Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2020 12:57 | Šport | Hokej

Trpký koniec po 15 rokoch: New York Rangers vyplatil zo zmluvy legendu

New York Rangers vykúpil zo zmluvy svoju dlhoročnú oporu - brankára Henrika Lundqvista. New York Rangers vykúpil zo zmluvy svoju dlhoročnú oporu - brankára Henrika Lundqvista (38).

Znamená to, že skvelý gólman je odteraz voľný hráč a bude si hľadať nový klub. Rangers uvoľnením Lundqvista získali 3,7 milióna na platy iných hráčov.

Lundqvist počas 15 sezón v tíme NY Rangers odchytal 887 zápasov s bilanciou 459 víťazstiev - 310 prehier a 96 prehier po predĺžení alebo nájazdoch a priemerom 2,43 inkasovaného gólu. Aj pre Lundqvista však platí, že vek sa nedá zastaviť a v uplynulej sezóne sa ako 38-ročný predstavil v bránke Rangers už len 30-krát (10-12-3) plus dve súťažné vystúpenia pridal v neúspešnom play-off.

"Len málo hráčov bolo pre našu organizáciu rovnako dôležitých ako Henrik Lundqvist. Sme mu nesmierne vďační za všetko, čo pre nás urobil. Počas 15 rokov bol skvelý nielen v bránke, ale aj ako hokejový vyslanec mimo nej. Navždy zostane súčasťou hokejovej rodiny Rangers," uviedol výkonný riaditeľ MSG Sports James L. Dolan.

 

"Pôsobiť v tomto klube boli pre mňa radosť aj hrdosť zároveň. Som vďačný za šancu aj dlhodobú dôveru. Tiež za všetky priateľstvá a spomienky, ktoré sa vytvorili počas rokov, keď som si obliekal dres v červenej, bielej a modrej farbe. Vždy si budem vážiť svoj čas strávený v tíme Rangers," napísal Lundqvist na twitteri.

Počas 15 rokov v tíme NY Rangers sa Lundqvist síce nedočkal Stanley Cupu, ale prekonal niekoľko klubových rekordov a pridal aj viacero individuálnych ocenení. V roku 2012 si prevzal Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára NHL a o dva roky neskor si zachytal vo finále bojov o Stanleyho pohár (NY Rangers prehral s Los Angeles Kings 1:4). Až päťkrát sa stal súčasťou výberového podujatia All-Star Game. V roku 2006 sa v Turíne stal olympijským víťazom a zlato z majstrovstiev sveta má z roku 2017 z Kolína nad Rýnom a Paríža.

Lundqvist sa počas kariéry prezentoval aj v charitatívnych projektoch a to najmä s bývalým tenistom Johnom McEnroeom. Jeho nadácia Henrika Lundqvista sa usiluje o vytvorenie pozitívnych zmien v živote detí a dospelých prostredníctvom vzdelávania a zdravotnej starostlivosti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Night shot: Kremlin Moscow Dome of Senate building, a red Kremlin wall, flag of Russia with the emblem on it; sinister dark sky with a moon partly closed by the clouds
Napätie medzi Moskvou a Londýnom: Rusko nenechalo dlho čakať na odvetu, to však nie je všetko
(ilustračná foto)
Krajina si povedala dosť! Plánuje rázne zmeny: Dostane sa do konfliktu s Európskou úniou?
Foto
Atentát na Roberta Fica prinútil konať aj českú políciu: MS v hokeji s prísnejšími opatreniami!
Majiteľ Audi zaparkoval v Prešove okolo kontajnerov na odpad.
FotoVáš Tip
Pripravte sa na zvýšenie tlaku: TAKTO zaparkované auto ste ešte nevideli! Čo si ten arogantný šofér myslel?
Ilustračné foto
Polícia zhabala historické množstvo drog: Napojenie na OBÁVANÝ kartel?! Aha, koho zadržali
Traffic jam on a german highway with focus on the left back light.
Vodiči, pozor: Na diaľnici D2 bude dopravné obmedzenie
(ilustračné foto)
VIDEO Šťastena dopriala dovolenkárom: Uvideli kosatky a medzi nimi VZÁCNOSŤ!
Poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér mal dostať vyhrážky smrťou! Zverejnil znenie desivého ODKAZU
Hrabko tvrdí, že za náladu v spoločnosti môžu aj politici: TOTO by mala spraviť prezidentka
Výber jednej zo 4 vidličiek má vraj prezradiť niečo o vašej osobnosti! (Ilustračné foto)
Foto
Jednoduchý TEST s vidličkami o vás prezradí viac, než by ste si mysleli: Súvisí to s vašou osobnosťou!
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
V Kamenici padlo rogalo s mladým mužom! Zásah leteckých záchranárov
Lesný požiar v Českom Švajčiarku 28. júl 2022.
Novinky v prípade lesného požiaru v Česku: Podivné správanie obžalovaného na súde a nečakané PRIZNANIE!