Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.11.2020 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Sergej Kucherenko chce zvrátiť svoj 11-ročný pobyt vo väzení: Tvrdé slová exmanželky Silvie

Bývalý manžel sexice Silvie Kucherenko (38), podnikateľ Sergej (51), sa chce dostať z basy.

Stráviť 11 rokov v chládku sa mu rozhodne nepozdáva, a tak sa pokúsil obnoviť celý súdny proces, ktorý by mu v prípade jeho želaného úspechu mohol priniesť možno aj miernejší trest. Na súde v Banskej Bystrici sa však známy podnikateľ, ktorý má s blondínkou syna Alexandra (9), neukázal. Silvia však k tejto kauze má aj po rokoch čo povedať. Čo si myslí o snahe Sergeja opäť otvoriť celý proces?

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Milionár a dračica. Aj takto mnohí vnímali prominentný pár Silviu a Sergeja Kucherenkovcov. Podnikateľove problémy sa začali už pred piatimi rokmi. Na základe vydaného európskeho zatykača ho v decembri 2015 zatkla rakúska polícia v jeho byte v centre Viedne. Sergej mal totiž v roku 2010 podpísať nevýhodnú zmluvu a firme DND Invest, ktorej šéfoval, tak mal spôsobiť škodu až vo výške 7 800 000 €. O mesiac nato ho rakúska polícia vydala na Slovensko, kde sa pre neho začali súdne naťahovačky.

Rozsudok Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici znel jasne - trest odňatia slobody vo výške 11 rokov za obzvlášť závažný zločin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. „Cítim sa nevinný,“ opakoval Sergej na súde a proti rozsudku sa odvolal. Najvyšší súd v Bratislave však rozsudok potvrdil a Sergej tak nastúpil na výkon trestu. Podnikateľ tiež musel uhradiť spôsobenú škodu. Nádej slobody sa pre uväzneného Sergeja naskytla tento rok, keď požiadal o obnovu súdneho konania.

 

Rozhodnutie bolo opäť na ŠTS v Banskej Bystrici. Ten pred dvoma dňami však podnikateľovu žiadosť oficiálne zamietol. „ŠTS zamietol návrh odsúdeného S. K. na povolenie obnovy konania, pretože nezistil podmienky obnovy konania. Rozhodnutie nie je právoplatné. Obhajca podal proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR,“ uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Sergejova snaha tak vyšla zatiaľ navnivoč.

Stojí pri ňom napriek rozvodu

Ešte v dobe, keď bola Silvia za Sergeja vydatá a prišlo k jeho zatknutiu, blondínka za neho bojovala ako levica. „Je úžasný človek, nikomu neublížil a stojím si za tým, že nemá byť tam, kde je, a tých jedenásť rokov, čo mu naparili, je úplný nezmysel. Veď viem, s kým som žila,“ tvrdila presvedčivo modelka po rozhodnutí súdu. Aj keď mu bola veľkou oporou, ich manželstvo nevydržalo napriek tomu, že ich spája ich synček Alexander.

Ten spoločne s mamou Kucherenka vo väznici pravidelne navštevuje a to napriek faktu, že sa manželia v roku 2019 rozviedli. „Deväťdesiatdeväť percent žien, ktorým sa stala takáto vec, sa vykašľalo na svoju polovičku po pol roku. Ľudia sa rozvádzajú za oveľa menšie hlúposti, tak sa pozrite do svojej spálne,“ odkázala vtedy Silvia verejnosti. Čo sa týka jeho snahy zvrátiť výsledok už uzavretého procesu, z ktorého mu bolo nariadených 11 rokov basy, Novému Času povedala:

„Svojho exmanžela Sergeja vnímam stále rovnako, ako som ho vnímala pred niekoľkými rokmi. Mám za to, že mu bolo odobraté právo na spravodlivý súdny proces, pretože nebol vypočutý hlavný svedok, ktorý sa nikdy na súd nedostavil. Myslím si, že tento prípad by mal byť opäť otvorený,“ vyjadrila sa pre Nový Čas podnikateľova exmanželka, ktorá stojí aj po rokoch na jeho strane a schvaľuje jeho snahu obnoviť opäť celý proces.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: spm, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
predseda českého Senátu Miloš Vystrčil
Predseda českého Senátu Vystrčil: Štáty V4 kedysi v EÚ trucovali, Česko sa zmenilo