Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.05.2020 16:00 | Správy | Zahraničné správy

Ťažko chorú Oliviu si konečne zobrali domov, ďalšia krutá rana osudu: Slová lekárov rodinu zdrvili

Matka rozpovedala srdcervúci príbeh jej rodiny. Už neuvidí vyrastať svoju dcéru, keďže jej diagnostikovali rakovinu v konečnom štádiu.

Beth Durkin (33) doktori v dvadsiatom týždni tehotenstva povedali, že jej bábätku chýba srdcová chlopňa a bude musieť podstúpiť vážnu operáciu. Ako informuje Mirror, neskôr jej dcérke Olivii diagnostikovali DiGeorgeov syndróm, genetickú poruchu, ktorá môže spôsobiť zlyhanie srdca a iné ťažkosti.

Mamička ostala tri mesiace s Oliviou na jednotke intenzívnej starostlivosti a nakoniec si ju v januári víťazoslávne odviezla domov. Radosť netrvala dlho. V septembri jej lekári povedali, že jej ostáva 6-12 mesiacov života.

Otvoriť galériu
Beth má dve dcérky.
Zdroj: reprofoto GoFundMe

"Ešte stále to úplne nechápem. Myslím, že som sa s tým nezmierila. Ak mám byť úprimná, bojím sa dňa, keď to prijmem," hovorí Beth. "Všetko by bolo jednoduchšie, keby som vedela, že Olivia je v bezpečí a bude v poriadku. Ľahšie by som sa s tým zmierila. No priviedla som ju na tento svet a rada by som vedela naisto, že bude v poriadku."

Možnosť prerušiť tehotenstvo okamžite zatrhla. "Musela som to skúsiť. Pozrite na ňu teraz." Beth má s manželom Marcom ešte jednu dcéru, päťročnú Rhiannon. Rodina žije vo Walese. 

Olivia sa narodila v nemocnici v Bristole v novembri 2018 a keď mala iba desať dní, podstúpila náročnú 12-hodinovú operáciu srdca. Podľa slov Beth doktori neočakávali, že operáciu prežije, a keď prišli dvojhodinové záchvaty, iba sa na ňu bezradne dívali. 

Ako ostávala pri posteli svojej dcérky, zrazu začala pociťovať bolesť v boku. Myslela si, že ide iba o zaseknutý nerv. Oliviu prepustili v januári z nemocnice, no Bethina bolesť sa stále zhoršovala. Magnetická rezonancia ukázala, že išlo o niečo ďaleko horšie. 

 

"Videla som im to v tvárach. Spýtala som sa, či je to niečo vážne, a oni mi neodpovedali." Beth diagnostikovali rakovinu pľúc a k tomu aj rakovinu kostí. Nebude žiť dlhšie, ako jeden rok. "Ešte potom niečo dodal, ale akonáhle som počula 6-12 mesiacov, prestala som počúvať," spomína zúfalá Beth. "Keď sme doviezli Oliviu domov, hovorila som si, že toto budú konečne tie Vianoce, ktoré sme mali osláviť už minulý rok. A potom mi bolo povedané toto a je to nefér." 

Rodina taktiež vytvorila zbierku na stránke GoFundMe, aby vyzbierali peniaze na pokrytie nákladov spojených s chemoterapiou a imunoterapiou. Lekári dúfajú, že správne zvolená liečba jej zvýši nádej na prežitie. 

"Len dúfame a dúfame, že sa to skončí. Sme zdrvení. Cítim sa bezmocne," povedala Bethina matka Shirely Wiseman (58).  Dodáva, že väčšina ľudí, ktorí týmto prechádzajú, majú 60-70 rokov, po liečbe idú domov a odpočívajú, ale Beth má iba 33, manžela a dve deti. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ivt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




A glider against a blue sky
Aktualizované
Hrôza! V Martine došlo k pádu vetroňa: Nešťastie má minimálne jednu obeť
(ilustračné foto)
Prietrž mračien narobila v slovenskom meste poriadnu paseku: Mimoriadna situácia, hlásia značné škody
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Rolins doťukáva posledné detaily pred koncertami v Prahe.
Foto
Dara ukázala novú FOTO po plastike, ľudia nechápu: HANBÍŠ sa za to?
(ilustračné foto).
Rozruch v Dubline: Študenti zabarikádovali kampus univerzity
Ryhtářov žiaľ je stále rovnaký aj po 10 rokoch.
Záhada Bartošovej († 48) čísla, zdrvený vdovec: Prečo aj 10 rokov po samovražde funguje!
Ilustračné foto
Aktualizované
Užívate si slnko? Úsmev vám klesne: Do týchto okresov sa rúti LEJAK!
Odíde zo Slovana? Juraj Kucka má na stole viacero ponúk!
Chlapca museli umývať pred domom
Foto
Najtučnejší chlapec na svete schudol 100 kíl: TAKTO dnes vyzerá, je na NEPOZNANIE!
Pri úprave trávnika je každá pomoc dobrá
Foto
Veľký test benzínových kosačiek: Podrobné porovnanie cien, výkonu a hlučnosti!
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Už sa to blíži: Hamas spravil prvý krok, všetci s napätím čakajú, čo sa stane
Senzácia sa nekonala: Slováci zabojujú o bronz