Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.07.2020 08:00 | Správy
Špeciálny projektSponzorované

Arónia posilní imunitu a pomôže aj v boji s rakovinou!

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej. Plody arónie pestujú v BIO kvalite na certifikovaných ekologických plantážach v okrese Michalovce o výmere 45 hektárov.

V období pandémie rodinná firma ZAMIO zažila skutočný „boom“. Niet sa čomu čudovať, nakoľko účinky arónie na zdravie a celkové posilnenie imunity vás naozaj prekvapia.

Otvoriť galériu
Zdroj: ZAMIO

Prečo by ste túto superpotravinu mali zaradiť do svojho jedálnička?

Netradičné ovocie so špecifickou chuťou – ARÓNIA, ktorú firma ZAMIO pestuje už viac ako 15 rokov, je radená k superpotravinám, nakoľko má významné zdravotné benefity. Z preukázaných zdravotných účinkov arónia pôsobí preventívne pred vznikom civilizačných ochorení. Predchádza rakovinovým ochoreniam a nádorom, priaznivo vplýva na organizmus po chemoterapiách a ožarovaní. Ďalej priaznivo pôsobí na kardiovaskulárny systém, reguluje hladinu cholesterolu, reguluje krvný tlak, taktiež významne posilňuje imunitný systém, priaznivo pôsobí na lymfatický systém, zmierňuje opuchy, harmonizuje hormonálny systém, pomáha pri liečbe reumatických ochorení. Arónia detoxikuje organizmus, vychytáva ťažké kovy, zmierňuje a lieči anémiu, priaznivo pôsobí na obličky a pečeň, má antiseptické účinky a eliminuje žalúdočné problémy. Má vysoký obsah jódu, ktorý priaznivo pôsobí na činnosť štítnej žľazy. Vďaka prirodzenému obsahu sorbitolu je arónia v rôznych formách vhodná aj pre diabetikov.
“Naši zákazníci si účinky arónie veľmi pochvaľujú, pomáha im hlavne pri anémii, cukrovke, onkologických ochoreniach, zápaloch, kožných ochoreniach, pri kardiovaskulárnych problémoch, poruchách štítnej žľazy a na podporu imunity. Taktiež si väčšina užívateľov aróniovej šťavy všimla, že sú vitálnejší a majú viac energie. Páči sa im aj naturálne zloženie výrobkov, bez pridaných farbív a konzervantov. Tešíme sa pribúdajúcim zákazníkom," hovorí Ing. Lucia Harmóciová, jedna zo zakladateľov firmy, a verí, že si arónia nájde svoje miesto aj u tých, ktorí ju doteraz ešte neochutnali.

Superpotravina, ktorá zlepší aj vaše zdravie!

Arónia čiernoplodá má vysoký obsah bioaktívnych látok, ktoré majú blahodarný účinok na celkové zdravie a významne posilňujú imunitný systém.
Antioxidanty, ktoré plody arónie obsahujú, zmierňujú dopad oxidačného stresu na organizmus. Pri problémoch s cievami by ste mali aróniu rozhodne vyskúšať, nakoľko sa v nej nachádza vysoký obsah bioflavonoidov, hlavne rutínu, ktorý priaznivo pôsobí na pevnosť a pružnosť ciev. Rutín z plodov arónie sa dokonca extrahuje na výrobu liečiv. Arónia obsahuje veľa vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov ako železo, jód, fluór, mangán a pod..

Otvoriť galériu
Zdroj: ZAMIO

ZAMIO rozširuje svoju ponuku BIO produktov

ZAMIO sa špecializuje hlavne na výrobu 100% štiav. Ovocie, ktoré sami pestujú (arónia, čierne ríbezle, baza čierna) má BIO certifikát, resp. robia vlastný výkup (lesné čučoriedky, moruša, brusnice, maliny) alebo nakupujú od slovenských pestovateľov s BIO certifikátom (rakytník, cvikla, jablká a pod.)

ZAMIO má okrem 100%-tnej šťavy v ponuke aj ďalšie výrobky z BIO arónie a to sušené plody, čaj alebo obľúbený smoothie prášok, ktorý predstavuje jednoduchý spôsob, ako môžete zaradiť aróniu do svojho jedálnička aj vy. Výrobky z BIO arónie boli ocenené Značkou kvality SK.

Otvoriť galériu
Zdroj: ZAMIO

Aróniu spracovávajú po celý rok. “Arónia je jedna z mála plodín, ktorá mrazením nestráca svoje výživové a nutričné vlastnosti, preto ju ihneď po zbere mrazíme a postupne počas celého roka lisujem ” vysvetľuje Ing. Lucia Harmóciová.

Pre sezónu leto 2020 vo firme ZAMIO pripravili sirupy s tradičnou domácou receptúrou. Obsahujú viac ako 57% ovocia. Ich produkty je možné objednať aj na ich stránke www.zamio.sk alebo www.zdravestavy.sk

Sledujte naše akcie, súťaže aj na sociálnej sieti www.facebook.com/biofarma.zamio.sk

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet
42-ročná kameramanka Halyna Hutchinsová a americký herec Alec Baldwin.
Foto
Padol rozsudok v prípade zastrelenia kameramanky († 42): ZLÁ správa pre Aleca Baldwina!
(ilustračné foto)
Úplný zákaz fajčenia? Krajina plánuje zaviesť prelomovú vec! Pozrite sa, o čo ide
Obyvatelia Karlovej Vsi budú mať k dispozícii participatívny rozpočet
Nenormálne, čo sa deje v hlavnom meste! Výzva pre obyvateľov
ilustračné foto
Vážne varovanie Iránu: Odpoveď bude tvrdá, rozsiahla a BOLESTIVÁ! To sa Izraelu páčiť nebude
Ilustračné foto
Muž trpel neznesiteľnými bolesťami penisu: Okamžitá OPERÁCIA! Neuveríte, čo sa mu stalo
Fero zosmiešnil vo videu Evu Mázikovú.
Váš Tip
Fero Joke si vzal vo videu na paškál Evu Mázikovú: Verejný odkaz komikovi!
Zmeny odchodov do dôchodku sa týkajú ľudí narodených od roku 1967.
Foto
Veľký prehľad: Ako sa bude meniť vek odchodu do penzie? Týka sa to aj týchto ročníkov
V Bratislave sa zrazili električky.
Bratislavčania, toto vás nepoteší! Dopravné obmedzenia sa predĺžia: Pripravte sa
Ilustračné foto
Kolaps celého ekosystému? Odborníci sú v pozore! Koralové útesy môže postihnúť najhoršia katastrofa v histórii
Len 16-ročný mladík šoféroval cudzie vozidlo bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu.
Foto
16-ročný tínedžer s dvomi promile spôsobil nehodu: Tam to neskončilo! Pokúsil sa o...