Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.04.2020 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Herec Andy Hryc v najúprimnejšom rozhovore o boji s leukémiou: Prvé príznaky a sedem dní chemoterapie!

Nevzdal sa a bojuje ako lev! Herec Andy Hryc (70) prechádza náročným životným obdobím.

Len minulý týždeň sa dozvedel šokujúcu správu od lekárov, z ktorej doslova mrazí. Po viacerých vyšetreniach mu totiž diagnostikovali akútnu leukémiu. Herec Novému Času porozprával o tvrdom boji so zákernou rakovinou, ale aj o tom, ako to musel oznámiť svojej milovanej rodine. Toto je najúprimnejšia spoveď známeho umelca!

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Pred pár dňami sa celé Slovensko dozvedelo, že ste onkologický pacient. Čo sa dialo predtým, ako ste sa dostali do nemocnice?

- Asi treba začať pri športe. Chodím plávať. V lete chodím v Petržalke na Draždiak, každý deň ho preplávam dvakrát, po šírke je to 1,5 km. V zime, pochopiteľne, chodím na plaváreň. Plával som na Pasienkoch asi do 15. marca, kým to nezakázali. Normálny bežný režim. V jednej chvíli som zistil, že doma tak nejak polihujem, driemem. Niečo, čo som nikdy v živote nerobil.

 

Videl som, že mi kondička pomaly odchádza, ale celé som to pripisoval tomu, že nemôžem chodiť plávať. Hovorím si, toto nie je dobré, ale hneď, keď sa oteplí, budem zase na tom Draždiaku pretekať s rybami. Pred dvoma týždňami mi odrazu opuchla noha v členku, potom mi opuchla pravá ruka v zápästí. A to už nebolo nič príjemné, tak som išiel k môjmu geriatrovi Petrovi Belanovi, ktorý mi urobil všetky odbery a o dve hodiny mi náhle zavolal, že výsledky sú veľmi zlé a vraj také zlé výsledky už dlho nevidel...

Nasledovala hospitalizácia?

- Ja som tie papiere oskenoval a poslal docentovi Mistríkovi z hematológie v Petržalke. Ten, keď si to pozrel, povedal, že Andy, nedá sa nič robiť, musíš prísť zajtra ráno k nám. O siedmej som bol už v nemocnici. O 7.15 som už sedel pred jeho ambulanciou, na čo mi dal znova urobiť odbery a potom mi spravil punkciu kostnej drene z chrbtice. To je teda veľmi nepríjemná vec. Veľmi.

Po nej mi povedal, aby som išiel domov, že keď dá všetky výsledky dokopy, tak sa ozve. O hodinu a pol mi zavolal, že má čiastočné výsledky z tej punkcie a že mám okamžite prísť na hospitalizáciu. Pýtal som sa ho, čo to je, a on, že ešte nevedia presne a také tie reči okolo. Ja mu hovorím - veď mi povedz rovno, ako to je, je to leukémia? A on povedal - áno, dodal však, že je to tá miernejšia forma leukémie, ale že treba po nej okamžite vyštartovať. No a odvtedy som tu.

Čo sa odohrávalo vo vašom vnútri, čo vám prebehlo hlavou, keď ste počuli od lekára - je to leukémia...

- Už keď som čítal tie výsledky, bolo mi jasné, že asi nejde o fazuľky. Paľo Traubner mi povedal, že podobné výsledky mal on, keď sa rozhodli amputovať mu nohu.

Mali ste v živote nejaké zdravotné problémy? Napríklad so srdcom, s cukrovkou?

- Mám 70 rokov. Keďže nevlastním žiadny majetok, ani tú cukrovku nemám. Doktori už roky pozorne sledujú môj krvný tlak, ktorý som zdedil po mamine. Ale ona sa s ním vďaka MUDr. Belanovi dožila 87 rokov, takže som si myslel, že mám ešte pred sebou nejaký čas. No, uvidíme. Ja nie som žiadny sraľo. Verím mojim skvelým lekárom, odovzdal som sa plne do ich vôle.

Keď ste prišli do nemocnice, začal sa už kolotoč. Určite v ňom zohrala úlohu aj pandémia koronavírusu...

- Prvé čo urobili, bolo, že ma šupli do izolácie a prijali ma tou procedúrou cez koronavírus. Ako keby som bol pozitívny. Takže mi zobrali stery a musel som čakať na výsledok ako každý iný. Nemohli mi nič robiť, pokiaľ nevedeli, či nie som korona pozitívny. Bol som na izolačke. V stredu ráno sa po negatívnom výsledku testu začala tá mašinéria. Urobili mi všetky potrebné vyšetrenia. A vo štvrtok ráno začali doktori s chemoterapiou, 24 hodín denne, sedem dní.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Roman Wesserle, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V Titanicu hral postavu kapitána "nepotopiteľnej" lode.
Foto
Zomrel kapitán († 79) z Titanicu! Na FOTO krátko pred smrťou bol na NEPOZNANIE
Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský.
Rázny krok z Česka! S tým Putin nebude spokojný: Znamená to len jednu vec
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší výskyt MEDVEĎA: Sem na prechádzku nechoďte!
Takto si diváci pamätajú Chodúra zo SuperStar.
Foto
Superstarista Chodúr a jeho o 17 rokov staršia Ivona: Sobáš prirovnal k pohrebu
(ilustračné foto)
Červené líčka detí môžu skrývať ochorenie: Keď si všimnete TOTO, už je zle
Umelkyňu († 59) mali nájsť v jej byte v pražských Vinohradoch. 
Smutné správy z Česka: Zomrela známa herečka († 59), našli ju v jej byte
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka Čaputová o ďalšej kariére: Prezradila, kde chce pracovať
Kariéru mu ukončili chuligáni, brankár v smutnej spovedi: Lekári povedali, že zomieram
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Rozhodnutie, na ktoré čakal celý svet: Izraelský premiér o UKONČENÍ vojny
Foto
Ramsay robí čistky v kádri pred MS: Prichádzajú nové posily!
Chorý kráľ spraví, čo už nik nečakal: Musí byť splnená JEDNA podmienka
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka prezradila, ktorú krajinu navštívi poslednú: V rámci rozlúčky navštevuje všetky susedné štáty