Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.09.2020 09:00 | Správy | Politika

Nové obvinenie v prípade Jankovskej: Navádzala svedka na krivú výpoveď?!

Nedarí sa jej. Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská (49) sedí už mesiace vo vyšetrovacej väzbe pre kauzu Búrka.

Teraz jej na triko pribudlo ďalšie obvinenie, a to vo veci trenčianskeho podniku Fatima. Obvinenie má súvisieť s navádzaním na krivú výpoveď svedka, ktorý vypovedal, že mafia mala dať Jankovskej miliónový úplatok.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Jankovská sa v stredu ráno objavila v nitrianskej Národnej kriminálnej agentúre (NAKA), ktorú už dôverne pozná. Jej predvedenie z väzenia, kde čaká na vyšetrenie inej kauzy, súviselo so zadržanými expolicajtmi NAKA Petrom Vaskom, Milanom Žáčikom a advokátkou z Trenčína Annou Žedényiovou.

Peter Vasko je otec manželky Jankovskej syna Jakuba, ktorý sa nedávno oženil a zmenil si aj priezvisko. Prípad podľa TV Markíza vyšetruje šéf tímu Kuciak Peter Juhás. Všetci štyria mali skončiť s obvinením z rôznych trestných činov - najmä pre marenie spravodlivosti.

 

Prečo ju obvinili?

Celý prípad sa točí okolo trenčianskeho podniku Fatima. Kauza sa otvorila ešte pred niekoľkými rokmi, keď o nej informoval pôvodný majiteľ podniku Ondrej Janíček. Ten tvrdil, že práve Jankovská pomáhala mafiánom v skupine Petra Čongrádyho zmocniť sa reštaurácie, ktorú vlastnil. Práve na Janíčka si však následne posvietili orgány činné v trestnom konaní a čelil viacerým obvineniam aj z dôvodu trestných stíhaní zo strany Jankovskej. Janíček tvrdí, že Jankovská ho ešte ako sudkyňa obrala o majetok v spolupráci s mafiánmi. Ona to odmieta.

Dôležitým svedkom v prípade je Michal Vida, ktorý rozprával o tom, že bývalá štátna tajomníčka dostala tri milióny slovenských korún za to, že Janíčka odsúdi a následne sa Čongrádyovci dostanú k Fatime. Vida však svoju výpoveď zmenil a prsty v tom mala mať podľa podozrení práve Jankovská cez prostredníka Vaska. Lukratívnu historickú budovu v centre Trenčína tak mal získať Čongrády. Vyšetrovateľom pomohlo, že Jankovská v roku 2018 písala v Threeme Mariánovi Kočnerovi, že Vida zmení svoju výpoveď.

„Povie tri nacvičené vety. Janíček klame. Vydieral ma a donútil ma natočiť video. Neposlal som Markíze ani inde žiadne svoje vyjadrenie. Ospravedlňujem sa pani Jankovskej.“ Markíza sa v lete spojila aj so svedkom Vidom, ktorý priznal, že ho Jankovská v minulosti ovplyvňovala, ako má vypovedať. Jankovskej advokát Peter Erdösi potvrdil, že bola obvinená z marenia spravodlivosti formou účastníctva.

Zároveň dodal, že priamo do zápisnice pred policajtmi podala trestné oznámenie na svedkov pre ohováranie a krivé obvinenie. „Je absurdné, aby na základe týchto svedeckých výpovedí bolo vznesené obvinenie mojej klientke. Tieto osoby mali byť svedkom trestnej činnosti, no nemajú o tom žiadne konkrétne poznatky,“ dodal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americkí astronauti Barry Wilmore a Sunita Williamsová sedia v dodávke, ktorá ich odváža po zrušení pvého štartu kozmickej lode Boeing Starliner.
Kozmická loď Boeing Starliner nakoniec nepoletí: Bude znovu pripravená na štart?
(ilustračné foto)
Čistíte si zuby poriadne a stále sú žlté? Nezúfajte: S týmto krokom môže byť všetko inak
Radosť Dávida po expresnom góle.
Foto
Ponuky na Hancka pribúdajú: Slovenský obranca je v hľadáčiku ďalšieho anglického klubu
Photo Young Contemplated Woman Lying On Bed
Nemôžete zaspať? Prinášame vám pár tipov, ako zlepšiť svoje návyky!
(ilustračné foto).
Leňošenie môže byť pre naše srdce nebezpečné: Dodržiavajte týchto 7 tipov a budete sa cítiť lepšie!
Benátky, Taliansko
Jedno z najnavštevovanejších miest zavádza ďalšie zákazy: Na toto radšej ani nepomyslite
(ilustračné foto)
Problémy s vyrážkami? Zbavíte sa ich JEDNOU vecou! Nikdy to nebolo jednoduchšie
view of feet of sporty woman walking, copy space, unfocused view
Dráma počas pretekov v Nízkych Tatrách: 24-ročného muža museli ratovať leteckí záchranári!
Boris Valábik je bývalý hokejista NHL.
Boris Valábik si vyskúšal presnosť streľby: Čo hovoríte na jeho výkon?
Počas terénnych prác v okolí Rusoviec objavili študenti pôsobivého okáňa pajaseňového.
Váš Tip
Unikátny objav v okolí Rusoviec: Obor z Číny lieta už aj na Slovensku!
Foto
Liečba rakoviny nezaberala, žena zobrala osud do vlastných rúk: Teraz tvrdí, že za zdravie vďačí hypnóze!
Cinnamon sticks and powder, studio shot, wood surface,
Ak telo bojuje so zápalom, siahnite po koreninách: 5 zázrakov, o ktorých sa nehovorí! Účinok najmä pri jednom ochorení