Piatok 7. 10.
Eliška
08.08.2022 15:05 | Správy | Domáce správy

Fico ohlásil dostatok podpisov na vyhlásenie referenda a opäť sa rozohnil: Somári a banda idiotov!

Predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico oznámil, že majú dostatok podpisov na vyhlásenie referenda.

Fico je presvedčený, že prezidentka SR Zuzana Čaputová bude chcieť referendum zmariť ako po prvýkrát. Predseda Smeru doplnil, že prezidentka takýto pokyn dostala a musí udržať súčasnú vládu. Informoval o tom dnes na tlačovej besede.

„Hotovo, máme 350-tisíc podpisov a petičná akcia dopadla presne podľa našich predstáv," priznal Fico. Dodal, že referendum sa zaoberá dvomi otázkami, a to či má súčasná vláda podať demisiu a otázkou o nevyhnutnej zmene Ústavy SR. Zmena v ústave by mala umožniť skrátenie volebného obdobia nielen ústavným zákonom, ale už aj na základe referenda. „Rozhorčenie verejnosti je obrovské, médiá ľudí neinformovali o tom, že nejaká petícia existuje," doplnil Fico.

Keďže petičnú akciu vyhlásila strana Smer-SD, jej predseda poďakoval všetkým, ktorí sa do referenda zapojili a vyvinuli aktivitu, aby vyzbierali podpisy. Ďalej poďakoval i stranám, ktoré petičnú zmluvu podporili. „Našich je 270 000 podpisov, naša strana takéto aktivity zvláda. Koľko si ‚naškrabkala’ strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) nevieme, uvidíme, s akým číslom prídu," uviedol Fico. Zároveň vyzval všetkých, ktorí disponujú petičnými hárkami, aby ich do 15. augusta zaslali na centrálu Smeru na petičný výbor.

Autor: SITA, TASR

Slovan zabral v rozhodujúcej chvíli, tréner Weiss: Všetko mohlo byť stratené, takto je všetko inak
Ambasádor Tipos Národného behu Devín Matej Tóth: S deťmi mám za sebou 4 km maratón
Ako je na tom zdravie Karola III.? Toto hovorí odborník o opuchnutých prstoch kráľa
V prvom tréningu pred VC Japonska najrýchlejší Alonso, líder Verstappen až šiesty
Tipos Národný beh Devín - Bratislava prekonal aj pandémiu a opäť sa hlási o slovo
Afrika čelí obrovskému problému, ktorý by ste zrejme nečakali: WHO bije na poplach
Váš Tip
V modranskom kaštieli uložia časovú schránku: Jeden predmet vyberie verejnosť, takéto sú podmienky!
Zeman to povedal rázne: Rusku treba vyslať jasný signál! Nepotrebujeme váhanie ani ústupky, ale...
Slafkovský asistoval, kanadský portál jeho výkon s Ottawou vychválil
Čo sa odohráva v Dědečkovi? Súdny znalec nahliadol do hlavy muža, ktorého pozorne sleduje celé Slovensko
Žije ako zdravá: Adriana Kmotríková je v plnej sile! Kvôli nádoru sa odmieta obmedzovať