade cez domáce Srbsko na EURO 2020 po dramatickom jedenástkovom rozstrele.

Škótsko tak ukončilo nelichotivú sériu desiatich neúspešných kvalifikačných cyklov, v ktorých stroskotalo pred bránami veľkých turnajov. Naposledy štartovalo na MS 1998 vo Francúzsku, kde získalo v základnej skupine jediný bod a nepostúpilo ďalej. Na budúcoročnom kontinentálnom šampionáte si momentálne 45. tím rebríčka FIFA zmeria v D-skupine sily s Českom, Chorvátskom a Anglickom, pričom dvakrát bude hrať vo svojom glasgowskom chráme Hampden Parku. "Pred zápasom v Belehrade sme si povedali, že urobíme maximum pre to, aby sme ľudí v našej krajine naplnili hrdosťou a šťastím. Fanúšikovia škótskeho futbalu si toho v uplynulých rokoch vytrpeli dosť, výsledky národného tímu im nedávali veľký dôvod na spokojnosť. Dovolím si však tvrdiť, že táto generácia hráčov ich pohľad na reprezentáciu zmenila," vyhlásil 57-ročný kormidelník škótskej reprezentácie, ktorý počas hráčskej kariéry pôsobil ako obranca v St. Mirrene (1982-1987) a Chelsea Londýn (1987-1998).

 

Škóti sa v Trnave predstavia opäť po vyše štyroch rokoch, 11. októbra 2016 podľahli Slovensku v kvalifikácii MS 2018 jasne 0:3. V ďalších dvoch vzájomných súbojoch sa už ale karta obrátila - 5. októbra 2017 v Hampden Parku v "odvete" kvalifikácie MS 2018 uspeli 1:0 a pred mesiacom rovnakým výsledkom zdolali Slovákov v tejto edícii Ligy národov. Naposledy prehrali vlani v októbri, keď v bojoch o EURO 2020 utŕžili v Rusku debakel 0:4. Odvtedy dokázali šesťkrát zvíťaziť a trikrát remizovať. Pred zápasom so Slovenskom naznačil tréner hostí, že siahne k zmenám v základnej zostave. Pre dištanc nemôže počítať s útočníkom Lyndonom Dykesom, štart kapitána Andyho Robertsona je pre zranenie otázny. "V Belehrade to bol po fyzickej a emočnej stránke nesmierne vyčerpávajúci zápas, nejaké zmeny preto budú. Nijako však nesúvisia s oslavami. Tie boli také, ako sa patrí, ale skončili sa už v noci. Nikto z hráčov to neprehnal, každý z nich je profesionál a pozná mieru," dodal Clarke.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Rozhodnutie, na ktoré čakal celý svet: Izraelský premiér o UKONČENÍ vojny
Andrea Verešová v Dubaji oslňuje dokonalou postavičkou.
Foto
Sexi Verešová výnimočne ukázala súkromie: Vášnivé BOZKY a ruka šmátralka!
Foto
Ramsay robí čistky v kádri pred MS: Prichádzajú nové posily!
Chorý kráľ spraví, čo už nik nečakal: Musí byť splnená JEDNA podmienka
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka prezradila, ktorú krajinu navštívi poslednú: V rámci rozlúčky navštevuje všetky susedné štáty
Na snímke Andrej Danko a Branislav Gröhling.
Atmosféra v koalícii: Gröhling hovorí o jej kríze, podľa Danka je všetko v poriadku
(ilustračné foto)
Ovládate chorvátčinu? KVÍZ pre pravých dovolenkárov: 10 fráz, ktoré MUSÍTE vedieť!
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Poslanci koalície i opozície: Harabin by sa nemal stať členom súdnej rady
Barbora Švidraňová
Foto
Barbora Švidraňová PREZRADILA, s kým by išla na dobrú večeru: Takú ODPOVEĎ by ste nečakali!
Švédsko – Slovensko ONLINE: Získajú naši mladíci bronz?
Ponorka Titan.
Záhada ponorky Titan ODHALENÁ: Bolo všetko inak? Takto mali zomrieť milionári
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Rokovania o mieri pretrvávajú: Ako pokračuje diskusia v Egypte?