Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.06.2024 17:30 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Liečba rakoviny nezaberala, žena zobrala osud do vlastných rúk: Teraz tvrdí, že za zdravie vďačí hypnóze!

Výskumníci sa dlhé roky snažia vynájsť učinný liek, ktorým by sa im podarilo liečiť rakovinu. Zatiaľ čo je tento vysoko žiadúci pokrok ešte stále v procese, jedna z pacientiek prezradila, že sa jej to podarilo.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Faye Roberts (46) z Essexu tušila, že sa začína jej boj o život už vo chvíli, keď si v sprche v marci 2023 nahmatala hrčku na prsníku. O pár dní neskôr jej kroky smerovali do lekárskej ambulancie, kde sa po podstúpenej biopsii a ultrazvuku zistilo, že skutočne trpí rakovinou, a to v treťom štádiu. Ako píše portál Essex Live, nádor bol natoľko agresívny, že sa dostal aj do hrudníka. Okamžite začala podstupovať 5-mesačnú chemoterapiu a pripravovala sa na operáciu, ktorá však bola neúspešná a zákerné ochorenie sa ďalej rozširovalo.

V decembri 2023, len pár mesiacov po stanovení diagnózy musela Faye ísť na ďalšiu operáciu po tom, čo zistila, že rakovina sa rozšírila do jej axilárnych lymfatických uzlín. Zákrok bol zameraný na ich odstránenie a na druhý pokus sa nakoniec podaril. Vo februári tohto roka, po 20 kolách rádioterapie, mohla Faye konečne zazvoniť na zvonček v nemocnici, čo znamenalo, že je opäť úplne zdravá. Zatiaľ čo sa mohlo zdať, že ide o príbeh so šťastným koncom, ktorý zabezpečil medicínsky pokrok a silná vôľa pacientky, Faye má na vec iný názor. Tvrdí, že s uzdravením jej výrazne pomohla hypnoterapia, počas ktorej si stále pripomínala, že je zdravá.

Pre mamičku v najlepších rokoch bola správa a o agresívnom nádore naozaj obrovskou ranou. Spočiatku sa s touto informáciou nevedela vyrovnať a hľadala spôsoby, ako pomôcť svojmu psychickému zdraviu.
Obzvlášť sa obávala priebehu chemoterapie a toho, že nebude úspešná. Rozhodla sa preto, že si napíše scénar, ako chce, aby to cele prebiehalo. Vizualizovala si sama pre sebe, ako liečba ničí rakovinotvorné bunky a pomaly ustupuje. Tento proces si následne predstavovala stále pred dôležitým vyšetrením alebo keď sa cítila zle.


"Myslím si, že to pomohlo, pretože som cítila, že to funguje. Zdalo sa, že hrčka sa nezmenšila, ale zostala som pozitívna. Až pri poslednej chemoterapii som cítila, že sa zmenšuje," vysvetlila Fyne. Keď sa po niekoľkých mesiacoch zistilo, že rakovina sa rozšírila a je potrebná ďalšia operácia, nestrácala nádej. Po zákroku trpela silnými bolesťami, ktoré ju opätovne priviedli k vlastnej hypnoterapii. "Pomohlo mi to, pretože som mala pocit, že mám kontrolu nad svojím vlastným uzdravením," dodala. Akonáhle mohla zazvoniť na pomyselný zvonček, od samého šťastia sa rozplakala. Síce verí, že pod jej uzdravenie sa významné podpísali lekári, no je presvedčená, že bez pevnej vôle, ktorú získala vďaka hypnóze by to nebolo nebolo možné tak skoro.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustr. foto)
Vodiči, zvýšte opatrnosť: V Bratislave sa na D1 tvoria kolóny
Na snímke minister školstva, vedy, výskumu, vývoja a mládeže SR Tomáš Drucker.
V parlamente vystúpil minister školstva: O dôležitých veciach sa podľa neho diskutuje málo
Uprostred noci počul divné zvuky. A potom to uvidel...
Stanovačka sa zmenila na horor! Uprostred noci zapol baterku a uvidel TO... VIDEO len pre silné žalúdky
Ron Ely si zahral hlavnú postavu v seriáli Tarzan na stanici NBC zo 60. rokov.
Foto
Zomrela hviezda Tarzana († 86): V živote si prešiel peklom! Syn († 30) mu zavraždil manželku († 62)
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Školská novela sa bude meniť: SNS a Smer z nej chcú vyňať túto časť
ÚVZ upozorňuje na nebezpečné detské potraviny.
Foto
Rodičia, spozornite: Problémy s TÝMITO detskými potravinami! Ide o českého výrobcu
Celkový pohľad na zámok Balmoral v škótskom Aberdeene.
Chcete zažiť svadbu alebo oslavu na kráľovskom panstve? Máte jedinečnú príležitosť: Úžasné, čo plánujú
(ilustračné foto)
Položte vedľa okna misku plnú soli: Môže vám to zachrániť život! Ako je to možné?
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Fiala o dohode Babiša so slovenským ministerstvom: Hovorí o protislužbe! Čo s tým má Fico?
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Martina Šimkovičová na významnej konferencii: Zdôraznila, čo je u Slovákov v zahraničí dôležité
Jaroslav († 32) zomrel za mimoriadne záhadných okolností.
Foto
Tragická smrť Jaroslava († 32) je opradená tajomstvom: Odišiel zo sveta rovnako, ako tieto svetové hviezdy?
Francúzsky prezident Emmanuel Macron (uprostred), libanonský premiér Nadžíb Mikátí (druhý zľava), libanonský minister zahraničných vecí Abdalláh Bú Habibas (vľavo), francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Noel Barrot (druhý sprava) a francúzsky minister obrany Sebastien Lecornu (vpravo) počas medzinárodnej konferencie pre podporu Libanonu v Paríži 24. októbra 2024.
Foto
Konferencia o Libanone priniesla výsledky: Krajina dostane obrovskú finančnú injekciu, kam pôjdu peniaze?