Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.11.2020 15:58 | Šport | Futbal
Foto

Duda to povedal na rovinu: Ako vidí motiváciu našich pred duelom so Škótskom?

Pred nedeľným zápasom Ligy národov so Škótskom vypadli pre zdravotné problémy z kádra slovenskej futbalovej reprezentácie obranca Dávid Hancko a krídelník Vladimír Weiss. Tréner Štefan Tarkovič do tímu dodatočne nominoval útočníka českého Jablonca Ivana Schranza.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Slováci, ktorí vo štvrtok vybojovali vo finále baráže na pôde Severného Írska postup na EURO 2020, majú nôž na krku. Pokiaľ nechcú zostúpiť do C-divízie Ligy národov, potrebujú v Trnave získať proti lídrovi B-skupiny všetky tri body. V doterajšom priebehu súťaže získali jediný po remíze 1:1 v Izraeli a v tabuľke figurujú na poslednom štvrtom mieste. Škóti majú opačné starosti, s 10 bodmi sú jasne prví a ak nadviažu na októbrovú výhru 1:0 z Glasgowa, predstavia sa v ďalšej edícii súťaže v jej elitnej A-divízii.

"Minulosť a slabšie výsledky národného tímu neriešim, aj keď je potrebné vziať si ponaučenie z negatívnych vecí a na druhej strane nadviazať na pozitíva. Pre mňa je najpodstatnejšie, že ideme hrať dva zápasy, v ktorých si môžeme vyskúšať niečo nové. Otvára sa aj príležitosť pre hráčov, ktorí majú šancu ukázať sa a pobiť sa o miesto v kádri. Sme radi, že po včerajších testoch na prítomnosť koronavírusu mali všetci negatívne výsledky. Žiaľ, zdravotne stopercentne v poriadku nie sú Dávid Hancko a Vlado Weiss. Beriem to ako realitu, zdravie sa nedá naplánovať. Obaja už opustili našu výpravu a vrátili sa do svojich klubov," povedal na sobotnej predzápasovej tlačovej konferencii v Senci tréner Slovenska, ktorý do tímu dodatočne nominoval Ivana Schranza. "Trochu je problém v logistike, pretože aj on musí mať negatívny test. Momentálne cestuje z Jablonca do Prahy, kde ho čaká odber vzorky v špecializovanom laboratóriu. Verím, že s negatívnym výsledkom sa čoskoro pripojí k nášmu mužstvu," želá si Tarkovič.

Nástupca Pavla Hapala už má predstavu o základnej jedenástke, ktorá v nedeľu vybehne na trávnik, zatiaľ si ju však necháva pre seba. "Múdrejší budem po dnešnom tréningu. Nerád rozprávam o taktike a zostave na tlačovkách, pretože hráči by si tieto veci nemali prečítať v novinách, ale najskôr ich počuť z mojich úst," skonštatoval Tarkovič, podľa ktorého môže súboj čerstvo kvalifikovaných tímov na európsky šampionát priniesť zaujímavý futbal: "Je to zápas Ligy národov, obaja postúpili na EURO, bude tam eufória a ľahkosť. Ja osobne verím, že to môže byť veľmi dobrý zápas."

Ondrej Duda tvrdí, že novembrová misia tímu sa neskončila úspechom v Belfaste: "Všetci si uvedomujeme, že nás čakajú ďalšie dva zápasy. Zraz sa neskončil zápasom so Severným Írskom, aj keď ten sme zvládli a bol čas na menšiu oslavu. Bol by hriech neosláviť trochu postup, ale vieme, že sú pred nami zápasy, v ktorých chceme uspieť. Budeme pripravení a pristúpime k nim na 150 percent." Podľa legionára 1. FC Kolín nebude mať únava žiadny vplyv na kvalitu hráčskych výkonov, hoci rovnakú 120-minútovú štvrtkovú porciu majú v nohách aj Škóti, ktorí navyše v Belehrade absolvovali aj jedenástkový rozstrel. "Nemyslím si, že by sa to v zápase malo nejako negatívne odraziť. Podľa mňa je lepšie hrať každý tretí deň zápas, ako len trénovať. Škóti sa tiež určite na zápas tešia a budú pripravení, rovnako ako my. Vieme, v akej sme zložitej situácii, ale stále máme šancu zmeniť ju, takže motivácia nám nebude chýbať," dodal Duda.

 

Duel má výkop o 15.00 h, ako hlavný rozhodca ho povedie Rumun István Kovács, ktorému budú asistovať krajania Vasile Florin Marinescu a Ovidiu Artene. Druhý zápas skupiny medzi Českom a Izraelom má v Plzni výkop o 20.45 h.

2. skupina B-divízie Ligy národov:
nedeľa 15. novembra
Trnava
15.00 SLOVENSKO - Škótsko /rozhodcovia: István Kovács - Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene (všetci Rum.)/
Plzeň
20.45 Česko - Izrael /rozhodcovia: Srdjan Jovanovič - Uroš Stojakovič, Milan Mihajlovič (všetci Srb.)/

zostávajúci program:
streda 18. novembra
Plzeň
20.45 Česko - SLOVENSKO
Netanya
20.45 Izrael - Škótsko

tabuľka:
1. Škótsko     4  3  1  0  5:2  10
2. Česko       4  2  0  2  6:5  6
3. Izrael      4  1  2  1  6:6  5
4. SLOVENSKO   4  0  1  3  4:8  1

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izrael ďakuje USA: Silný odkaz pre všetkých našich nepriateľov!
Foto
Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Bratislavčania, pripravte si nervy: Na cestách sa zdržíte
Manželia svoje ratolesti nadovšetko milovali. Žiaľ, po krutej rane osudu zostal Vlado na deti sám.
Foto
Po tragickej smrti Evy († 34) ostal Vlado sám s troma deťmi: Prišli o mamu, stratia aj bývanie?
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Biden tvrdí, že Rusom sa na Ukrajine darí: Okamžite začal konať!
(ilustračné foto)
Pláž v Chorvátsku s nebezpečným TAJOMSTVOM: Dovolenkári o tom netušia, domáci ZÚRIA!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
(ilustračné foto)
Havarovalo vzácne lietadlo, neprežil nik: Na svete ostalo takých strojov len pár
Na archívnej snímke 2. marca 2019 Kim Jo-čong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una
Sestra Kim Čong-una ostrejšia ako brat: Jej slová prehlbujú obavy!
(ilusrtračné foto)
Po streľbe na škole pritvrdili: Učitelia si môžu do práce nosiť zbraň!
Športovec a zároveň poslanec hnutia Slovensko Viliam Tankó v ringu dokopal boxera ležiaceho na zemi.
Foto
Škandál Matovičovho poslanca Tankóa: Kopal do ležiaceho boxera! Ako prišlo k incidentu?
Nehoda stála život troch ľudí.
Foto
Nehoda dvoch áut s fatálnym koncom: Tri životy už nikto nevráti! Čo sa malo udiať v osudné momenty?