Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.11.2020 03:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Sean Connery († 90) zomrel v spánku na Bahamách: Zronená manželka prehovorila

Bol prvým a najlepším Jamesom Bondom. Bol tiež vášnivý športovec, známy skvelou postavou a drsným šarmom, ktorým zviedol desiatky žien.

S jednou z nich však vydržal v manželstve 45 rokov, až kým ich smrť nerozdelila. Škótsky herec Sean Connery († 90) zomrel v spánku vo svojom dome na Bahamách.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Keď sa v roku 1969 v novej bondovke objavil v úlohe agenta 007 George Lazenby, v úvodnej scéne zachráni ženu na pláži. Vzápätí ich však prepadnú dvaja zloduchovia. Kým ich spacifikuje, žena nasadne do Bondovho auta a ujde. Lazenby sleduje, ako mizne, otočí sa do kamery a povie: „Toto by sa tomu druhému chlapíkovi nikdy nestalo...“ Tým druhým chlapíkom mal na mysli Seana Conneryho, ktorý bol v tom čase už legendou práve vďaka postave Jamesa Bonda.

Connery sa narodil v chudobnej robotníckej rodine v Edinburghu v roku 1930. Keď mal 14 rokov, odišiel zo školy a začal sa živiť roznášaním mlieka. Pracoval aj ako robotník, kamionista a tri roky bol vo vojenskom námorníctve. Venoval sa aj športu ako futbalista a kulturista. Práve cez posilňovanie sa dostal k herectvu.

 

Keď bol v roku 1953 v Londýne na podujatí Mr. Universe, prihlásil sa aj na konkurz do divadla. Dostal sa do komparzu a postupne sa vypracoval. V roku 1962 prerazil v Hollywoode s hlavnou úlohou v prvej bondovke. A hoci po ňom stvárnilo rolu agenta 007 ďalších päť hercov, väčšina fanúšikov si pamätá Seana Conneryho ako toho najlepšieho Jamesa Bonda.

Vydržali spolu celý život

Jeho herecká kariéra trvala sedem desaťročí. V roku 1988 si prevzal Oscara za najlepší herecký výkon vo vedľajšej úlohe v gangsterke Nedotknuteľní. Celý život bol vášnivým golfistom, na golfovom turnaji stretol v roku 1970 aj svoju druhú manželku, francúzsko-marockú maliarku Micheline. V posteli skončili do 24 hodín od zoznámenia, ale vydržali spolu až do Seanovej smrti. Manželstvo, ktoré uzavreli v roku 1975, prežilo aj jeho neveru. Deti spolu nemali, ale obaja ich mali z predchádzajúcich vzťahov. Sean mal syna Jasona (57) z prvého manželstva.

Nezávislé Škótsko

S Micheline (91) žil v Nassau na Bahamách, kde predtým nakrúcal bondovku Thunderball. Bol veľkým zástancom nezávislosti Škótska a pred referendom v roku 2014 vyhlásil, že ak sa jeho domovina osamostatní, vráti sa. Toho sa však už nedožil. V poslednom období trpel demenciou a v sobotu skonal. „Nebol to pre neho už žiadny život. Nedokázal sa vyjadriť. Aspoňže zomrel v spánku a v pokoji. Bola som s ním celý čas a jednoducho sa vytratil. Takto si to želal,“ povedala Micheline.

„Bol to nádherný človek a mali sme spolu vynikajúci život. Bol vzorom muža. Viem, že to bude bez neho ťažké, ale nemohlo to trvať večne,“ dodala žena, s ktorou strávil 45 rokov v manželstve. Connery mal pri sebe na smrteľnej posteli aj ďalších blízkych. Posledná rozlúčka sa bude konať v súkromí. Keď pominú obmedzenia, má byť aj verejná spomienka.

Otvoriť galériu
1987 - Nedotknuteľní
Zdroj: getty images

Sean Connery (* 25. augusta 1930, † 31. októbra 2020)

  • Agenta 007 hral 7-krát
  •  Dr. No (1962)
  •  Srdečné pozdravy z Ruska (1963)
  •  Goldfinger (1964)
  •  Thunderball (1965)
  •  Žiješ len dvakrát (1967)
  •  Diamanty sú večné (1971)
  •  Nikdy nehovor nikdy (1983)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bar, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo.
Primátor Bratislavy o atentáte na premiéra: Nenávisť a napätie si vyžiadali krutú daň
Na snímke premiér SR Robert Fico (Smer-SD).
Jednota dôchodcov na Slovensku želá Ficovi skoré uzdravenie: Veríme, že...
Vedcovi pomohol k identifikácii malý most v pozadí.
Geologička tvrdí, že odhalila záhadu na portréte Mony Lisy: Zamysleli ste sa niekedy nad týmto detailom?
Na snímke policajti zatýkajú muža po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica na výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej v okrese Prievidza v stredu 15. mája 2024.
Foto
VIDEO Atentátnikovu manželku odviedla polícia: V jeho byte boli niekoľko hodín!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného plenárneho rokovania s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom v Baku.
Streľbu v Handlovej odsúdilo už aj Pobaltie: Brutálny a bezohľadný útok, píšu krajiny
Bývalý prezident Andrej Kiska.
Exprezident Andrej Kiska o atentáte na Roberta Fica: Je to ohavný čin! Premiérovi praje skoré uzdravenie
(ilustračné foto)
Muž útočil nožom na náhodných okoloidúcich: Bodal hlava nehlava! Polícia zakročila
Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD).
Premiér je v rukách špičkového personálu, tvrdí ministerka zdravotníctva: Odkaz na operačnú sálu
Ilustračné foto
Poľsko rieši prípady hromadných požiarov po celej krajine: Mal v tom niekto prsty?
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Sú ústavní činitelia, opozícia a médiá v bezpečí? Šutaj Eštok vysvetľuje, prídu zmeny v ochrane
Viktor Orbán.
Maďarsko je proti atentátu na premiéra: Ficovi praje skoré uzdravenie, strelcovi spravodlivý trest!
Poľská vláda ostala bez slov: Bol to pokus o vraždu! Všetci veria v ten najlepší scénar