Štvrtok 6. 10.
Natália
08.08.2022 15:05 | Správy | Domáce správy

Fico ohlásil dostatok podpisov na vyhlásenie referenda a opäť sa rozohnil: Somári a banda idiotov!

Predseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico oznámil, že majú dostatok podpisov na vyhlásenie referenda.

Fico je presvedčený, že prezidentka SR Zuzana Čaputová bude chcieť referendum zmariť ako po prvýkrát. Predseda Smeru doplnil, že prezidentka takýto pokyn dostala a musí udržať súčasnú vládu. Informoval o tom dnes na tlačovej besede.

„Hotovo, máme 350-tisíc podpisov a petičná akcia dopadla presne podľa našich predstáv," priznal Fico. Dodal, že referendum sa zaoberá dvomi otázkami, a to či má súčasná vláda podať demisiu a otázkou o nevyhnutnej zmene Ústavy SR. Zmena v ústave by mala umožniť skrátenie volebného obdobia nielen ústavným zákonom, ale už aj na základe referenda. „Rozhorčenie verejnosti je obrovské, médiá ľudí neinformovali o tom, že nejaká petícia existuje," doplnil Fico.

Keďže petičnú akciu vyhlásila strana Smer-SD, jej predseda poďakoval všetkým, ktorí sa do referenda zapojili a vyvinuli aktivitu, aby vyzbierali podpisy. Ďalej poďakoval i stranám, ktoré petičnú zmluvu podporili. „Našich je 270 000 podpisov, naša strana takéto aktivity zvláda. Koľko si ‚naškrabkala’ strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) nevieme, uvidíme, s akým číslom prídu," uviedol Fico. Zároveň vyzval všetkých, ktorí disponujú petičnými hárkami, aby ich do 15. augusta zaslali na centrálu Smeru na petičný výbor.

Autor: SITA, TASR

Silný komentár predstaviteľa ruskej okupačnej správy: Inváziu na Ukrajinu nezvládol, mal by sa zastreliť!
Šialená petícia proti Haalandovi: Je to robot!
Zaujímavosť, ktorú ste netušili: Chobotnice vďaka svojej inteligencii dokážu veľkú zvláštnosť!
Muž si chcel umyť auto, no z hadice mu tiekla voda veľmi slabo: Pozrite sa, ako sa vynašiel!
Macron zmietol zo stola nápad Česka: Napriek energetickej kríze nechce nový plynovod
Ďalšie dych berúce vystúpenie v Česko Slovensko má talent: Dojemné vyznanie otcovi do väzenia
Skončia v chládku! V Bielorusku odsúdili štyroch novinárov, tí obvinenia odmietajú
Zákernej chorobe vzdorovala päť rokov: Zomrela legenda († 37) univerzitného basketbalu
Na iránskych protestoch zahynulo už najmenej 82 ľudí: Neľútostný zásah polície usmrtil aj tri deti!
Drsné slová Williama na účet manželky jeho otca Karola III.: Toto Camilla asi neniesla ľahko
Tatar má miesto v zostave Devils isté: Ibaže by prišlo TOTO!
FotoVáš Tip
Len blázon by to nevyužil: Šialené, ako vyzerajú slovenské lesy, veď nie je kam stúpiť!