Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.09.2020 13:30 | Tip od Vás | Slovensko
Foto

Školský rok ani poriadne nezačal, no obec na hornej Nitre už rieši vážny problém: Detské ihrisko v noci strážia poľovníci!

Školský rok ešte len začal a malá obec na hornej Nitre už musí hasiť prvý problém. V Malej Čausi pri Prievidzi diviaky spustošili školské ihrisko miestnej materskej školy s príznačným názvom Zvedavé veveričky.

Museli ho dokonca zavrieť a v noci ho strážia poľovníci. Deti tak budú musieť na šantenie na čerstvom vzduchu najbližších pár dní zabudnúť.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Učiteľky, deti a ani rodičia neverili vlastným očiam! Skaza, aká sa prehnala ich ihriskom cez noc, sa len tak nevidí. „Včera ráno som prišla prvý deň do práce a uvidela som rozryté celé školské ihrisko. Veľmi ma to kvôli deťom mrzelo,“ prezradila na začiatku školského roka učiteľka Romana Matiašková a dodala, že ak by deti na ihrisko pustili, mohol by sa stať nejaký úraz. „Nemôžu sa tu prechádzať, ani naháňať, mohli by si ublížiť na tomto rozrytom ihrisku,“ dodala sympatická učiteľka. Podľa jej slov deti správu o neželanej návšteve chápu. „Povedali sme im, že sme tu mali v noci neplánovanú návštevu a pochopili to,“ uzavrela. Podľa starostu obce ide ale o dlhodobejší problém.

Otvoriť galériu
„S diviakmi máme v obci dlhodobé problémy, sú premnožené, chodia aj do záhrad, ľuďom ničia úrody. U nás je bežná vec, že človek ide po ulici a stretne diviaka priamo na ceste, nie je to u nás nič výnimočné,“ prezradil starosta obce Jozef Krpelan. Podľa jeho slov diviaky stihli roztrhnúť pletivo a začali chodiť aj do areálu škôlky. "Minulý rok sme dávali nové pletivo, ale už ho stihli roztrhnúť, pridvihnúť a tadiaľ sa prepchali a začali chodiť do areálu. Už tretí deň nám tam chodia, všimol som si to už prvého septembra, keď som išiel okolo, že už načali ihrisko. Včera som bol na kontrole, už pokročili, rozryli ďalší kus a dnes do rána zase boli aktívny,“ vysvetlil pár dní po začiatku nového školského roka prvý muž obce. Dodal, že sa pokúsia diviaky zastaviť a ihrisko vrátiť opäť deťom.

„Skúsime vyspraviť diery v plote, uvalcovať, aby sa tam dalo chodiť, aplikovali sme sprej, ktorý by mal diviakov odplašiť. Konzultoval som situáciu aj s poľovníckym združením, boli to strážiť a pokúšajú sa odplašiť tú zverinu, je to ale na dlhšie,“ uzavrel s tým, že pre deti zatiaľ zostáva ihrisko zatvorené.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mim

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Juraj v Handlovej postrelil premiéra Roberta Fica.
Foto
Šokujúci ATENTÁT na Roberta Fica: Chaos, stres a panika! Mrazivé detaily útoku
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).
Aktualizované
Minister vnútra Šutaj Eštok: Na premiéra bol spáchaný atentát! Chce konať, TOTO plánuje urobiť
Slovensko – Poľsko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Zdravotníci prevážajú na nosidlách postreleného predsedu vlády Roberta Fica do nemocnice v Banskej Bystrici 15. mája 2024.
Foto
NOVÉ informácie: Premiér je stále na operačnom stole! Jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin si potrpí na tom, aby jeho vojakom na Ukrajine nič nechýbalo: Ruský prezident výzýva vládu
Deväťmesačný Oliver sa v škôlke zadusil cestovinami.
Malý Oliver († 9 mes.) zomrel v škôlke po obrovskej chybe: Čo zistilo vyšetrovanie?
Podvodníci obrali 93-ročnú dôchodkyňu z Banskej Bystrice o 10-tisíc eur.
Babička dvihla telefón, na linke mala byť jej dcéra: Chyba, ktorá ju stála obrovské peniaze
Svetoví lídri odsúdili atentát na Fica: Je za tým niečo viac!
V novom europarlamente bude sedieť aj zostava 14 slovenských zástupcov.
Eurovoľby sa blížia: Ako môže útok na premiéra ovplyvniť kampaň? Politologička to vidí jasne
Strelec Juraj C. a premiér SR Robert Fico.
Foto
Prvé slová atentátnika: Čo povedal po útoku na premiéra Fica!
 Štátny sekretár Vatikánu kardinál Pietro Parolin pricestoval na Slovensko.
Vatikánsky kardinál o atentáte na premiéra Fica: To, čo sa na Slovensku deje, je znepokojujúce!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Francúzsky prezident Macron je v myšlienkach s našim premiérom: K danému skutku dlho slová nehľadal